Слика од Слушалки MDR-Z7
Слика од Слушалки MDR-Z7
Слика од Слушалки MDR-Z7
Слика од Слушалки MDR-Z7
Слика од Слушалки MDR-Z7
Така како што замислиле изведувачите

Уживајте во најситните детали од звукот со поголем квалитет отколку кај CD дисковите, благодарение на звукот со висока резолуција. Страста за музика ги обединува сите компоненти, па затоа ќе помислите дека изведувачот настапува пред вас.

Веродостоен и привлечен звук

Најдоброто од звукот и удобноста за љубителите на музиката

Нашите врвни слушалки репродуцираат тивки звуци со висока фреквенција до 100kHz – за прв пат во технологијата на слушалките. Благодарение на HD звучниците од 70мм кои се одликуваат со дијафрагми со течни кристали и слој од полимер, како и потполно металниот дизајн, ќе ја добиете потребната острина за да уживате во звук со висока резолуција – за музика која наликува на изведба во живо.

Звучник од 70мм
Почувствувајте повеќе

Уживајте во врвна прецизност и детална динамика со огромниот звучник од 70мм.

Извонредно широк фреквентен опсег
Добијте поширок опсег

Слушајте длабоки ниски тонови и неверојатно високи тонови со звук со целосен опсег до 100kHz.

Висока чувствителност од 102 dB/mW
Слушајте внимателно

Репродуцирајте гласна и јасна музика од кој било домашен систем или пренослив уред со висока чувствителност од 102 dB/mW.

Звук со апсолутна чистота

Не жртвувајте ништо во потрагата по совршенство

Добијте реален звук со сите чувства и целата енергија на оригиналната снимка. Огромниот HD звучник од 70мм ја репродуцира вашата музика со прецизни ноти, дури и при голема јачина на звукот.

Реалистичен звук со LCP обложен со алуминиум

Комбинацијата од дијафрагма со течни кристали и полимер со слој од алуминиум нуди попрецизен звук низ целиот фреквентен опсег за разлика од стандардните LCP звучници.

Звук во вид на сферични бранови
Звук во вид на сферични бранови

Помалите звучници од 40мм создаваат звук во вид на сферични бранови, кои можат да предизвикаат доцнење на рефлектирањата во самите слушалки.

звук во вид на обични бранови
звук во вид на обични бранови

Значително поголемиот звучник од 70мм создава обични бранови со порамен ефект кои спречуваат доцнење на рефлектирањата и загуби во звукот.

Снимање со висока фреквенција
Снимајте со поголема фреквенција од CD дисковите

Звукот со висока резолуција обично се снима со 96kHz/24 бита или, пак, со 192kHz/24 бита – многу повеќе од CD дисковите.

Извонредно широк фреквентен опсег
Слушајте пореален и поемотивен звук

Додека кај CD дисковите и MP3 песните највисоката фреквенција изнесува 20kHz, звукот со висока резолуција поддржува фреквенции над 80kHz (до 100kHz кај овој модел) и поширок динамички опсег.

Задржете го звукот

Дизајнот со обвиткување го опфаќа целото уво, ја задржува музиката и ги одбива несаканите звуци. Акустиката се одбива назад кон вашите уши за добивање најдетален звук.

Структура на превиткување
Балансиран звук
Балансиран звук

Со балансираниот кабел кој се состои од четири бакарни жици обложени со сребро и независните жици за заземјување за двата канали (во сина и жолта боја), ќе слушате чист и прецизен звук.

Двослоен кабел
Двослоен кабел од 3 метри

Освен балансиран кабел, овие слушалки имаат и двослоен кабел од 3 метри, кој содржи бакарна жица за јасни високи тонови, обложена со сребро за богат бас.

Произведени во Јапонија

Создадени и тестирани со беспрекорна прецизност

Производите на Sony произведени во Јапонија претставуваа синоним за апсолутни перформанси и квалитет. За создавање на слушалките кои ги надминуваат границите за чистота на звукот се користат само најдобрите компоненти и техники на производство.

Потполно метален дизајн

Металното куќиште има помала резонанса од куќиштата изработени од стандардни материјали. Издржливоста е исклучителна благодарение на прицврстувачот, лентата за на глава и компонентите од метал.

Метално куќиште
Метално куќиште

Резонансата е помала, па затоа ќе уживате во појасни средни и високи тонови и порамномерни звуци со ниска фреквенција.

Прицврстувач и делови од метал
Метален прицврстувач

Подготвени за секојдневните удари и потреси, благодарение на обвивката на прицврстувачот, отворот и компонентите од метал.

Метална лента за на глава
Метална лента за на глава

Посилни, полесни и пофлексибилни од стандардните материјали, за стабилно и удобно поставување.

Затворен и опкружувачки дизајн
Потполна удобност

Дизајнирани за потполно музичко задоволство

Слушнете повеќе детали од вашата музика со затворениот и опкружувачки дизајн кој цврсто се поставува преку вашите уши. Меките кожни ушни перничиња ја прилагодуваат формата според вашите уши за да овозможат удобно поставување.

Изглед кој остава впечаток

Модерни и префинети. Елегантен, а сепак нагласен дизајн. Овие стилски слушалки изгледаат исто толку добро како и звукот кој го репродуцираат, имаат мазна метална завршна обработка и обложени ушни перничиња со црна кожа. Врвен и професионален изглед за сите на кои им е важен стилот.

Дизајн од Sony Негативен простор

Ви прикажуваме што се крие зад врвниот звук. Дознајте ги ексклузивните приказни за инспирацијата на дизајнот.

Спецификации и функции

Нашите врвни слушалки репродуцираат тивки звуци со висока фреквенција до 100kHz – за прв пат во технологијата на слушалките. Благодарение на HD звучниците од 70мм кои се одликуваат со дијафрагми со течни кристали и слој од полимер, како и потполно металниот дизајн, тие ќе ви ја обезбедат острината потребна за да уживате во звук со висока резолуција. Ова е реалистично доживување кое наликува на изведба во живо. 
  • Компатибилност со звук со висока резолуција

  • Звучник со течни кристали и слој од полимер и брз одзив за јасен звук

  • Контрола на одзив за ритамот

  • Двослојни кабли, со должина од 2м и 3м

  • Стабилен метален дизајн со лента за на врат

ЗВУЧНИК
70 мм, динамички – тип на купола
ФРЕКВЕНТЕН ОДЗИВ
4–100.000Hz
ДОЛЖИНА НА КАБЕЛОТ
2 м (кабел за балансирано поврзување), 3 м (кабел за поврзување)

Што има во пакетот

Гарантен лист, Инструкции за користење, Адаптер со универзален приклучок, Кабел за слушалки (3 м), Кабел за слушалки за балансирано поврзување (2 м)

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина