БЕЗЖИЧНИ СЛУШАЛКИ EXTRA BASS™ MDR-XB950BT

Сите спецификации и функции

MDR-XB950BT

Големина и тежина

Тежина
280 г

Општи карактеристики

Звучник
40 мм, динамички
Динамичен вид
Да
Фреквентен одзив
3–28.000Hz (со испорачан кабел за слушалки)
Чувствителности (dB/mW)
102 dB/mW (со испорачан кабел за слушалки)
Контрола на јачина на звук
Да(тастер)
Должина на кабел
1,2 м (испорачан стерео кабел за поврзување)
Приклучник
Позлатен мини стерео приклучок во форма на L (испорачан стерео кабел за поврзување)
Начин на носење
Headband, Поставување преку увото

Микрофон

Тело на микрофонот
Електрет кондензатор
Насока на микрофонот на кабелот
Во сите насоки

Опции на бои

black

Што има во пакетот

  • Кабел за поврзување
  • USB кабел
  • Гарантен лист
  • Инструкции за користење
  • Кратко упатство за почеток
Placeholder

Функции

Слика од Безжични слушалки EXTRA BASS™ MDR-XB950BT

Електронско засилување на басот за ритами како во ноќните клубови

Почувствувајте како вибрираат слушалките со длабок бас како во ноќните клубови. Електронското засилување на басот е моќен засилувач на басот кој го засилува звукот со ниска фреквенција преку дигитална обработка на сигнали. Напојувајќи се преку батеријата на полнење во слушалките, оваа технологија нуди многу поголемо прекрасно доживување на длабокиот бас отколку стандардните засилувачи за бас. Електронското засилување на басот може да се вклучи и исклучи, во зависност од музиката која ја слушате.  

Слика од Безжични слушалки EXTRA BASS™ MDR-XB950BT

Моќен бас со контрола на одзив за ритамот

Технологијата за контрола на одзив за ритамот обезбедува цврст и длабок бас, што ја прави совршена за музичките стилови фокусирани на ниските фреквенции. Отворот за воздух овозможува максимален проток на воздух во опсегот на ниски фреквенции, со што ја оптимизира ефикасноста на дијафрагмата и овозможува попрецизна репродукција на басот.  

Слика од Безжични слушалки EXTRA BASS™ MDR-XB950BT

Напредна структура за директни вибрации за добивање балансиран бас

Напредна структура за директни вибрации на слушалките ќе ви овозможи да уживате во балансиран одзив на басот – независно од вашиот музички стил. Секоја слушалка има по две флексибилни дијафрагми, предна и задна, кои се добро прилепени за да го изолираат басот на вашата музика со цел да добиете рамномерни и резонантни тонови со ниска фреквенција.  

Слика од Безжични слушалки EXTRA BASS™ MDR-XB950BT

Динамичните неодимиумски звучници нудат прецизен звук

Лесните динамички неодимиумски звучници од 40мм на слушалките им обезбедуваат моќен ритмички одзив дури и кај песните со најголеми барања. Во комбинација со дијафрагмата со голема чувствителност, вие ќе можете да го засилите звукот на слушалките, а сепак да уживате во чист и прецизен звук низ целиот опсег.

Слика од Безжични слушалки EXTRA BASS™ MDR-XB950BT

Широк фреквентен одзив за звук со целосен опсег

Широкиот фреквентен опсег – од 3Hz до 28kHz* – е дизајниран за денешната музика во која доминира басот. Долниот крај од 3Hz на фреквентниот опсег го репродуцира секој моќен бас, додека високиот крај од 28kHz ќе ви овозможи да уживате во вокалните мелодии со исклучителна јасност. * Само пасивно функционирање; 20Hz до 20kHz A2DP

Слика од Безжични слушалки EXTRA BASS™ MDR-XB950BT

Висока чувствителност за гласни и јасни звуци

Со голема чувствителност од 102 dB/mW, овие слушалки имаат голема ефикасност при конвертирање на струјата во акустични сигнали. Тоа значи дека ќе слушате погласен звук низ целиот звучен опсег (во споредба со слушалките со помала чувствителност) кога слушате музика преку истиот извор и со истата јачина на звук.  

Слика од Безжични слушалки EXTRA BASS™ MDR-XB950BT

Едноставно безжично проследување преку Bluetooth®

Основана на радио бранови, технологијата Bluetooth® ви овозможува брзо да воспоставите безжична врска на кратко растојание, која нема да се прекине поради предмети во патеката на сигналот. Штом ги впарите, слободно можете да ја проследувате омилената музика од вашиот паметен телефон или таблет уред на вашите слушалки.

Слика од Безжични слушалки EXTRA BASS™ MDR-XB950BT

Слушање со еден допир за моментално репродуцирање музика

Технологијата NFC (поле за комуникации во близина) ја елиминира потребата од поврзување со кабли и сложените постапки за поставување. Само допрете го вашиот паметен телефон или друг уред* со NFC до ознаката N на куќиштето и почнете да слушате музика. Немате NFC? Нема проблем. Уредите можете да ги впарите и рачно во поставките за Bluetooth®. *Погледнете компатибилни уреди

Пронајдете компатибилни уреди

Слика од Безжични слушалки EXTRA BASS™ MDR-XB950BT

Контрола со едно копче на повици од паметен телефон

Телефонски разговори додека слушате музика. Контролата со едно копче на вашите слушалки ви овозможува да воспоставувате повици без користење на рацете во секое време на вашиот паметен телефон со Android или iPhone. Исто така, можете да прескокнувате песни само со движење на вашиот прст, и лесно да вршите префрлување помеѓу песните и повиците без да ги отстранувате слушалките. 

Слика од Безжични слушалки EXTRA BASS™ MDR-XB950BT

Ушни перничиња кои го намалуваат притисокот и го изолираат звукот

Овалниот дизајн на ушните перничиња кои го намалуваат притисокот е прилагоден да одговара на формата на вашите уши, нудејќи ви сигурно поставување со минимално истекување на звукот. Извонредно дебели ушни перничиња со беспрекорна 3D изолација на звукот, кои ја рефлектираат акустиката назад кон вашите уши. Како резултат на тоа, ќе слушате повеќе музика со помалку надворешни пречки и максимална јачина на бас.  

Слика од Безжични слушалки EXTRA BASS™ MDR-XB950BT

Дизајнот со преклопување и завртување го олеснува патувањето

Совршен пар за оние кои го живеат животот во движење. Металната лента на лизгање за на глава и дизајнот со преклопување и завртување ги прави слушалките лесни за чување кога не се во употреба или додека патувате. Слушалките се преклопуваат за да овозможат лесно пакување во куфер или чување во чанта.  

Слика од Безжични слушалки EXTRA BASS™ MDR-XB950BT

Слушајте преку испорачаниот аудио кабел

Сакате ли да ја слушате вашата музика без Bluetooth®? Само поврзете го испорачаниот аудио кабел во вашите слушалки, а потоа приклучете го и омилениот музички плеер, за да уживате во висококвалитетен звук. Кабелот е долг 1,2 метри и дизајниран да го издржи секојдневното користење.