СЛУШАЛКИ EXTRA BASS™ MDR-XB450BV

Сите спецификации и функции

MDR-XB450BV

Големина и тежина

Тежина
273 гр. (со батерија)

Општи карактеристики

Звучник
30 мм, динамички – тип на купола
Динамичен вид
Да
Магнет 
Неодимиум
Импеданса (оми)
100Ω
Фреквентен одзив
5–22.000Hz
Чувствителности (dB/mW)
100 dB/mW
Вид на жица
Во облик на Y
Должина на кабел
1,2 м
Приклучник
Позлатен стерео мини приклучок со облик L
Начин на носење
Headband, Поставување преку увото

Што има во пакетот

  • Кабел за поврзување
Placeholder

Функции

Слика од Слушалки EXTRA BASS™ MDR-XB450BV

Моќен бас со вграден засилувач

Електронското засилување на басот пулсира со музиката и испраќа одекнувања кон вашето тело, поради што целосно ќе уживате во звукот на вашите омилени ритами.

Слика од Слушалки EXTRA BASS™ MDR-XB450BV

Звук со моќен бас

Создава звук со моќен бас во компактно куќиште, со помош на специјално дизајнираните Extra Bass звучници од 30 мм.

Слика од Слушалки EXTRA BASS™ MDR-XB450BV

Длабок и јасен звук со проширен фреквентен опсег

Овие слушалки имаат проширен фреквентен опсег, дури до 5hz – со кои се пренесува басот – а репродуцираат и звук со фреквенција до 22Khz, за извонредно високи тонови.

Слика од Слушалки EXTRA BASS™ MDR-XB450BV

Уживајте во музика со вибрации синхронизирани со ритамот

Басот со вибрации (вграден вибратор) удира според ритамот и ви нуди звук кој е динамичен исто како и изведба во живо. Уживајте во исклучително звучно доживување.

Слика од Слушалки EXTRA BASS™ MDR-XB450BV

Засилувачот за електронско засилување на басот ги подобрува ниските фреквенции

Вградениот засилувач за електронско засилување на басот се напојува преку батеријата на полнење во слушалките, располага со поголема моќ од стандардниот бас и ги подобрува ниските фреквенции. Електронското засилување на басот може да се вклучи и исклучи, во зависност од музиката која ја слушате.

Слика од Слушалки EXTRA BASS™ MDR-XB450BV

Ве очекува сеопфатно музичко доживување

Засилувачот на бас обезбедува моќен бас преку засилување на вибрациите на басот преку специјално дизајниран канал во куќиштето, а подобрата изолација помеѓу звучникот и вашите уши го задржува звукот таму каде што припаѓа.

Слика од Слушалки EXTRA BASS™ MDR-XB450BV

Добијте го басот што го посакувате од XB звучниците од 30 мм

Добијте подобрен звук од дијафрагмата Extra Bass со балансирана цврстина и брз одзив, која не дозволува промени во амплитудата и отпорноста на притисок.

Слика од Слушалки EXTRA BASS™ MDR-XB450BV

Ушни перничиња кои го намалуваат притисокот

Ушните перничиња нудат удобност која ве опкружува и подобра акустичка изолација. Исто така, директно го проследуваат звукот со моќен бас.

Слика од Слушалки EXTRA BASS™ MDR-XB450BV

Спакувајте ги и појдете

Дизајнот со можност за вртење во куќиштето ви овозможува да ги склопите слушалките, за да можете полесно да ги пренесувате.

Слика од Слушалки EXTRA BASS™ MDR-XB450BV

Нема заплеткување, нема стрес

Издржливиот засечен кабел со мали вдлабнатини го намалува заплеткувањето.