БЕЗЖИЧНИ СЛУШАЛКИ MDR-1RBT

Сите спецификации и функции

MDR-1RBT

Општи податоци

Затворен вид
Да
Динамичен вид
Да
Опкружувачки вид
Да
Звучник (мм)
40мм(HD звучник), во вид на купола
Мембрана
Дијафрагма со течни кристали и слој од полимер
Фреквентен одзив (Hz)
4-80.000Hz
Магнет 
Неодимиум
Контрола на јачина на звук
Да
Вид на жица
PCOCC
Должина на кабелот (м)
нема
Приклучник
нема
Време на користење
30 ч.
Време на полнење
Тежина (г)
297 гр.

Микрофон

Тело на микрофонот
Да (електрет кондензатор)
Насока на микрофонот
Во сите насоки

Дизајн и функции на звук

LCP дијафрагма
Да
Удобен затворен дизајн
Да
Нечујни споеви
Да
Контрола на одзив за ритамот
Да
Структура на превиткување
Да
Структура со оски кои се превиткуваат навнатре
Да
Засечен кабел кој не се заплеткува
Да
S-Master / дигитално подобрување на звукот
Да

Опрема што се испорачува

Адаптер за напојување
Микро USB кабел (50см)
Футрола / торба за носење
Футрола
Други
Кабел за поврзување (1,5m), упатство за користење

Што има во пакетот

  • Футрола за носење
  • USB кабел
  • Гарантен лист
Placeholder

Функции

Науката за звукот

Создаден со помош на водечки личности во музичката индустрија, чие познавање на модерните трендови директно влијаеше врз дизајнот на слушалките

Слушајте ја само музиката која се репродуцира

Технологијата за дигитално поништување на шумот ги намалува звуците кои ви пречат додека слушате музика до 99,7%

Звук со огромна моќ

Интелигентната технологија за подобрување на звукот додава поголема длабочина дури и на MP3 песните со низок квалитет, преку максимално искористување на компресираните фајлови

Високи вокали и средни/високи тонови со голема прецизност

Дијафрагмата со течни кристали и слој од полимер од 40мм се одликува со цврстина и мала тежина за балансирана репродукција на звук и минимален ефект на ехо

Удобно слушање

Перничињата кои го намалуваат притисокот се дизајнирани за да одговараат на ушите, а тоа значи дека ќе уживате во удобноста на слушалките подолг временски период

Удобен, опкружувачки дизајн

Специјалниот дизајн на нашите слушалки го изолира увото и овозможува секој удар на басот да биде моќен и нуди удобно поставување при секое користење

Понесени од ритамот

Триењето предизвикува заплеткување на мазните кабли, па затоа засековме мали вдлабнатини во нашите кабли за да го спречиме тоа

Звукот на тишината

Силиконските прстени за изолација во споевите на куќиштето ви овозможуваат да не слушате ништо друго освен музика додека ги превиткувате и движите слушалките за време на слушањето

Слика од Безжични слушалки MDR-1RBT

Слушање со еден допир за моментално репродуцирање музика

Технологијата NFC (поле за комуникации во близина) ја елиминира потребата од поврзување со кабли и сложените постапки за поставување. Само допрете го вашиот паметен телефон или друг уред* со NFC до ознаката N на куќиштето и почнете да слушате музика. Немате NFC? Нема проблем. Уредите можете да ги впарите и рачно во поставките за Bluetooth®. *Погледнете компатибилни уреди

Пронајдете компатибилни уреди