Слика од Слушалки MDR-1A
Слика од Слушалки MDR-1A
Слика од Слушалки MDR-1A
Така како што замислиле изведувачите

Уживајте во најситните детали од звукот со поголем квалитет отколку кај CD дисковите, благодарение на звукот со висока резолуција. Страста за музика ги обединува сите компоненти, па затоа ќе помислите дека изведувачот настапува пред вас.

Чист звук за слушателите

Почувствувајте ја моќта и прецизноста во вашите омилени песни

Дајте и ја на вашата музика чистотата која ја заслужува. Со фреквентен опсег кој се протега до 100kHz, слушалките MDR-1A со звук со висока резолуција ја доловуваат суштината на секоја песна – слушајте музика која е поблизу до оригиналната студиска снимка. Од длабоките басови до највисоките вокали, звукот останува верен за автентично и прецизно доживување.

Звучник од 40мм
Удобно слушање

Уживајте во прекрасната акустика од голем звучник и слушалки кои удобно се прицврстуваат околу вашите уши..

Извонредно широк фреквентен опсег
Извонредно широки фреквенции

Слушајте длабоки ниски тонови и неверојатно високи тонови со звук со целосен опсег до 100kHz.

Висока чувствителност од 105dB/mW
Голема чувствителност

Репродуцирајте гласна и јасна музика од кој било домашен систем или пренослив уред со висока чувствителност од 105dB/mW.

Страст за звук

Секоја суптилна нота, прецизно репродуцирана

Слушајте чист, балансиран звук кој останува верен на оригиналната снимка, без разлика колку силно ја покачувате јачината на звукот. HD звучникот од 40мм со лесна, но цврста дијафрагма со течни кристали и слој од полимер (LCP) обвиткана во алуминиум ви дава поконзистентен и попрецизен звук низ целиот фреквентен опсег од конвенционалниот LCP звучник.

Што е звук со висока резолуција?

Звукот со висока резолуција се однесува на група дигитални процеси кои овозможуваат кодирање и репродукција на музика со повисоки стапки на семплирање од оние кај CD дисковите.

Снимање со висока фреквенција
Снимајте со поголема фреквенција од CD дисковите

Звукот со висока резолуција обично снима со 96kHz/24 бита или дури и 192kHz/24 бита – многу повеќе од CD дисковите.

широк динамички опсег
Слушајте пореален и поемотивен звук

Додека кај CD дисковите и MP3 песните највисоката фреквенција изнесува 20kHz, звукот со висока резолуција поддржува фреквенции над 24kHz (до 100kHz кај овој модел) и поширок динамички опсег.

Доживејте вистинско музичко искуство

Уживајте во целосното аудио доживување со јасноста на звукот со висока резолуција од изворот до звучникот. Можете бесплатно да ги испробате примероците со звук со висока резолуција на HDtracks, веднаш.

Задржете го звукот

Дизајнот со обвиткување со ергономските 3D ушни перничиња ја задржува музиката и ги одбива несаканите звуци. Акустиката се одбива кон вашите уши за најсуптилен звук.

Структура на превиткување
Кабел за слушалки со балансиран приклучок
Балансиран звук

Со кабелот за слушалки со балансиран приклучок што се испорачува со MDR-1ABP, составен од четири бакарни жици обложени со сребро, ќе слушате јасен и прецизен звук преку аудио производите со балансирани приклучоци.

Луксузен изглед и чувство

Оставете впечаток на стил

Овие впечатливи слушалки изгледаат подеднакво добро како што и чувството кое го даваат, со елегантна метална лента за на глава која совршено ги надополнува црните кожни ушни перничиња.

Потполна удобност

Слушнете повеќе од музиката со затворениот, опкружувачки дизајн кој безбедно се поставува на вашите уши. Удобни за носење со часови, така што ќе можете подолго да слушате.

Затворен, опкружувачки дизајн
Ушни перничиња кои го намалуваат притисокот

Меките кожни ушни перничиња се обвиткуваат околу вашите уши за прилепено и удобно поставување.

Затворен, опкружувачки дизајн
Беспрекорно спојување

Со помазни материјали и беспрекорно спојување, удобноста и издржливоста се исклучителни.

Спакувајте ги и појдете

Понесете ја вашата музика насекаде. Металната лента на лизгање за на главата и можноста за преклопување на слушалките овозможуваат лесно сместување на слушалките во куфер или торба.

Далечински управувач и микрофон на кабелот
Бидете во контакт

Со далечинскиот управувач и микрофон на кабелот, ќе можете да воспоставувате повици без користење на рацете во секое време на вашиот паметен телефон со Android или iPhone.

Апликација SmartKey
Задржете ја контролата на телото

Репродуцирајте и прилагодувајте ја вашата музика. Прилагодувајте ги вашите повици. Апликацијата SmartKey од Sony ви нуди функции за контрола на копчињата од вашите слушалки.

Спецификации и функции

Дајте и ја на вашата музика чистотата која ја заслужува. Со фреквентен опсег кој се протега до 100kHz, слушалките MDR-1A со звук со висока резолуција ја доловуваат суштината на секоја песна – слушајте музика која е поблизу до оригиналната студиска снимка. Од длабоките басови до највисоките вокали, звукот останува верен за автентично и прецизно доживување.
  • Компатибилност со звук со висока резолуција

  • Звучник со течни кристали и слој од полимер и брз одзив за јасен звук

  • Далечински управувач и микрофон на кабелот, компатибилни со паметни телефони

  • Контролата на одзив за ритамот ги намалува изобличувањата на моќниот бас

  • Слушалки што се вртат за полесна преносливост

Звучник
40 мм, динамички – тип на купола
Фреквентен одзив
3–100.000Hz
Должина на кабел
1,2 м

Што има во пакетот

Гарантен лист, Инструкции за користење, Футрола за носење, Кабел за слушалки (1,2 м), Кабел за слушалки со вграден далечински управувач и микрофон (1,2 м)

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Оценки и награди

Експертите велат