СЛУШАЛКИ MDR-100AAP H.EAR ON

Сите спецификации и функции

MDR-100AAP

Големина и тежина

Тежина
Прибл. 220 гр. без кабел

Општи карактеристики

Звучник
40 мм, во вид на купола (CCAW звучна намотка)
Магнет 
Неодимиум
Импеданса (оми)
24 Ω при 1 kHz
Дијафрагма
Мембрани со купола обложена со титаниум
Фреквентен одзив
5-60.000 Hz
Чувствителности (dB/mW)
103 dB/mW
Вид на жица
Одделива
Должина на кабел
Прибл. 1,2 м
Приклучник
Позлатен мини приклучок со 4 пина во форма на L
Начин на носење
Circum Aural (опкружувачки)

Микрофон

Тело на микрофонот
Електрет кондензатор
Насока на микрофонот на кабелот
Во сите насоки

Опции на бои

redpinkgreengrayblack

Функции

Звук со висока резолуција за беспрекорен звук

Уживајте максимално во дигиталната музика со звукот со висока резолуција. Снимајќи ја музиката со повисока стапка отколку кај CD дисковите, поради што се зголемуваат аудио примероците во секунда и прецизноста на бит-стапката на секој примерок, звукот со висока резолуција овозможува беспрекорна репродукција на музиката која се изведува. Уживајте во секој здив и дискретно движење за навистина емотивно доживување.

Слика од Слушалки MDR-100AAP h.ear on

Мембрани со купола обложена со титаниум за извонредна јасност

Мембраните со купола обложена со титаниум нудат поконстантен и попрецизен звук низ целиот фреквентен опсег. Звучната енергија која се губи при преносот кон куќиштето на слушалките е порамномерна, за да се обезбедат вистински и автентични перформанси. 

Слика од Слушалки MDR-100AAP h.ear on

Динамичните HD звучници нудат реалистичен звук

HD звучниците од 40 мм, кои поддржуваат висока резолуција, репродуцираат фреквенции до 60 kHz и создаваат моќен опсег на ниски звуци со одличен одзив. Лесните CCAW звучни намотки нудат одзив со голема линеарност за стабилни високи фреквенции кои се верни на оригиналот.

Слика од Слушалки MDR-100AAP h.ear on

Кабел кој не се заплеткува

Кабелот има дизајн со засекувања за да ги спречи заплеткувањата, така што слушалките нема да направат јазол.

Слика од Слушалки MDR-100AAP h.ear on

Контрола на одзив за ритамот

Технологијата за контрола на одзив за ритамот обезбедува цврст и длабок бас, што ја прави совршена за музичките стилови фокусирани на ниските фреквенции. Акустичкиот отвор на куќиштето го контролира протокот на воздух на нискиот фреквентен опсег и го оптимизира движењето на мембраната за да овозможи попрецизна репродукција на бас.

Далечински управувач и микрофон кои се вградени во кабелот за повици без користење на рацете

Одговарајте на повици без да ги користите рацете и менувајте песни без воопшто да го допирате вашиот телефон, благодарение на вградениот далечински управувач и микрофон.