Слика од Handycam® CX450 со Exmor R® CMOS сензор
Слика од Handycam® CX450 со Exmor R® CMOS сензор
Слика од Handycam® CX450 со Exmor R® CMOS сензор
Слика од Handycam® CX450 со Exmor R® CMOS сензор
Слика од Handycam® CX450 со Exmor R® CMOS сензор
Слика од Handycam® CX450 со Exmor R® CMOS сензор
Слика од Handycam® CX450 со Exmor R® CMOS сензор
Слика од Handycam® CX450 со Exmor R® CMOS сензор
Слика од Handycam® CX450 со Exmor R® CMOS сензор
Слика од Handycam® CX450 со Exmor R® CMOS сензор
Едноставна софистицираност во акција

Handycam® камера со висока резолуција

Снимајте важни моменти со висока резолуција со Full HD Handycam® камера од Sony која е подготвена за акција каде и да одите. Снимајте видеоснимки од сè, почнувајќи од широки отворени сцени па сè до брзи и интимни погледи, со софистицирани функции за полесно снимање на чувствата во моментот со одлични детали.     

Помалку заматување во динамичните сцени
Оптички SteadyShot
Оптички SteadyShot™

Го спречува тресењето за да ги стабилизира видеоснимките дури и кога се движите додека снимате.

Нов интелигентен активен режим
Интелигентен активен режим

Врши компензација за тресењето со стабилизирање на сликата во 5 оски дури и кога џогирате умерено.

Користете попаметен и побрз фокус

Брзиот и интелигентен AF не само што нуди исклучителна брзина за автоматско фокусирање, туку и извонредна прецизност.

Брзиот и интелигентен AF ја зголемува брзината паметно
Брзиот и интелигентен AF функционира брзо и паметно

Новиот AF алгоритам ја оптимизира комуникацијата помеѓу објективот и процесорот за слика за да овозможи извонредно брз AF, а современиот систем за предвидување на растојанието за AF го задржува објектот во фокус.

Оптички зум од 30x со широк агол од 26,8 мм

Огромниот опсег за оптичко зумирање до 30x на објективот од ZEISS® достигнува и до агол од 26,8 мм - агол на гледање кој е доволно широк за да опфати пространи сцени кога не може да направите чекор наназад за да ги опфатите во кадарот.

Оптички зум од 30x со широк агол од 26,8 мм
За луѓе кои сакаат повеќе
Снимање со висока бит-стапка од 50 Mbps
Снимање со висока бит-стапка од 50 Mbps

Снимањето со висока бит-стапка во XAVC S формат јасно ги доловува дури и променливите сцени со многу движења.

Извонреден 5.1 опкружувачки звук
5.1-кан. микрофон за опкружувачки звук

Вградениот микрофон снима јасен звук за подобро да ја пренесе атмосферата од оригиналната сцена.

Функција за поништување на мојот глас
Поништување на мојот глас

Го намалува интензитетот на вашиот глас додека снимате од левата страна зад камерата.

Специјалните ефекти внесуваат возбуда во видеоснимките

На располагање имате практични функции и прекрасни ефекти. Снимајте видеоснимки со забрзани движења. Притиснете копче за да снимите видео со најдобри моменти. Забавата достигнува неверојатни граници.

Погледнете како се менува животот со забрзани движења

Со функцијата за снимање забрзани снимки можете да снимате фотографии од некоја сцена во определен временски период со определен интервал помеѓу секоја снимка и да ја претворите низата снимки во висококвалитетна видеоснимка со забрзани движења.

Споделувајте моменти од видеоснимките со ефекти
Споделувајте моменти од видеоснимките со ефекти

Автоматско создавање најдобри моменти од видеоснимките со музика во заднина.

Безжично решение со Wi-Fi® и NFC
Безжична контрола/поврзување преку Wi-Fi®/NFC™

Добијте далечинска контрола со разни опции. Испраќајте видеоснимки директно во паметни уреди.

Спецификации и функции

Зачувајте ја свежината во спомените во кои ќе уживаат сите со можноста на Handycam® за снимање висококвалитетни HD видеоснимки со софистицирани и практични функции. Оптичкиот SteadyShot™ со интелигентен активен режим го минимизира тресењето на камерата. Објективот од ZEISS® снима живописни видеоснимки низ целиот опсег на зумирање од 30x со широк агол до 26,8 мм. Новиот 5.1-кан. микрофон снима врвен опкружувачки звук.
  • Оптички SteadyShot™ со интелигентен активен режим со 5 оски

  • Брз и интелигентен автоматски фокус

  • Широкоаголен објектив од ZEISS® од 26,8 мм со 30x оптички зум

  • Снимање забрзани снимки

  • 5.1-кан. микрофон

Тип на сензор
Exmor R® CMOS сензор со задно осветлување од тип 1/5,8 (3,1мм)
Ефективни точки (видео)
прибл. 2,29 милиони точки(16:9)
Вид на објектив
ZEISS® Vario-Tessar®
Оптички зум
30x
Јасно зумирање на слики
60x
Тип на екран
Clear Photo LCD екран од 7,5 см (тип 3,0) (460 800 точки) широк формат (16:9)
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина