Јасна замисла за животната средина

Објективите од Sony се познати по нивните перформанси - ви овозможуваат сигурно снимање на сите моменти. Но, тоа што ги прави уникатни е иновацијата што ја отсликува нашата грижа за животната средина.

Sony се грижи за животната средина и заштедува ресурси

Освен тоа што прави врвни производи, Sony продолжува да работи кон елиминирање на штетното влијание врз животната средина со сите свои производи и деловни активности, согласно планот „Патот кон достигнување на нулата“. Освен тоа што нуди безброј придобивки за корисниците на полесни и попрактични производи, нашата континуирана иновативност ја поддржува посветеноста на целата компанија да ја минимизира потрошувачката на енергија и суровини, а секако и отпадот.

Функција, убавина и грижа за опкружувањето. 

FE 600 мм F4 GM OSS нуди намалување на вкупната тежина за повеќе од 10% во споредба со 500 мм F4 G SSM.   

[1] 500 мм F4 G SSM [2] DSLR-A900 [3] FE 600 мм F4 GM OSS [4] ILCE-9

Дизајн за помалку отпад

Ревизија на компонен. на цилиндарот

Ревизијата на структурата и оптимизирањето на формата на цилиндарот создадоа дизајн што ја минимизира употребата на ресурси и придонесува за „Патот кон достигнување на нулата“. Се обидуваме да ја намалиме и употребата на суровини.

Помалку нерециклирана пластика

Користењето нерециклирана пластика е намалено за приближно 34% во однос на претходните заменливи објективи.

Сликата има само илустративна намена.

Многу ефикасна структура на објективот

Постигнавме значително намалување на тежината, без загуби во квалитетот, благодарение на ненадминатата прецизност на уникатните елементи XA (екстремно асферични) на Sony и употребата на лесен флуорит наместо оптичко стакло.

Слика од 500 мм F4 G SSM
500 мм F4 G SSM

[1] Стакло ED (исклучително мала дисперзија)

Слика од FE 600 мм F4 GM OSS
FE 600 мм F4 GM OSS

[1] Објектив со флуорит [2] Екстремно асферичен објектив (XA-објектив) [3] Стакло ED (исклучително мала дисперзија)

Перформанси за професионалци

Со врвниот квалитет на слика што го нудат објективите од Sony може да снимате подеднакво импресивни изрази на лицата и моменти. Откријте неограничена креативност во опсегот, димензиите и длабочината што ја нудат само ултра телефото објективите. 

Слика од Ново искуство за професионални фотографи
Ново искуство за професионални фотографи

Заморот на фотографите кои користат телефото зум со голема решетка ќе се намали благодарение на магнезиумската легура. Намалувањето на тежината и подобрата распределба на тежината ќе ви овозможат секогаш да бидете подготвени за совршената слика.

слика од Асферични XA-елементи на објективот од многу висока класа
Објектив со асферични XA-елементи од висока класа

Елементите XA (екстремно асферични) на објективот од Sony се создаваат со уникатен процес за да понудат ненадмината прецизност на површината и неверојатна резолуција. Рамномерното дефокусирање што го создаваат ги прави идеални за телефото слики.

Најсовремена иновација што води грижа за животната средина

Shuhei Kaneko

Раководител на проектот за FE 400 мм F2,8 GM OSS / FE 600 мм F4,0 GM OSS

Слика од Shuhei Kaneko

Откако посетивме многу локации за време на развојниот процес, сакам да постигнеме високи перформанси за приказ, лесно обликување на кадарот за следење на субјектот и намалување на тежината заради преносливост, за да може да се доловат најдобри слики од движењата на субјектите што се далеку од фотографот.

Освен нов оптички дизајн и намалување на тежината со лесната магнезиумска легура, успеавме да исполниме и неколку еколошки цели преку намалување на трошењето ресурси за елементите на објективот и нерециклираната пластика.

Најсовремената технологија на Sony е поврзана и со нашата грижа за животната средина, а јас како инженер сакам да им кажувам на луѓето дека креативните дела што ги испраќаат фотографите низ целиот свет ја пренесуваат нашата грижа за животната средина со нив преку нашите дизајни на заменливите објективи.

Погледнете повеќе производи од Sony со еколошки карактеристики
Слика од Многубројни добри идеи
Многубројни добри идеи

Sony создаде CMOS-сензор за целосна слика со подредена структура и внатрешна меморија за високи перформанси на α9. Како резултат се доби помал и полесен професионален фотоапарат за кој се потребни помалку ресурси.

Слика од производот
Одржливоста звучи одлично

Согласно програмите Road to Zero и Green Management 2025, целта на Sony е намалување од 10% на нерециклираната пластика што се користи по производ (тука не спаѓа пакувањето) во споредба со фискалната 2018 година. Ние ги подобруваме перформансите на рециклираните материјали и ги користиме во вашите дизајни за аудио производи повеќе од 10 години.

Слика од aibo
aibo

Создадовме ново револуционерно пакување. Отсега Aibo ќе се испорачува добро завиткан и заштитен од оштетување, во обложено пакување создадено од 50% рециклирани пластични шишиња од PET (полиетилен терефталат).