Најдобри модели без огледало

Снимено со α7R III од страна на Ilhan Eroglu - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe 

„Не само што целата серија Alpha изгледа подобро од сите други системи, туку и нуди подобри перформанси од другите системи. Моделите се побрзи и полесни, а јас можам да работам на начин за кој досега само сум сонувал“.

     Cormac Meenan

     Амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

α7R III

Фотоапарат за напредни корисници


Exmor R™ CMOS од 35 мм за целосна слика со 42,4 MP и подобрен систем за обработка

Стандарден опсег на ISO 100-32000 (горната граница може да се прошири до 102400)

Брз хибриден AF со 399 AF-точки за откривање фаза и 425 AF-точки за откривање контраст во фокусната рамнина

Континуирано фотографирање со 10 fps со AF/AE со следење

Можност за снимање 4K HDR-видео

α7R III

Снимено со α7R III од страна на Steve de Waele - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

α7 III

Снимено со α7 III од страна на George Kasionis - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

α7 III

Фотоапарат од средна категорија


CMOS-сензор од 35 мм за целосна слика со 24,2 MP и задно осветлување

Опсег на чувствителност до ISO 51200 (може да се прошири до ISO 50-204800 за фотографии)

Брз хибриден AF со 693 AF-точки за откривање фаза и 425 AF-точки за откривање контраст

Континуирано фотографирање со голема брзина до 10 fps со AF/AE со следење

Можност за снимање 4K HDR-видео

α7 II

Фотоапарат од средна категорија


Exmor™ CMOS-сензор од 35 мм за целосна слика со 24,3 MP

Стандарден опсег на ISO 50-25600 (горната граница може да се прошири до 51200)

Брз хибриден AF со 117 AF-точки за откривање фаза и 25 AF-точки за откривање контраст

Процесор BIONZ X™ за врвни детали и помал шум

Снимање во XAVC S-формат со висока бит-стапка од 50 Mbps во Full HD

a7II

Снимено со α7 II од страна на Mike Will - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

α6600

Снимено со α6600

α6600

Фотоапарат од средна категорија

AF со брзина од 0,02 сек. и 425 точки за откривање фаза

Следење и AF на очи во реално време, за откривање и фокусирање објекти што се движат

Оптичка стабилизација на слика со 5 оски за стабилно фотографирање

APS-C Exmor™ CMOS-сензор за слика со 24,2 милиони точки

Снимање видео со висока резолуција 4K HDR (HLG) и различни функции за снимање

α6400

Фотоапарат од средна категорија


APS-C Exmor™ CMOS-сензор со 24,2 MP и висока чувствителност на светлина

Стандарден опсег на ISO 100-32000 (горната граница може да се прошири до 102400)

Брз AF (0,02 сек.) со 425 AF-точки за откривање фаза и 425 AF-точки за откривање контраст

Следење во реално време и AF на очи во реално време за откривање и следење подвижни објекти

Снимање видео со висока резолуција 4K за сериозна видеопродукција

α6400

Снимено со α6400

α6000

Снимено со α6000

α6000

Фотоапарат за почетници


Exmor™ APS-C HD CMOS-сензор со 24,3 MP

Стандарден опсег на ISO 100-25600

Брз AF со 179 AF-точки за откривање фаза и 25 AF-точки за откривање контраст

Процесор за слика BIONZ X™ за извонредна репродукција на детали

Континуирано фотографирање со голема брзина до 11 fps

Не можете да го најдете тоа што го барате?

Погледнете ја целата наша палета на фотоапарати со заменливи објективи.
БЕСПЛАТНА ПРОДОЛЖЕНА ГАРАНЦИЈА ОД ЕДНА ГОДИНА*

*Важат правила и услови - само одредени модели - не може да се додаде на други продолжени гаранции. 

Creative Ops