Проектори за следната генерација

Проектирајте брилијантна слика што ќе остави поголем впечаток кај публиката, а ќе влијае помалку врз животната средина. На ласерските проектори од Sony им треба минимално одржување и нудат најдобра ефикасност, одзив и практичност.

Проектирајте во иднината

За пристапот на Sony за ефикасни перформанси треба прецизно дизајнирање на производите. Изворот на ласерска светлина за кој е потребно минимално одржување помага во намалување на искористувањето ресурси, а моменталното вклучување на системот 3LCD заштедува време и енергија.

[1] Модел со стандардна лампа [2] Модели со ласер од Sony [3] Време

Се елиминира потребата за замена на лампата
Се елиминира потребата за замена на лампата 

Поради тоа што проекторите имаат извори на ласерска светлина што траат до 20.000 часа и кај нив не се менува лампа, тие се практични и исплатливи. Ефикасноста на изворите на ласерска светлина ја намалува употребата на ресурси, а елиминацијата на одржувањето на лампата ги прави посоодветни за монтирање на таван и други тешко достапни места.

Брзо вклучување за заштеда на време и енергија

Проекторот со извор на ласерска светлина Z-Phosphor™ од Sony се вклучува и исклучува веднаш. Режимот за автоматско затемнување на светлината заштедува енергија (до 95% во споредба со максималната моќ) преку намалување на излезната светлина кога проекторот е вклучен, но не се користи, а автоматскиот режим на слика го прилагодува нивото на светлина според проекцијата.

Брзо вклучување за заштеда на време и енергија

[1] Светлина [2] Изминато време
[3] Модели со ласер од Sony [4] Модел со стандардна лампа

Извор на ласерска светлина без жива

За разлика од проекторите што користат стандардни лампи за кои е потребно правилно менување и депонирање, изворот на ласерска светлина Z-Phosphor™ од Sony не содржи жива. Проекторот нуди врвен квалитет на слика, практично користење и помало влијание врз животната средина.

Најновата генерација на ласерска проекција

Најновите ласерски проектори 3LCD од Sony нудат светлина и квалитет на слика слични на UHP-проекторите со лампа, но се одликуваат со подолг работен век на лампата, полесно одржување и побрзо вклучување и исклучување.

Технологија за ласерска проекција
Технологија за ласерска проекција

Изворот на ласерска светлина користи моќен син ласер за да предизвика реакција кај фосфорен материјал што потоа создава светлина со целосен опсег. Како резултат се добиваат доследни и живописни RGB-бои.

Потполно нова ера во ласерската проекција
Потполно нова ера во ласерската проекција

Новата генерација на LCD-панели BrightEra™, создадени од Sony, се доволно издржливи за да работат 20.000 часа.

Tsuneharu Nomura
Дизајнирање на иднината

Tsuneharu Nomura

Главен инженер за извори на светлина, дизајн на проектори

Стандардните проектори за деловна употреба со високи перформанси со години користат лампи со жива. За споредба, полупроводливите извори на ласерска светлина се вклучуваат веднаш и не треба да се менуваат со години.
Секогаш ја следам нашата политика за дизајн „Што сакаат корисниците?“. Треба да ги имаме предвид тековните желби на корисниците, како „без промена на лампата“ и „брзо вклучување“, но треба да ја имаме предвид и животната средина, за да можеме да ги реализираме и идните очекувања на корисниците.
Секогаш постојат пречки што треба да се надминат кај новите технологии и дизајнот на производите, но бидејќи ласерските проектори сè повеќе ќе ги исполнуваат очекувањата на корисниците, сакам да посветам повеќе внимание на животната средина при дизајнирањето на идните производи.

Проектори 3LCD со извор на ласерска светлина
Слика од проектори

Дознајте повеќе за технологијата на Sony