Xperia™ Ear

Заштеда на ресурси која е добредојдена

Мобилните производи го револуционизираат начинот на кој живеат и работат луѓето и нудат надеж за посветла иднина со иновативни функции и дизајни. Xperia™ Ear е една од тие моќни алатки. Дознајте како проширувањето на пазарот се урамнотежува со еколошката свест.

Иновативните производи заслужуваат напредни еколошки перформанси

Безгрижното користење, вклучувајќи ја отпорноста на удари, е неопходна за мобилните уреди што сакате да ги носите и користите постојано. За да одговара, материјалот треба да има соодветни перформанси. Ви го претставуваме новиот Xperia™ Ear со рециклирана пластика SORPLAS™, ексклузивно од Sony.

Xperia Ear и паметен телефон

Што е Xperia™ Ear?

Нов паметен уред што се носи на уво за комуникација без користење на рацете. Зборувајте со дигиталниот асистент за да користите е-пошта, да одговарате и воспоставувате повици и да проверувате и управувате со распоредот без да го допрете телефонот. 

Промовирање од надворешната страна

Потрудете се за да реализирате. Поставете строги цели и работете за да ги остварите. Разгледавме за кои делови се троши најмногу пластика како начин за остварување на нашите цели за користење рециклирана пластика.

Може да се користи повеќе рециклирана пластика

Куќиште за полначот на Xperia™ Ear. Земајќи ја предвид употребата на производот, Sony одлучи да ја користи класата SORPLAS™ која нуди оптимална отпорност на удари и прилепување на бои за надворешноста на куќиштето. Со многу тестови и подобрувања утврдивме дека е доволно добра за нашите квалитетни производи, а постигнавме и стапка на користење рециклирана пластика од приближно 45%. Покрај тоа, Xperia™ Ear содржи тип на SORPLAS™ изработен од материјали како отпадни оптички дискови од фабрики и рециклирани шишиња за вода, што потоа пак може да се рециклира.

Отпорен на паѓање

Отпорен на паѓање

Надворешната обвивка треба да биде доволно цврста за да ги заштити слушалките, како и полначот вграден во куќиштето. Последователните тестови за паѓање и промените во дизајнот за подобра апсорпција на потреси резултираа со огромна отпорност на удари.

Убавина што трае

Убавина што трае

Бојата за завршна обработка треба да биде издржлива бидејќи куќиштето се допира со дланки премачкани со крема, се чува во торба и се носи насекаде. Затоа го проверивме и потврдивме прилепувањето на бои и хемиската отпорност на материјалот.

Разгледајте го пакувањето повторно

Пакувањето е дизајнирано да остави емотивен впечаток, а воедно е рационално и заштедува ресурси. Тука спаѓа одново дизајнирање на структурата за помала употреба на хартија. Пакувањето е привлечно.

Намалување на тежината од приближно 30%

Повеќето пакувања се изработени од картон за да овозможат доволно заштита при испораката. За пакувањето на Xperia™ Ear се користи рециклирана хартија со брановидна структура за значително намалување на тежината во споредба со стандардните картонски плочи од рециклирана хартија со доволно цврстина. Тоа придонесе за намалување на тежината, како и за значително намалување на употребената количина на хартија.

Прекрасната завршна обработка ги надминува слабостите

Наборите на површината предизвикани од брановидната структура се елиминираат со нанесување хартија врз која може да се печати. Создадовме нова техника за правење засеци каде што се превиткува хартијата и добивме пакување со прекрасно отпечатена површина и преклопени рабови.

Пакувањето на Xperia

Прецизна контрола на хемиски супстанци за ослободување од грижите

Sony си постави сопствени глобални стандарди за управување со хемиските супстанци што ги користи во своите делови и материјали и ги применува подеднакво во целиот свет. На пример, средствата со бром против запалување (BFR). Некои BFR се штетни по човечкото здравје, се задржуваат во животната средина и се акумулираат во живи организми. Sony Mobile Communications стана предводник на индустријата со забранување на нивното користење во мобилни телефони (електронски плочи, кабли и куќишта) во 2002 година. Со усвојување на мерките што веќе беа применети кај паметните телефони и таблет-уреди Xperia™, употребата на BFR кај Xperia™ Ear ја сведовме на нула.

Чекор повеќе кон искористување на животната средина еднакво на нула во полето на мобилни уреди

„Патот кон достигнување на нулата“ е крајната цел на Sony за поодржлив свет. За да ги оствариме целите на глобалниот еколошки план на Sony, пристапивме кон новиот паметен уред од аспект на заштеда на ресурсите, при што ја зголемивме употребата на рециклирана пластика и ја намаливме употребата на хартија. Sony ќе се соочи со предизвикот за проширување на еколошките иницијативи кај новите производи и категории.

Достапноста на моделот може да биде различна во зависност од регионот и земјата.
[Информации од јануари 2017 година, според истражување од Sony.]

Паметни производи Xperia

Паметни производи

Погледнете повеќе производи од Sony со еколошки карактеристики