Подобрување со помалку ресурси

Инженерите од Sony отсекогаш соработувале со кинематографите. Затоа VENICE има покомпактна форма, а сепак го задржува квалитетот и издржливоста за снимање во лоши услови и воедно значително ја намалува употребата на ресурси за неговото производство. 

Високи перформанси и подобра животна средина

Стабилно чекориме кон елиминирање на штетното влијание врз животната средина во текот на целиот животен циклус на производите и деловните активности според нашиот план „Патот кон достигнување на нулата“. Исполнувањето на оваа цел опфаќа намалување на употребата на сурови материјали за добивање полесни и покомпактни производи за да го намалиме влијанието врз планетата.

Намалување преку подобрување

Со подобрување на старите дизајни и уникатно инженерство успеавме да создадеме полесен и покомпактен фотоапарат. Земајќи ја предвид употребата на материјали, VENICE е 20% полесен и 40% помал од F65.

Слика од [1] F65 [2] VENICE
Споредба на големина

[1] F65 [2] VENICE

Слика од [1] F65 [2] VENICE
Споредба на тежина

[1] F65 [2] VENICE

Слика од Нов начин на размислување за топлината
Нов начин на размислување за топлината

Со новиот дизајн на системот за вентилација и електронската плоча, успеавме да ја намалиме вкупната големина на фотоапаратот без притоа да ги намалиме перформансите. А со редизајнот на структурата направивме подобрувања во вкупното испуштање на топлината.

Поефикасен внатрешен дизајн и распоред

VENICE е опремен со два внатрешни мотори за ND-филтри, овозможувајќи осум чекори за серво контрола на експозицијата со ND. Користењето два мотори нуди флексибилност при фотографирањето и помага во намалување на надворешниот обем што придонесува за покомпактен фотоапарат за кој нема голема потреба од надворешни филтри.

Слика од Поефикасен внатрешен дизајн и распоред
Врвни перформанси со помало влијание врз животната средина

Иновациите го намалуваат влијанието на VENICE врз животната средина преку помала употреба на ресурси за неговиот производствен процес. Воедно нуди и голема издржливост, лесно маневрирање и ракување во различни услови.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Погледнете повеќе производи од Sony со еколошки карактеристики
Слика од Јасна замисла за животната средина
Јасна замисла за животната средина

Објективите од Sony се познати по нивните перформанси - ви овозможуваат сигурно снимање на сите моменти. Но, тоа што ги прави уникатни е иновацијата што ја отсликува нашата грижа за животната средина.

Слика од производи
Одржливоста звучи одлично

Согласно програмите Road to Zero и Green Management 2025, целта на Sony е намалување од 10% на нерециклираната пластика што се користи по производ (тука не спаѓа пакувањето) во споредба со фискалната 2018 година. Ние ги подобруваме перформансите на рециклираните материјали и ги користиме во вашите дизајни за аудио производи повеќе од 10 години.

Слика од aibo
aibo

Создадовме ново револуционерно пакување. Отсега Aibo ќе се испорачува добро завиткан и заштитен од оштетување, во обложено пакување создадено од 50% рециклирани пластични шишиња од PET (полиетилен терефталат).