Приказ на објективот од предната лева страна
Слика од производот, приказ од лева страна на објектив
Слика од производот, приказ од лева страна на објектив
Слика од производот, приказ од горна страна на објектив
Слика од производот, приказ од десна страна на објектив
Слика од производот, приказ од предна лева страна на објектив со сенило
Слика од производот, се гледа објектив прикачен на α7R V
Слика од производот, се гледа објектив прикачен на FX6 со микрофон
G Master
Дознајте повеќе за G Master
Најмал широкоаголен објектив со зум и F2,8 во светот

FE 16-35 мм F2,8 GM II нуди динамички и широкоаголни перспективи со извонредна резолуција и дефокусирање, и ги максимизира брзината и перформансите на напредните фотоапарати. Овој објектив со ненадминати перформанси за AF нуди значителни придобивки за фотографии и видеоснимки, а воедно е и најмал и најлесен од овој вид.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Дознајте за нашиот FE 16-35 мм F2,8 GM II

Погледнете видео

Галерија со фотографии за FE 16-35 мм F2,8 GM II
Слика од пејзаж со висока резолуција.
Извонредна резолуција со G Master

Големата просторна резолуција нуди детален приказ сè до рабовите на сликата и низ целиот опсег на зумирање од 16-35 мм, дури и при максимален отвор на блендата. Три од петте асферични елементи се XA-елементи (екстремно асферични), а аберацијата се контролира ефикасно за да добиете висока резолуција и одлично дефокусирање.

Портрет од жена во фокус со длабока и заматена широкоаголна заднина, доказ дека може да се постигнат широк агол и ефект на дефокусирање.
Извонредна резолуција и дефокусирање

Максималната решетка F2,8, иновативниот оптички дизајн и напредната решетка со 11 ливчиња нудат одлично дефокусирање. FE 16-35 мм F2,8 GM II нуди неверојатни перформанси за снимање одблиску со минимално фокусно растојание од 0,22 м (0,73 ft) низ целиот опсег на зумирање и максимално зголемување од 0,32x. Доближете се и снимете динамички перспективи со длабоко дефокусирање, и добијте повеќе опции за изразување.

Слика на која е прикажана камерата FX3 во механизам за стабилизација, со прикачен објектив FE 16-35 мм F2,8 GM II
Подобрувања за неверојатно видео

Намалените промени и поместувања на фокусот и оската при зумирање придонесуваат за јасни видеоснимки, а линеарните XD-мотори (екстремно динамички) и напредната решетка ги намалуваат вибрациите и шумот. Променливиот центар на гравитација овозможува брзо и стабилно маневрирање при рачното снимање, а ја елиминира и потребата за прилагодување по менување на зумот кога користите механизам за стабилизација.

Цртеж од внатрешните локации на механизмите за придвижување на FE 16-35 мм F2,8 GM, со 4 групи и 2 елементи
Рамномерен, прецизен, тивок и неверојатно брз AF

FE 16-35 мм F2,8 GM II користи лебдечки механизам за фокусирање со четири оригинални линеарни XD-мотори и прецизна контрола на леќите за прибл. 2x поголема брзина на AF. Континуирано фотографирање до 30 fps е можно со α1 од Sony. Тој нуди сигурен фокус и рамномерно следење на субјектите, што е неопходен за забавени движења и 4K/8K-видеоснимки.

Слика одблиску од човек кој носи камера во десна рака и се качува по скали, на камерата е прикачен објективот FE 16-35 мм F2,8 GM
Најмал и најлесен во светот, во неговата класа

Иако е најмал и најлесен објектив со F2,8 и зум од 16-35 мм, FE 16-35 мм F2,8 GM II нуди извонреден квалитет на слика благодарение на напредниот оптички дизајн со XA-елементи и супер ED-стакло (исклучително мала дисперзија). Лесните линеарни XD-мотори со голема моќ придонесуваат за малата вкупна тежина од само 547 грама (19,3 oz.). Тоа е приближно 20% помалку од FE 16-35 мм F2,8 GM. Вкупната должина изнесува само 111,5 мм (4 1/2 инчи).

Слика одблиску од човек кој снима покрај вода.
Професионална контрола и сигурност

Преклопник за ВКЛУЧУВАЊЕ/ИСКЛУЧУВАЊЕ на звукот на прстенот, преклопник за заклучување и копчиња за задржување на фокусот за лесен пристап при снимањето. На копчињата за задржување на фокусот може да се додели една функција од менијата на куќиштето. Сите споеви имаат структурна заштита, копчињата и преклопниците имаат силиконски гумени заптивки, а приклучокот за објективи е заштитен со гумен прстен.

Слика од објективот и локациите на XA-леќата, асферичната леќа, асферичната леќа ED и елементите од супер ED-стакло и ED-стакло
Конфигурација на објективи

Серијата објективи G Master нуди обработка на слика и изразување на нивоа кои досега не биле возможни, со комбинација од висока резолуција и меки ефекти на дефокусирање

[1] Екстремно асферична леќа (XA-леќа) [2] Асферична леќа [3] Асферична леќа ED (исклучително мала дисперзија) [4] Супер ED-стакло [5] ED-стакло (исклучително мала дисперзија)

Табели за MTF (функција за пренос на модулација)
Табела MTF 

MTF објаснува колку добро може објективот да прикажува мали детали, измерено како степен на контраст кој се добива помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.

[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] При 16 мм / макс. решетка [4] При 16 мм / решетка F8 [5] При 35 мм / макс. решетка [6] При 35 мм / решетка F8

[7] Просторна фреквенција [8] 10 пара линии / мм [9] 30 пара линии / мм [10] Радијални вредности [11] Тангентни вредности

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Предности на објективите од Sony при снимање видео

Дознајте ги четирите уникатни предности на објективите со E-приклучок од Sony за снимање видео. Комбинацијата од објективи и фотоапарати од Sony ќе ви овозможи подобро доживување при снимањето видео.

Контроли на објективот
Слика со ознаки за (1) Прстен за фокусирање, (2) Преклопник за режими на фокусирање, (3) Копче за задржување на фокусот, (4) Прстен за зумирање, (5) Прстен за решетката, (6) Преклопник за ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА ИРИСОТ

1. Прстен за фокусирање 2. Преклопник за режими на фокусирање 3. Копче за задржување на фокусот 4. Прстен за зумирање   
5. Прстен за решетката 6. Преклопник за ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА ИРИСОТ

(7) Преклопник за звук на решетката

7. Преклопник за звук на решетката

Компатибилност со FE 16-35 мм F2,8 GM II

Отворете го линкот подолу за повеќе детали за компатибилноста со објективи/куќишта.

Спецификации и функции

  • Врвен широкоаголен објектив со зум од серијата G Master

  • XA-елементи и елементи од ED-стакло за висока резолуција низ целата површина на сликата

  • Анти-рефлективниот нано слој II ги намалува одблесоците и отсјајот

  • Четирите линеарни XD-мотори се одликуваат со одличен одзив и мали вибрации за брз, прецизен и тивок AF

  • Копчиња за заклучување на ирисот и задржување на фокусот и други функции за потребите за професионално фотографирање

Минимално фокусно растојание
0,22 (Ш, Т) м (0,73 (Ш, Т) ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0.32
Пречник на филтерот (мм)
82
Тежина
547 гр. (19,3 oz.)
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина