Во домот или во студио

Направете си самите домашно студио или подобрете го квалитетот на опремата што веќе ја имате! Фотоапаратите од Sony ви нудат најдобар квалитет на слика со сеопфатни функции за снимање видео за да можете да ги прилагодите сите детали. Разгледајте ја нашата палета на фотоапарати за студија и снимајте извонредни содржини со Sony.

Видеоснимки со неверојатен квалитет

Снимање во најдобар квалитет на 4K-видео! Нашата технологија нуди остри и природни слики; тоновите на кожата се прецизни, речиси нема фактори на отсекување, а повеќето модели нудат флексибилност за снимање со различни профили на слика што ќе додадат ваш личен белег во содржини. 

4K
домашно студио
Функции за создавање во домашно студио

• Екран со променлив агол за обликување на кадарот
• AF на очи во реално време за постојан фокус
• Поставките за чувствителност на AF овозможуваат да приспособувате и да ги фокусирате објектите што ќе му ги посочите на фотоапаратот
• Полнење преку USB

Бидете фокусирани, секогаш

Повеќето фотоапарати од Sony се опремени со докажаниот автоматски фокус на Sony што може да препознава очи/лица и да ги фокусира. Тој е извонредно брз и лесен за користење и спречува заматување на субјектите дури и при движење.

фокус
Совршено снимање звук
Совршено снимање звук 

• Вградениот микрофон снима јасен звук пред фотоапаратот
• Впарувајте компатибилни фотоапарати со широк опсег на безжични микрофони од Sony што ќе ви испорачаат професионално снимен звук

Во студиото, компактниот и дискретен минијатурен микрофон ќе ви биде најдобриот пријател!

Бидете креативни!

Ова е избор на објективи и галантерија што ги препорачуваме за работа во студио

• Заматете ја заднината со 35 мм f1,8 OSS (ZV-E10) FE / 35 мм f1,8 E (Alpha 7C/Alpha 7SIII)
• Снимајте слики одблиску од производите со макро објективот од 30 мм
• Совршено снимајте гласови со безжичен микрофон од Sony  

Бидете креативни!
ZV-E10 Дознајте веднаш A7C Дознајте веднаш A7S III Дознајте веднаш
ZV-E10 A7C A7S III
Најдобро за

Создавање

Напредна опрема за во студио

Професионална опрема за во студио

Формат

APS-C

APS-C

Целосна слика

Целосна слика

Целосна слика

Целосна слика

Леќа

Заменливи

60+ достапни објективи

Заменливи

60+ достапни објективи

Заменливи

60+ достапни објективи

Квалитет на видео

4k со 30p

Full HD до 120p

4k со 30p

Full HD до 120p

4k 120p

Full HD до 240p

AF на очи во реално време

Да

Да

Да

Поставки за чувствителност на AF

Да

Да

Да

LCD-екран со променлив агол

Да

Да

Да

Влез за микрофон

Да

Да

Да

Полнење преку USB

USB-C

USB-C

USB-C

Дигитален аудио интерфејс

Да

Да

Да

ZV-E10 

Вид: Без огледало | Сензор: APS-C | Објектив: 60+ достапни модели | Резолуција: 4k со 30p, FHD со 120p | Техн. за автоматски фокус: AF на очи во реално време, следење |  
Резолуција на фотографии: 24,2 MP | LCD-екран: 3-инчен со променлив агол | Тежина: 343 гр. | Големина:   115 x 64 x 45 мм

• Компактен за помали системи
• Профил на слика за уникатен изглед
• Без ограничување на времето на снимање

Најдобро за

Почетна опрема за домашно студио
Хибридни фотографи (видеоблогови)

ZV-E10
Препорачани објективи
SELP1020G
E PZ 10-20 мм F4 G

SELP1020G

SEL15F14G
E 15 мм F1,4 G

SEL15F14G

SELP1650
E PZ 16-50мм F3,5-5,6 OSS

SELP1650

Препорачана галантерија
ECM-W2BT
Безжичен микрофон

ECM-W2BT

ECM-LV1
Стерео микрофон со штипка

ECM-LV1

ECM-B10
Микрофон со насочување

ECM-B10

A7C

Напредна креативност

Вид: Без огледало | Сензор: Целосна слика | Објектив: 60+ достапни модели | | Резолуција: 4k со 30p, FHD со 120p | Техн. за автоматски фокус: AF на очи во реално време, следење | Резолуција на фотографии: 24,2 MP | LCD-екран: 3-инчен со променлив агол| Тежина: 509 гр. | Големина:   124 x 71 x 60 мм

• Професионален 4K-изглед со сензор за целосна слика
• Обемни опции за звук преку интерфејсот за дигитален звук
• Професионален квалитет и функции за фотографирање
• Без ограничување на времето на снимање

Најдобро за

 Искусни креатори во студио
Хибридни фотографи (видео/слика)

Најдобро за
Препорачани објективи
SEL35F18F
FE 35 мм F1,8

SEL35F18F

SEL20F18G
FE 20 мм F1,8 G

SEL20F18G

SELP1635G
FE PZ 16-35 мм F4 G

SELP1635G

Препорачана галантерија
ECM-W2BT
Безжичен микрофон

ECM-W2BT

ECM-LV1
Стерео микрофон со штипка

ECM-LV1

ECM-B1M
Микрофон со насочување

ECM-B1M

A7S III

Професионално фотографирање

Вид: Без огледало | Сензор: Целосна слика | Објектив: 60+ достапни модели | | Резолуција: До 4k со 120p, FHD со 240p | Техн. за автоматски фокус: AF на очи во реално време, следење | Резолуција на фотографии: 12,2 MP | LCD-екран: 3-инчен со променлив агол | Тежина: 699 гр. | Големина:   129 x 97 x 81 мм

• Професионален 4K-квалитет со професионални кодеци
• Професионален работен процес и наука за филмски бои
• Неверојатни перформанси при слаба осветленост

Најдобро за

Врвно 4:2:2 10-битно снимање за градација
Професионална опрема за во студио

Најдобро за
Препорачани објективи
SEL35F14GM
FE 35 мм F1,4 GM

SEL35F14GM

SEL1224GM
FE 12-24 мм F2,8 GM

SEL1224GM

SEL1635GM
FE 16-35mm F2.8 GM

SEL1635GM

Препорачана галантерија
ECM-B1M
Микрофон со насочување

ECM-B1M

XLR-K3M
Комплет со XLR-адаптер

XLR-K3M

ECM-LV1
Стерео микрофон со штипка

ECM-LV1

Основни производи

Дали ви треба практичен и сигурен фотоапарат за во студио? Разгледајте го нашиот избор на фотоапарати подолу.

Напредни корисници и професионалци

Дали сакате уште повеќе да ги приспособите вашите содржини? Разгледајте го нашиот избор на фотоапарати подолу.

Професионални видео производи

Ако сакате опрема за работа од професионална класа - разгледајте ја палетата на професионални видеокамери.