Слика од DSX-A510BD | Медиумски приемник со DAB-радио
Слика од DSX-A510BD | Медиумски приемник со DAB-радио
Бидете поврзани додека возите

Приемник со CD со стандардна големина и поврзување преку двоен Bluetooth® 

Разговарајте додека возите со двојниот Bluetooth® на DSX-A510BD. Поврзете го првиот телефон безжично за да репродуцирате музика, да добивате насоки и да комуницирате со контактите. Поврзете втор телефон за да воспоставувате повици без користење на рацете додека сте во движење.

DSX-A510BD со икона за гласовна команда
Контролирајте со вашиот глас

Користете гласовни команди за да добиете насоки, да репродуцирате музика и да комуницирате со контактите кога е поврзан вашиот паметен телефон.

DSX-A510BD со икони за Bluetooth® и NFC
Допрете за да се поврзете безжично

Технологијата NFC овозможува моментално поврзување на вашиот телефон со Bluetooth, треба само да го допрете до копчето за јачина на звук на ресиверот.

DSX-A510BD со икона за звук
Уживајте во моќен звук

Вградениот засилувач од 4x55 W нуди репродукција на чист звук со голема јачина.

Поврзете два паметни телефони со двојниот Bluetooth®

Впарете го првиот телефон преку Bluetooth® за да добиете целосен пристап до навигацијата, репродукцијата на музиката и функциите за комуникација. Вториот телефон може да се поврзе истовремено за да започнувате или примате повици без користење на рацете.

Икона за Siri
Понесете ја Siri со вас кога патувате

Поврзете го вашиот уред со iOS за да ја контролирате музиката што е зачувана во него, навигацијата, пораките и многу повеќе со помош на Siri Eyes Free.

Икона за Android
Гласовна контрола за Android

Користете гласовна контрола за да добиете насоки, да праќате пораки и да репродуцирате песни од вашиот паметен телефон со Android.

Контрола со говор

Уживајте во практичните функции на паметниот телефон без да ги тргнете очите од патот. Гласовната контрола ви овозможува да ја контролирате музиката, да добивате насоки во реално време и да комуницирате со контактите - сето тоа со едноставни гласовни команди.

Надополнете го секое патување со одличен звук

Без разлика каде одите, уживајте во јасен и природен звук што се одликува со можно засилување и прилагодливи поставки за звук.

Засилувач со голема моќ за богат и јасен звук

Вградениот засилувач со четири канали нуди моќ од 4x55 W за гласен и природен звук.

Слика од микрочип
Слика од DSX-A510BD на контролната табла и некој притиснува копче
EXTRA BASS™ го засилува ритамот

Нагласете ја динамиката во вашата музика со подобрени ниски фреквенции од EXTRA BASS™.

10-појасен дигитален еквалајзер што го прилагодува звукот

Со 10-те прилагодливи лизгачи за EQ може детално да го прилагодувате звукот по ваша желба. Новиот режим за караоке ги стишува вокалите во песните кога навистина сакате да пеете.

Слика од паметен телефон на кој се прикажува 10-појасен дигитален еквалајзер
Слика од лице кое вози автомобил опремен со DSX-A510BD
USB влезот ви овозможува да репродуцирате музика од вашиот iPhone или iPod 

Со практичниот USB влез може лесно да репродуцирате музика од вашиот уред со iOS. Приклучете USB кабел (не се испорачува) и ќе можете да ги контролирате основните функции за репродукција и да гледате информации за песните на екранот.

Икона за FLAC
Репродуцирајте FLAC датотеки

Компатибилноста со FLAC ви овозможува репродукција на аудио датотеки без загуби за да уживате во сите детали на музиката.

Икона за DigitalRadio
DAB+ радио

Слушајте DAB+ радио и добијте уште поголем избор и подобар квалитет на звукот. Приемникот ги прима и вашите омилени стари DAB-станици.

Спецификации и функции

Разговарајте додека возите преку DSX-A510BD со двојна Bluetooth® врска. Поврзете го првиот телефон безжично за да репродуцирате музика, да добивате насоки и да комуницирате со контактите. Поврзете втор телефон за да воспоставувате повици без користење на рацете додека сте во движење.
  • Приемникот со Bluetooth® ви овозможува да поврзете два паметни телефони истовремено

  • Гласовна контрола преку Siri Eyes Free и Android

  • 4x55 W

  • Сертификат со потврдна ознака за дигитално радио

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина