RX100 III

Совршенство во вашиот џеб

Нудејќи комбинација од квалитет на слика со 20,1MP, електронски визир, осветлен објектив од ZEISS® и компактна големина, RX100 III е создаден за сериозни фотографи кои се во движење.

ВРВНИ КОМПАКТНИ

Напреден фото апарат со сензор од тип 1.0 RX100 III

DSC-RX100M3 / DSC-RX100M3G
Слика од Напреден фото апарат со сензор од тип 1.0 RX100 III

Само куќиште|Комплет од куќиште + држач за фотографирање

Приказ без компромиси

Уникатни перформанси, сеопфатна практичност.

Поширок и посветол објектив, вграден OLED визир со T* слој од ZEISS®, BIONZ X® процесор и многу повеќе. Сето тоа е сместено во елегантен пакет кој е практичен за носење и прекрасен за користење.

Дигитален фото апарат Cyber-shot™ DSC-RX100 III од Sony со објектив од 24-70мм и f/1,8-2,8
Посветол, поширок објектив

Објектив од ZEISS® со широкоаголно снимање од 24мм и голема решетка дури и при зумирање.

Снимка одблиску од електронскиот визир (EVF) на дигиталниот фото апарат Cyber-shot™ DSC-RX100 III од Sony
Електронски визир (EVF)

Фотографирајте со прецизниот вграден OLED визир со T* слој од ZEISS®.

Дигиталниот фото апарат Cyber-shot™ DSC-RX100 III од Sony нуди XAVC S формат за снимање
Видео снимки со врвен квалитет

Обработка на сите точки при 50 Mbps, како и снимање на XAVC S видео со висока резолуција.

Снимајте пошироко и поблиску

Добијте огромни панорами или совршени снимки одблиску.

Изработен од реномираниот производител ZEISS®, Vario-Sonnar T* објективот од 24-70мм со F1,8-2,8 нуди одлична флексибилност - овозможувајќи му на овој врвен дигитален фото апарат да снима снимки во широчина, одблиску и со практичен зум.

Широкоаголен приказ од 24мм на дигиталниот фото апарат Cyber-shot™ DCS-RX100 III од Sony
Предност на широк агол од 24мм

Снимате панорамски? Или, пак, снимате висока зграда од која не можете да се оддалечите? Нема проблем.

Дигиталниот фото апарат Cyber-shot™ DCS-RX100 III од Sony нуди работно растојание од 30см (12”)
Разновиден објектив за макро опции

Осветлениот објектив од 70мм со решетка од F2,8 овозможува работно растојание од 30см (12”).

Врвен квалитет на сликата

Благодарение на разновидниот објектив од ZEISS® со сензор од тип 1.0 и извонредно брзиот процесор, можете да фотографирате при слаба осветленост па сe до неверојатно широки агли и да ја добиете сликата што сте ја замислиле, при секое фотографирање.

Технологии на Sony
Дигиталниот фото апарат Cyber-shot™ DCS-RX100 III од Sony има фиксен Vario-Sonnar T* објектив од ZEISS®
Фиксен Vario-Sonnar T* објектив од ZEISS®

Vario-Sonnar T* објектив од 24-70мм со брза решетка од F1,8-2,8 од ZEISS®.

Дигиталниот фото апарат Cyber-shot™ DCS-RX100 III од Sony има Exmor R® CMOS сензор со 20,1MP
Exmor R® CMOS сензор со 20,1MP

Exmor R® CMOS сензор од тип 1.0 со задно осветлување за висока резолуција и мал шум.

Дигиталниот фото апарат Cyber-shot™ DCS-RX100 III од Sony има BIONZ X процесор за обработка на слика
Врвна обработка

Напреден процесор за обработка на слика за врвни детали и приказ на текстури.

Четири пати повеќе светлина

Подобро доловување на светлината со сензорот со задно осветлување.

Без метална инсталација во предниот дел (I), дизајнот на Sony создава површина за доловување на светлина која е приближно четири пати поголема (II) отколку кај стандардните сензори (III).

Илустрација на сензор со предно осветлување кај дигиталниот фото апарат Cyber-shot™ DCS-RX100 III од Sony
Стандарден сензор со предно осветлување
Илустрација на сензор со задно осветлување кај дигиталниот фото апарат Cyber-shot™ DCS-RX100 III од Sony
Сензор со задно осветлување од Sony
Процесорот BIONZ X™ на дигиталниот фото апарат DCS-RX100 III од Sony создава појасни и поостри линии
Доловете ги сите детали со BIONZ X™

Со BIONZ X™, репродукцијата на подобри детали и технологијата за намалување на прекршувањата создаваат појасни и поостри линии. Ќе добиете помало заматување од светлосните точки, особено при мали решетки.

Исполнет со функции

Компактен, лесен и потполно опремен.

Благодарение на вградениот електронски визир, сензорот кој е водечки во својата класа, осветлениот објектив од ZEISS® и многу други функции во елегантното алуминиумско куќиште, RX100 III продолжува да ја подига границата за врвните компактни фотоапарати.

Вака се станува познат режисер

Краток видео запис или запис за филмски фестивал? Снимете го веднаш.

Без разлика каква е вашата визија, опциите за фотографирање во повеќе формати и истовремено снимање кај RX100 III ќе ви помогнат при снимањето, а интелигентниот активен режим го намалува тресењето на фото апаратот за добивање професионални резултати.

Дигиталниот фото апарат Cyber-shot™ DCS-RX100 III од Sony нуди обработка на сите точки при 50 Mpbs
Обработка на сите точки

Добијте обработка на сите точки при 50 Mpbs, како и снимање на XAVC S видео со висока резолуција.

Дигиталниот фото апарат Cyber-shot™ DCS-RX100 III од Sony нуди снимање во XAVC S со врвен квалитет
СНимање со врвен квалитет

XAVC S овозможува снимање на прекрасни видео снимки со висока бит-стапка.

Дигиталниот фото апарат Cyber-shot™ DCS-RX100 III од Sony може истовремено да снима XAVC S и AVCHD видео снимки
Двојно снимање на видео

Снимајте AVCHD или XAVC S формат со врвен квалитет и MP4 формат кој е практичен за вчитување на интернет во исто време.

Надминете го секој предизвик со повеќекратниот AF

Брзи движења или бавни насмевки, доловете го одлучувачкиот момент.

Големиот избор на опции за автоматско фокусирање (AF) ви овозможуваат да се концентрирате на вашиот субјект, а не на вашата опрема. Подолу се наведени две такви опции.

Дигиталниот фото апарат Cyber-shot™ DCS-RX100 III од Sony има автоматски фокус за следење на движења
Автоматски фокус за следење на движења

Автоматскиот фокус со заклучување ја усогласува големината на кадарот со големината на субјектот за да го подобри следењето.

Дигиталниот фото апарат Cyber-shot™ DCS-RX100 III од Sony има автоматско фокусирање на очи
Автоматско фокусирање на очи

Автоматското фокусирање на очи ги открива и ги фокусира очите - дури и кога објектот е делумно видлив.

Рачен фокус и прилагодени поставувања

Со големиот избор на рачни опции и прилагоденото копче, можете брзо да внесете креативна контрола во секоја снимка.

Дигиталниот фото апарат Cyber-shot™ DCS-RX100 III од Sony нуди опции за рачно фокусирање
Опции за рачен фокус (MF)

MF помош (зголемување на сликата) и други функции за полесно рачно фокусирање.

Доделувајте прилагодени контроли на дигиталниот фото апарат Cyber-shot™ DCS-RX100 III од Sony
Направете го вашиот фото апарат дел од себе

Доделете до 42 функции на прилагоденото копче “C” за прилагодена контрола.

Снимете, допрете и споделете.

Wi-Fi® и NFC (поле за комуникации во близина) овозможуваат безжичен пренос на фотографии и видео снимки кон телевизори, паметни телефони и таблет уреди со Android кои поддржуваат NFC.

Функции Remote, Viewer и Edit на Imaging Edge™
Функции Viewer и Edit на Imaging Edge™

Подобрете ги фотографиите со компјутерските апликации Imaging Edge. Користете „Viewer“ за брзо прегледување, оценување и избирање фотографии; и „Edit“ за претворање RAW-податоци во висококвалитетни фотографии. Извлечете максимум од RAW-датотеките на Sony и управувајте со снимените материјали поефикасно.

Capture One
Capture One за Sony

Capture One Express (за Sony) е бесплатен софтвер што нуди обработка на RAW, лесно управување и алатки за уредување. Capture One Pro (за Sony) може да го купите за да добиете уште повеќе алатки за уредување и опција за фотографирање преку компјутер. 

iMovie
Се користи со iMovie и Final Cut Pro X

Овој производ е компатибилен со Final Cut Pro X и iMovie.

Спецификации и функции

Нудејќи комбинација од квалитет на слика со 20,1MP (ефективни), вграден електронски визир (EVF), посветол и поширок објектив од ZEISS® и компактна големина, фиксниот објектив RX100 III е создаден за сериозни фотографи кои се во движење. Неговата уникатна комбинација на карактеристики го прави идеален избор и за професионалци на кои им треба втор фото апарат како надополнување за нивниот модел со заменливи објективи.
  • Exmor R® CMOS сензор од тип 1.0 со 20,1MP (ефективни)

  • Процесор BIONZ X за врвни детали и намалување на шум

  • Vario-Sonnar® T* објектив од 24-70мм со решетка од F1,8-2,8 од ZEISS®

  • Вграден OLED Tru-Finder електронски визир (EVF)

  • LCD екран со завртување од 180º за автопортрети

Тип на сензор
Exmor R® CMOS sensor од тип 1.0 (13,2мм x 8,8мм), сооднос 3:2
Број на точки (ефективни)
Прибл. 20,1 милиони точки
ISO чувствителност (фотографија)(препорачан индекс на експозиција)
Автоматски (ISO125-12800, може да се избере со горна / долна граница), 125/160/200/250/320/400/500/640/800/1000/1250/1600/2000/2500/3200/4000/5000/6400/8000/10000/12800 (може да се прошири до ISO80/100), NR за повеќе слики: автоматски(ISO125-12800), 200/400/800/1600/3200/6400/12800/25600
ISO чувствителност (видео)
Автоматски: (ниво на ISO 125 - ниво на ISO 12800, може да се избере со горна / долна граница), 125/160/200/250/320/400/500/640/800/1000/1250/1600/2000/2500/3200/4000/5000/6400/8000/10000/12800
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Награди

Награди