Слика од Напреден фото апарат со сензор од тип 1.0 RX100
Слика од Напреден фото апарат со сензор од тип 1.0 RX100
Слика од Напреден фото апарат со сензор од тип 1.0 RX100
Слика од Напреден фото апарат со сензор од тип 1.0 RX100
Слика од Напреден фото апарат со сензор од тип 1.0 RX100
Слика од Напреден фото апарат со сензор од тип 1.0 RX100
Слика од Напреден фото апарат со сензор од тип 1.0 RX100
Слика од Напреден фото апарат со сензор од тип 1.0 RX100
Слика од Напреден фото апарат со сензор од тип 1.0 RX100
Слика од Напреден фото апарат со сензор од тип 1.0 RX100
Сензор од тип 1.0
Снимете повеќе детали

Сензорот од тип 1.0 е приближно 4x поголем од повеќето компактни фото апарати.

Високи ISO вредности
Фотографирајте во секакви услови

Снимајте со висока ISO вредност – до ISO 6400. Тоа значи дека можете да доловите богати детали во ноќни сцени.

Exmor R® сензор со 20,2MP
Погледнете повеќе во секоја сцена

Снимајте богати и висококвалитетни слики со моќен Exmor® сензор.

Висококвалитетни слики при слаба осветленост

Од изгрејсонце до зајдисонце и низ целиот период помеѓу, вие ќе добиете јасни природни резултати благодарение на широкиот ISO опсег од 125–6400. Дозволете му на режимот со автоматски ISO да го одреди најдоброто поставување или сами прилагодете ја ISO вредноста.

Технологија за познавачите

Три чекори за извонредна слика

Прво, Vario-Sonnar® T* објективот од ZEISS® со широка решетка од F1,8 доловува повеќе во снимката. Второ, Exmor® CMOS сензорот со 20,2MP ја доловува светлината со одлична ефикасност и трето, моќниот BIONZ процесор создава незаматени детали и мал шум.

Компактен дизајн
Џебна големина, професионални перформанси

DSC-RX100 располага со професионални функции и лесно се сместува во вашиот џеб – со елегантен, компактен дизајн изработен од алуминиум кој ја намалува тежината.

Менувајте ги поставувањата од објективот
Менувајте ги поставувањата од објективот

Прилагодете ја решетката, експозицијата, зумот и друго од прстенот за контрола.

Вградено контролно вртливо копче
Вградено контролно вртливо копче

Контролното вртливо копче ви овозможува брзо правење на промените.

Imaging Edge
Функции Viewer и Edit на Imaging Edge™

Подобрете ги фотографиите со компјутерските апликации Imaging Edge. Користете „Viewer“ за брзо прегледување, оценување и избирање фотографии; и „Edit“ за претворање RAW-податоци во висококвалитетни фотографии. Извлечете максимум од RAW-датотеките на Sony и управувајте со снимените материјали поефикасно.

Capture One
Capture One за Sony

Capture One Express (за Sony) е бесплатен софтвер што нуди обработка на RAW, лесно управување и алатки за уредување. Capture One Pro (за Sony) може да го купите за да добиете уште повеќе алатки за уредување и опција за фотографирање преку компјутер. 

iMovie
Се користи со iMovie и Final Cut Pro X

Овој производ е компатибилен со Final Cut Pro X и iMovie.

Спецификации и функции

  • Exmor® CMOS сензор од тип 1.0" со 20,2MP

  • Vario-Sonnar T* објектив од ZEISS® со f1,8 и 3,6x оптички зум

  • Целосна рачна контрола за креативно фотографирање

  • SteadyShot го намалува заматувањето дури и при слаба осветленост

  • Можност за репродукција на прекрасни HD видео снимки

Тип на сензор
Exmor CMOS-сензор од тип 1,0" (13,2 x 8,8 мм)
Број на точки (ефективни)
20,2MP
ISO чувствителност (фотографија)(препорачан индекс на експозиција)
ISO 125-6400

Што има во пакетот

AC адаптер, Микро USB кабел, Лента за околу зглоб, Адаптер за лента за на рамо, Упатство за употреба

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Оценки и награди

Експертите велат