2 Модели
2 Модели

Сензор

Сензор

Објектив

Објектив

Објектив

Објектив

Објектив

Објектив

Објектив

Објектив

Објектив

Екран

Екран

Визир

Камера

Камера

Камера

Камера

Камера

Камера

Камера

Камера

Камера

Камера

Камера

Камера

Камера

Камера

Камера

Камера

Камера

Камера

Камера

Блиц

Блиц

Блиц

Блиц

Снимање

Снимање

Снимање

Снимање

Снимање

Интерфејс

Интерфејс

Интерфејс

Моќност

Моќност

Моќност

GPS

Други

Други

Други

Други

Други

Големина и тежина

Големина и тежина

Што има во пакетот

Тип на сензор

Број на точки (ефективни)

Вид на објектив

F-број (максимална решетка)

Фокусна должина

АГОЛ НА ГЛЕДАЊЕ (ЕКВИВАЛЕНТ НА ФОРМАТОТ ОД 35 MM)

Опсег на фокусирање (од предниот дел на објективот)

Оптички зум

Јасно зумирање на слики (фотографија)

Дигитален зум (фотографија)

Дигитален зум (видео)

Тип на екран

Контрола на јасноста

Визир

Дел за обработка на сликата

STEADYSHOT (ФОТОГРАФИЈА)

Вид на фокусирање

Режим на фокусирање

Режим за мерење на светлината

Компензација на експозицијата

ISO чувствителност (фотографија)(препорачан индекс на експозиција)

ISO чувствителност (видео)

Режими на балансот на белата боја

Брзина на блендата

Режим за снимање

Избор на сцени

Брзина на континуирано фотографирање (максимум) (со макс. точки за снимање)

Тајмер

Панорама (фотографирање)

Ефект на слика

Автоматска ротација на слика

Минимална осветленост

Корекција на црвени очи со вграден блиц

Режим на блиц

Вид на блиц

AF осветлување

Опсег на блиц

Компатибилни медиуми за снимање

Формат на снимање

Режим за снимање видео (NTSC)

Резолуција на фотографии

Панорама (снимање)

Влезни и излезни приклучоци

Поврзување преку Wi-Fi®

Поврзување преку Wi-Fi®

Потрошувачка (режим на камера)

ТРАЕЊЕ НА БАТЕРИЈАТА (ФОТОГРАФИИ)(CIPA) 

Испорачана батерија

GPS

Photo Creativity

Функции за снимање

Функции за репродукција

Индексна репродукција

Зум при репродукција

ДИМЕНЗИИ (Ш X В X Д) (ПРИБЛ.)

ТЕЖИНА (УСОГЛАСЕНОСТ СО CIPA)

Без GPS
DSC-HX60
Без GPS 
DSC-HX60

Што има во пакетот

 • AC адаптер (AC-UB10C/UB10D)
 • AC кабел за напојување
 • Капаче за приклучок
 • Комплет батерии на полнење (NP-BX1)
 • Лента за околу зглоб
 • Микро USB кабел
 • Упатство за употреба

Тип на сензор

 • Exmor R® CMOS сензор од тип 1/2,3" (7,76мм)

Број на точки (ефективни)

 • 20,4MP

Вид на објектив

 • Sony G леќа

F-број (максимална решетка)

 • F3,5 (Ш) - 6,3 (T)

Фокусна должина

 • f=4,3-129 мм

АГОЛ НА ГЛЕДАЊЕ (ЕКВИВАЛЕНТ НА ФОРМАТОТ ОД 35 MM)

 • 84 степени-3 степени 30 мин. (24-720 мм)

Опсег на фокусирање (од предниот дел на објективот)

 • 5 см - бесконечност (Ш), 2 м - бесконечност (Т)

Оптички зум

 • 30x

Јасно зумирање на слики (фотографија)

 • Фотографија: 20M прибл. 60x / 10M прибл. 85x / 5M прибл. 120x / VGA прибл. 486x / 15M (16:9) прибл. 60x / 2M (16:9) прибл. 162x;видео: Прибл.60x

Дигитален зум (фотографија)

 • До 486x (VGA)

Дигитален зум (видео)

 • Прибл. 120

Тип на екран

 • 3,0'' (7,5 см) (4:3) / 921.600 точки / Xtra Fine / TFT LCD екран

Контрола на јасноста

 • Рачно (5 чекори)

Визир

Дел за обработка на сликата

 • BIONZ X™

STEADYSHOT (ФОТОГРАФИЈА)

 • Оптички

Вид на фокусирање

 • AF со откривање на контраст

Режим на фокусирање

 • AF за единечни снимки, полурачен, рачен фокус, континуиран AF (само видео)

Режим за мерење на светлината

 • Повеќе примероци, центрирано, во точка

Компензација на експозицијата

 • +/- 2,0 EV (чекори од 1/3 EV)

ISO чувствителност (фотографија)(препорачан индекс на експозиција)

 • ISO 80-3200

ISO чувствителност (видео)

 • Автоматски: (ниво на ISO 80-1000) / висока чувствителност: (ниво на ISO 80-2000)

Режими на балансот на белата боја

 • Автоматски, дневна светлина, облачно, флуор.: ладни бели тонови, флуор.: дневни бели тонови, флуор.: дневна светлина, блескаво, блиц, темп.боја/филтер, прилагодено

Брзина на блендата

 • iAuto (4 - 1/1600) / автоматска програма (1 - 1/1600) / приоритет на решетка (8 - 1/1600) / приоритет на бленда (30 - 1/1600) / рачно (30 - 1/1600)

Режим за снимање

 • Автоматска програма, приоритет на решетка, приоритет на брзина на бленда, рачна експозиција, MR (повикување на меморијата), режим на видео(интелигентен автоматски режим, избор на сцени), панорама, избор на сцени, интелигентен автоматски режим, врвен автоматски режим

Избор на сцени

 • Висока чувствителност, рачно снимање во самрак, ноќна сцена, ноќен портрет, пејзаж, портрет, мека кожа, режим против заматување на движењата, плажа, снег, напреден режим за спортско фотографирање, огномет, гастрономски, миленичиња

Брзина на континуирано фотографирање (максимум) (со макс. точки за снимање)

 • 10 fps (за најмногу 10 снимки)

Тајмер

 • Исклучено / 10сек. / 2сек. / портрет1 / портрет2

Панорама (фотографирање)

 • 360 режим на панорама

Ефект на слика

 • Фото апарат - играчка, модерни бои, правење на постери, ретро фотографија, меки и осветлени тонови, делумни бои, еднобојни слики со висок контраст, мек фокус, HDR слика, богати црно-бело тонови, минијатурен ефект, водени бои, цртеж

Автоматска ротација на слика

 • Да

Минимална осветленост

 • Автоматски: 20 лукси (брзина на блендата 1/30) / висока чувствителност: 10 лукси (брзина на блендата 1/30)

Корекција на црвени очи со вграден блиц

 • Вклучено / исклучено

Режим на блиц

 • Исклучен блиц, автоматски блиц, блиц за пополнување, бавна синхронизација , напреден блиц, задна синхронизација , безжично (со изборен компатибилен блиц)

Вид на блиц

 • Вграден, со рачно извлекување

AF осветлување

 • Автоматски / исклучено

Опсег на блиц

 • ISO автоматски: Прибл. 0,25м до 5,6м (0,82 ft. до 18,37 ft.) (Ш) / прибл. 2,0м до 3,0м (6,56 ft. до 9,84 ft.) (Т);ISO3200: до прибл. 7,9м (25,91 ft.) (Ш) / прибл. 4,2м (13,78 ft.) (T)

Компатибилни медиуми за снимање

 • Memory Stick™ Duo;Memory Stick PRO Duo™;Memory Stick PRO Duo™(со голема брзина);Memory Stick PRO HG Duo™;Memory Stick XC-HG Duo™;Memory Stick Micro;Memory Stick Micro (Mark2);SD мемориска картичка;SDHC мемориска картичка;SDXC мемориска картичка;microSD мемориска картичка;microSDHC мемориска картичка;microSDXC мемориска картичка

Формат на снимање

 • AVCHD:Dolby Digital(AC-3) 2-кан.(Dolby Digital Stereo Creator), MP4:MPEG-4 AAC-LC 2-кан.

Режим за снимање видео (NTSC)

 • AVCHD (до 1.920 x 1.080/50p при 28Mbps) / MP4 (до 1.440 x 1.080/25fps при 12Mbps) / VGA (до 640 x 480/25fps при 12Mbps)

Резолуција на фотографии

 • Режим 3:2: 18M (5.184×3.456) / 8,9M (3.648×2.432) / 4,5M (2.592×1.728);режим4:3:20M(5.184×3.888) / 10M(3.648×2.736) / 5M(2.592×1.944) / VGA;режим16:9:15M(5.184×2.920) / 7,5M(3.648×2.056) / 2,1M(1.920×1.080);режим1:1:15M(3.888×3.888) / 7,5M(2.736×2.736) / 3,7M(1.920×1.920) / режим на панорама:широкоаголно(7.152×1.080/4.912×1.920) /стандардно(4.912×1.080/3.424×1.920) / режим на панорама:360 (11.520×1.080)

Панорама (снимање)

 • Интелигентен режим на панорама (поддржува формат од 360)

Влезни и излезни приклучоци

 • Hi-Speed USB (USB 2.0), микро HDMI, повеќенаменски/микро USB-приклучок, приклучок за повеќе интерфејси

Поврзување преку Wi-Fi®

 • NFC функции со еден допир
 • Wi-Fi®

Поврзување преку Wi-Fi®

 • NFC функции со еден допир

Потрошувачка (режим на камера)

 • Прибл. 1,2W

ТРАЕЊЕ НА БАТЕРИЈАТА (ФОТОГРАФИИ)(CIPA) 

 • До 380 снимки / 190 минути

Испорачана батерија

 • Комплет батерии на полнење NP-BX1

GPS

 • -

Photo Creativity

 • Да

Функции за снимање

 • Откривање на лице, бленда со функција за насмевки, линии во вид на решетка, дигитална либела (една оска на вртење), WB групирање, MF помош, микро ниво

Функции за репродукција

 • BRAVIA Sync(контрола за HDMI®), автоматска ориентација, индексен приказ на 9/25 слики, премотување напред/назад (видео), бришење, заштита, слајд шоу, функција за снимање на движења

Индексна репродукција

 • 9 / 25 слики

Зум при репродукција

 • Во зависност од големината на сликата

ДИМЕНЗИИ (Ш X В X Д) (ПРИБЛ.)

 • 108,1 x 63,6 x 38,3 мм

ТЕЖИНА (УСОГЛАСЕНОСТ СО CIPA)

 • 246 гр. (само куќиште)
 • 272 гр. (со батерија и медиум)
Со GPS
DSC-HX60V
Со GPS 
DSC-HX60V

Што има во пакетот

 • AC адаптер (AC-UB10C/UB10D)
 • AC кабел за напојување
 • Капаче за приклучок
 • Комплет батерии на полнење (NP-BX1)
 • Лента за околу зглоб
 • Микро USB кабел
 • Упатство за употреба

Тип на сензор

 • Exmor R® CMOS сензор од тип 1/2,3" (7,76мм)

Број на точки (ефективни)

 • 20,4MP

Вид на објектив

 • Sony G леќа

F-број (максимална решетка)

 • F3,5 (Ш) - 6,3 (T)

Фокусна должина

 • f=4,3-129 мм

АГОЛ НА ГЛЕДАЊЕ (ЕКВИВАЛЕНТ НА ФОРМАТОТ ОД 35 MM)

 • 84 степени-3 степени 30 мин. (24-720 мм)

Опсег на фокусирање (од предниот дел на објективот)

 • 5 см - бесконечност (Ш), 2 м - бесконечност (Т)

Оптички зум

 • 30x

Јасно зумирање на слики (фотографија)

 • Фотографија: 20M прибл. 60x / 10M прибл. 85x / 5M прибл. 120x / VGA прибл. 486x / 15M (16:9) прибл. 60x / 2M (16:9) прибл. 162x;видео: Прибл.60x

Дигитален зум (фотографија)

 • До 486x (VGA)

Дигитален зум (видео)

 • Прибл. 120

Тип на екран

 • 3,0'' (7,5 см) (4:3) / 921.600 точки / Xtra Fine / TFT LCD екран

Контрола на јасноста

 • Рачно (5 чекори)

Визир

Дел за обработка на сликата

 • BIONZ X™

STEADYSHOT (ФОТОГРАФИЈА)

 • Оптички

Вид на фокусирање

 • AF со откривање на контраст

Режим на фокусирање

 • AF за единечни снимки, полурачен, рачен фокус, континуиран AF (само видео)

Режим за мерење на светлината

 • Повеќе примероци, центрирано, во точка

Компензација на експозицијата

 • +/- 2,0 EV (чекори од 1/3 EV)

ISO чувствителност (фотографија)(препорачан индекс на експозиција)

 • ISO 80-3200

ISO чувствителност (видео)

 • Автоматски: (ниво на ISO 80-1000) / висока чувствителност: (ниво на ISO 80-2000)

Режими на балансот на белата боја

 • Автоматски, дневна светлина, облачно, флуор.: ладни бели тонови, флуор.: дневни бели тонови, флуор.: дневна светлина, блескаво, блиц, темп.боја/филтер, прилагодено

Брзина на блендата

 • iAuto (4 - 1/1600) / автоматска програма (1 - 1/1600) / приоритет на решетка (8 - 1/1600) / приоритет на бленда (30 - 1/1600) / рачно (30 - 1/1600)

Режим за снимање

 • Автоматска програма, приоритет на решетка, приоритет на брзина на бленда, рачна експозиција, MR (повикување на меморијата), режим на видео(интелигентен автоматски режим, избор на сцени), панорама, избор на сцени, интелигентен автоматски режим, врвен автоматски режим

Избор на сцени

 • Висока чувствителност, рачно снимање во самрак, ноќна сцена, ноќен портрет, пејзаж, портрет, мека кожа, режим против заматување на движењата, плажа, снег, напреден режим за спортско фотографирање, огномет, гастрономски, миленичиња

Брзина на континуирано фотографирање (максимум) (со макс. точки за снимање)

 • 10 fps (за најмногу 10 снимки)

Тајмер

 • Исклучено / 10сек. / 2сек. / портрет1 / портрет2

Панорама (фотографирање)

 • 360 режим на панорама

Ефект на слика

 • Фото апарат - играчка, модерни бои, правење на постери, ретро фотографија, меки и осветлени тонови, делумни бои, еднобојни слики со висок контраст, мек фокус, HDR слика, богати црно-бело тонови, минијатурен ефект, водени бои, цртеж

Автоматска ротација на слика

 • Да

Минимална осветленост

 • Автоматски: 20 лукси (брзина на блендата 1/30) / висока чувствителност: 10 лукси (брзина на блендата 1/30)

Корекција на црвени очи со вграден блиц

 • Вклучено / исклучено

Режим на блиц

 • Исклучен блиц, автоматски блиц, блиц за пополнување, бавна синхронизација , напреден блиц, задна синхронизација , безжично (со изборен компатибилен блиц)

Вид на блиц

 • Вграден, со рачно извлекување

AF осветлување

 • Автоматски / исклучено

Опсег на блиц

 • ISO автоматски: Прибл. 0,25м до 5,6м (0,82 ft. до 18,37 ft.) (Ш) / прибл. 2,0м до 3,0м (6,56 ft. до 9,84 ft.) (Т);ISO3200: до прибл. 7,9м (25,91 ft.) (Ш) / прибл. 4,2м (13,78 ft.) (T)

Компатибилни медиуми за снимање

 • Memory Stick™ Duo;Memory Stick PRO Duo™;Memory Stick PRO Duo™(со голема брзина);Memory Stick PRO HG Duo™;Memory Stick XC-HG Duo™;Memory Stick Micro;Memory Stick Micro (Mark2);SD мемориска картичка;SDHC мемориска картичка;SDXC мемориска картичка;microSD мемориска картичка;microSDHC мемориска картичка;microSDXC мемориска картичка

Формат на снимање

 • AVCHD:Dolby Digital(AC-3) 2-кан.(Dolby Digital Stereo Creator), MP4:MPEG-4 AAC-LC 2-кан.

Режим за снимање видео (NTSC)

 • AVCHD (до 1.920 x 1.080/50p при 28Mbps) / MP4 (до 1.440 x 1.080/25fps при 12Mbps) / VGA (до 640 x 480/25fps при 12Mbps)

Резолуција на фотографии

 • Режим 3:2: 18M (5.184×3.456) / 8,9M (3.648×2.432) / 4,5M (2.592×1.728);режим4:3:20M(5.184×3.888) / 10M(3.648×2.736) / 5M(2.592×1.944) / VGA;режим16:9:15M(5.184×2.920) / 7,5M(3.648×2.056) / 2,1M(1.920×1.080);режим1:1:15M(3.888×3.888) / 7,5M(2.736×2.736) / 3,7M(1.920×1.920) / режим на панорама:широкоаголно(7.152×1.080/4.912×1.920) /стандардно(4.912×1.080/3.424×1.920) / режим на панорама:360 (11.520×1.080)

Панорама (снимање)

 • Интелигентен режим на панорама (поддржува формат од 360)

Влезни и излезни приклучоци

 • Hi-Speed USB (USB 2.0), микро HDMI, повеќенаменски/микро USB-приклучок, приклучок за повеќе интерфејси

Поврзување преку Wi-Fi®

 • NFC функции со еден допир
 • Wi-Fi®

Поврзување преку Wi-Fi®

Потрошувачка (режим на камера)

 • Прибл. 1,2W

ТРАЕЊЕ НА БАТЕРИЈАТА (ФОТОГРАФИИ)(CIPA) 

 • До 380 снимки / 190 минути

Испорачана батерија

 • Комплет батерии на полнење NP-BX1

GPS

 • ДА

Photo Creativity

 • Да

Функции за снимање

 • Откривање на лице, бленда со функција за насмевки, линии во вид на решетка, дигитална либела (една оска на вртење), WB групирање, MF помош, микро ниво

Функции за репродукција

 • BRAVIA Sync(контрола за HDMI®), автоматска ориентација, индексен приказ на 9/25 слики, премотување напред/назад (видео), бришење, заштита, слајд шоу, функција за снимање на движења

Индексна репродукција

 • 9 / 25 слики

Зум при репродукција

 • Во зависност од големината на сликата

ДИМЕНЗИИ (Ш X В X Д) (ПРИБЛ.)

 • 108,1 x 63,6 x 38,3 мм

ТЕЖИНА (УСОГЛАСЕНОСТ СО CIPA)

 • 246 гр. (само куќиште)
 • 272 гр. (со батерија и медиум)

Функции

Слика од Компактен фотоапарат HX60 / HX60V со 30x оптички зум

Се користи со iMovie и Final Cut Pro X

Овој производ е компатибилен со Final Cut Pro X и iMovie.