Слика од Објектив за телеконверзија од 1,4x
Зголемете го опсегот, намалете ја тежината

Објективот за телеконверзија SAL14TC ја зголемува фокусната должина за 1,4x без намалување на квалитетот на сликата. Телеконверторите со високи перформанси како што е SAL14TC можат значително да го зголемат опсегот и разновидните опции на еден или мала група објективи, овозможувајќи ви многу поголем избор на опции за фотографирање без да носите тежок и голем комплет објективи.

Компатибилност со објектив за телеконверзија од 1,4x
Фотоапарати за целосна слика со A-приклучок
Фотоапарати за целосна слика со A-приклучок
Фотоапарати со A-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати со A-приклучок и APS-C сензор
Примерок фотографии
Проширете го опсегот за 1,4x

Оптичкиот дизајн со високи перформанси ја зголемува фокусната должина на компатибилните објективи за 1,4x без да го намали квалитетот на сликата. Одлично за фотографирање спорт и природа.

1,0x
1,0x

Слика снимена без телеконвертор SAL14TC.

1,4x
1,4x

Сликата е прилагодена за симулирање на зголемување со телеконвертор.

Компатибилен со широк опсег на објективи

Телеконверторот SAL14TC е компатибилен со следните објективи: SAL500F40G, SAL300F28G2, SAL70400G2, SAL70200G2, SAL135F28

Компатибилен со широк опсег на објективи
Конфигурација на објективи

Импресивни оптички перформанси за фотоапарати од Sony со прецизен дизајн за разновидност и сигурност кој опфаќа широк опсег на примена.

Спецификации и функции

  • Ја зголемува фокусната долж. на обј. за 1,4x

  • Зголемете ја фокусната должина без да ја намалите острината

  • Компактна алтернатива на големите дополнителни објективи

  • Компатибилен со широк опсег на објективи

  • Компактна алтернатива на големите дополнителни објективи

Тежина
170 гр. (6 oz.)

Што има во пакетот

Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив, Торбичка

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина