Слика од Читач за UHS-II SD мемориски картички
Слика од Читач за UHS-II SD мемориски картички

Функции

Еден од најбрзите во својата класа

Со читачот MRW-S1 за брзи мемориски картички, UHS-II SD картичките како што е серијата SF-G може да се вчитуваат со поголема брзина. Компатибилноста со извонредно брз пренос ви овозможува да извлечете максимум од вашите картички со голема брзина. Таа овозможува и максимални перформанси кај SD мемориските картички од тип UHS-I и тие што не се од типот UHS.

Заборавете на чекањето

Читачот на картички MRW-S1 го поддржува интерфејсот SuperSpeed USB 3.1 Gen 1 за да извлечете максимални перформанси од картичките од серијата SF-G. Како резултат на тоа, копирањето и правењето резервни копии од датотеките е многу побрзо отколку преку стандардниот отвор за SD картички на компјутерот.

Резервни копии што заштедуваат време и простор

MRW-S1 е идеален за правење резервни копии од фотографии и 4K видеоснимки со висока резолуција од UHS-II SD картички и го намалува времето на пренос за да можете побрзо да почнете со уредувањето.

Секогаш при рака кога ви е потребен

Џебниот дизајн (57 x 31 x 11 мм, тежина 20 гр.) ви овозможува да го носите овој читач насекаде.

Спецификации

Читачот на мемориски картички MRW-S1 е совршено решение за значително зголемување на ефикасноста на работните процеси по снимањето преку брзо префрлување на големи податоци од UHS-II SD картичките, како серијата SF-G, во компјутер.
  • Компатибилност со UHS-II SD мемориски картички

  • SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1) за брз пренос на податоци

  • Извлечете максимална брзина од вашата SD картичка од серија SF-G

  • USB-A приклучок за директна употреба со вашиот компјутер

  • Извонредно компактен и лесен

Интерфејс
UHS-II / USB 3.1 Gen 1
Тип на приклучок
Стандард A
Тежини (прибл.)
20 гр.
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина