Слика од Компонентни супер високотонци од 2,5 см (1”)
Пошироко поле, поголем опсег

Внесете реалистичност во музиката со супер високотонците XS-GS1

Поставувањето на супер високотонците XS-GS1 врз контролната табла овозможува рефлектирање на звукот од предното стакло на автомобилот за беспрекорна репродукција на високите фреквенции во поширока површина од стандардните супер високотонци. Од MP3 до фајлови со звук со висока резолуција, искористете го потенцијалот на песните и исполнете го автомобилот со прекрасен звук.

Media Object

Погледнете како тоа функционира

Високофреквентен опсег
Врвни високи ноти

XS-GS1 е дизајниран за репродукција и на највисоките фреквенции од вашата музика, со фреквентен опсег кој надминува 50 kHz.

Мембраната со мека купола
Широко распространување

Мембраната со мека купола го распространува звукот низ широка површина, постигнувајќи поголема покриеност во целиот автомобил.

Дизајн за поставување нанапред
Дизајн за поставување нанапред

Уживајте во непроменлив квалитет на звукот благодарение на иновативниот дизајн за поставување нанапред.

Исполнете го автомобилот со извонреден звук

Уживајте во поголема реалистичност на звукот низ целиот автомобил. Технологиите за широко распространување овозможуваат репродукција на префинет звук низ поголема површина за слушање, за да можете потполно да уживате и да ги слушате сите песни со реалистични детали - независно каде седите.

Поставување под агол за широко распространување

Уникатниот дизајн за поставување нанапред овозможува непроменлив квалитет на звукот

Иновативниот дизајн за поставување нанапред на XS-GS1 овозможува поголемо распространување отколку стандардните супер високотонци. Тоа значи дека звукот радијално допира до ушите на сите патници, за непроменлив висококвалитетен звук низ целиот автомобил.

Стандарден супер високотонец
Стандарден супер високотонец

Звукот во автомобилот се насочува директно, што значи дека допира до ушите под поостар агол и воопшто не допира до некои патници.

Супер високотонец XS-GS1
Супер високотонец XS-GS1

Звукот од XS-GS1 патува подалеку, поради што се распространува низ поголема површина

Ултра висок фреквентен опсег
Ултра висок фреквентен опсег

Стабилни фреквенции над 50 kHz

Слушајте поголеми фреквенции. XS-GS1 го задржува рамномерниот фреквентен опсег дури и над 50 kHz, за да добиете поширок опсег на стабилни извонредно високи фреквенции. 

Мембраната со мека купола

Уживајте во репродукција на звук со висока резолуција која е верна на изворот благодарение на мембраната со мека купола од 2,5 см (1”).

Рамномерно заоблен прстен

Слушнете повеќе од секоја песна благодарение на рамномерно заоблениот дизајн, оптимизиран за пошироко распространување.

Решетка

Решетката со широки отвори овозможува максимална радијација на звукот за јасен и разновиден звук.

Спој на извонреден звук и исклучителен дизајн

Нашите супер високотонци XS-GS1 нудат совршена и висококвалитетна репродукција на звук. Од мембраната со мека купола од 2,5 см до предниот рамномерно заоблен прстен, секој аспект е прецизно дизајниран заради прецизна репродукција на највисоките фреквенции и максимално уживање при слушањето во автомобилот.

Позиционирање за совршен звук

Добијте совршено поставување со флексибилните опции за монтирање

Применувајте разновидни опции за монтирање за да добиете оптимална траекторија за вашиот звук. Изберете поставување под агол, рамно поставување или поставување со мала испакнатост во зависност од аголот помеѓу контролната табла и предното стакло.

Набавете го целосниот систем

Направете комбинација со нашите врвни компоненти за ненадмината акустика

Подобрете го звукот во автомобилот уште повеќе. Нашите врвни аудио производи за во автомобил се дизајнирани да се надополнуваат меѓусебно, за да можете да создадете совршено звучно поле во автомобилот. Разгледајте ги препорачаните конфигурации подолу.

RSX-GS9
Медиумски приемник RSX-GS9

Добијте го најдоброто звучно доживување во автомобилот, со првиот приемник во светот кој нуди стандардна DSD репродукција.

XM-GS4
Стерео засилувач XM-GS4

Внесете реалистичност во звукот во автомобилот со извонредно широкиот фреквентен опсег на овој моќен 4-канален стерео засилувач.

Уникатно аудио доживување

Дознајте како одново го дефиниравме квалитетот на звукот во автомобилот

Нашата нова палета на аудио уреди за во автомобил - вклучувајќи го и медиумскиот приемник RSX-GS9, засилувачот XM-GS4 и супер високотонецот XS-GS1 - засекогаш ќе го променат начинот на кој слушате музика во автомобилот.

Спецификации и функции

Позиционирањето на уникатната контролна табла на супер високотонците XS-GS1 го рефлектира звукот од заштитното стакло на автомобилот, совршено репродуцирајќи ги ултра високите фреквенции на многу поширока област од конвенционалните супер високотонци. Од MP3 до вашите омилени фајлови со звук со висока резолуција, ќе можете да го искористите целосниот потенцијал на секоја песна и да го исполните автомобилот со навистина одличен звук.
  • Компатибилност со звук со висока резолуција

  • Ултра висок фреквентен опсег

  • Иновативен дизајн однапред

  • Дијафрагма на меката мембрана од 2,5 см (1”)

  • Флексибилни опции за монтирање

Големина
1"
Најголема моќност
300+ W
Најголема моќност
120W
Номинална моќност, IEC 268-5
75W

Што има во пакетот

Гарантен лист, Упатство за употреба

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат