Слика од FE PZ 28-135мм F4 G OSS
Слика од FE PZ 28-135мм F4 G OSS
Слика од FE PZ 28-135мм F4 G OSS
G објектив за целосна слика наменет за професионално снимање

Наследувајќи технологии од професионалната опрема од Sony, овој објектив нуди прецизен дизајн на оптиката која поддржува 4K и идни формати за висока резолуција, минимално менување на аголот при фокусирање и поместување на сликата. Трите контролни прстени нудат рачна контрола за продукцијата во голем формат, а првиот SSM погон кој е вграден во објектив за снимање нуди тивко моторизирано зумирање.

Компатибилност со FE PZ 28-135 мм F4 G OSS
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Примерок фотографии
Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

Дизајнот на G-објективите од Sony ја нагласува рамнотежата помеѓу високата резолуција и дефокусирањето на заднината што ја подобруваат замислата на уметникот.
[1] Асферична леќа [2] Стакло ED (исклучително мала дисперзија)

Функција за пренос на модулација на SELP28135G
MTF табела

MTF објаснува колку добро објективот прикажува мали детали, измерено како степен на контраст добиен помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.
[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] При 28 мм [4] При 135 мм [5] Просторна фреквенција [6] 10 пара линии / мм [7] 30 пара линии / мм [8] Макс. решетка [9] Решетка F8 [10] Радијални вредности [11] Тангентни вредности

Фотографија одблиску од FX6 додека се користи за снимање
Предности на објективите од Sony за снимање видео

Дознајте ги четирите уникатни предности на објективите со E-приклучок од Sony за снимање видео. Комбинацијата од објективи и фотоапарати од Sony ќе ви овозможи подобро доживување при снимањето видео.

Контроли на објективот

Спецификации и функции

  • Стандарден објектив за зумирање од серија G со високи перформанси

  • Фиксната максимална решетка F4 низ целиот опсег на зумот

  • Создадена за висококвалитетно снимање

  • Моторизиран зум

  • Дизајн кој е отпорен на прав и влага

Минимално фокусно растојание
0,4 (широкоаголно)-0,95 м (телефото) (AF/MF) / 0,95 м (целосен MF) (1,31 (широкоаголно)-3,12 ft (телефото) (AF/MF) / 3,12 ft (целосен MF))
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,15x
Пречник на филтерот (мм)
95 мм
Тежина
1215 гр. (42,9 oz.) (без приклучок за статив)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH135: квадратна форма, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив, Торбичка

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина