Слика од E PZ 18-200мм F3,5-6,3 OSS
Слика од E PZ 18-200мм F3,5-6,3 OSS
Слика од E PZ 18-200мм F3,5-6,3 OSS
Слика од E PZ 18-200мм F3,5-6,3 OSS
Слика од E PZ 18-200мм F3,5-6,3 OSS
Рамномерно зумирање, идеално за видео снимки

E PZ 18–200мм F3,5–6,3 OSS (SELP18200)

SELP18200 кој е идеален за видео снимки се одликува со рамномерен моторизиран зум, како оптичка стабилизација на слика SteadyShot™ со активен режим за снимање во движење.

APS-C објективите со E-приклучок, во комбинација со α фотоапаратите со E-приклучок од Sony,нудат врвни перформанси.

Моторизиран зум за професионални резултати

Дали снимате видео снимки? Моторизираниот зум ги зголемува креативните можности, овозможувајќи ви да добиете рамномерни и контролирани ефекти на зумирање кои тешко се постигнуваат рачно.

Фотографии и видео снимки без заматување

Активниот режим со вградена оптичка стабилизација на слика SteadyShot™ овозможува остри слики без заматување – дури и при рачно снимање на видео снимки во движење.

Кружна решетка за дефокусирање
Рамномерно дефокусирање

Наместо стандардна решетка за објектив во форма на правоаголник, овој објектив се одликува со кружна решетка со 7 ливчиња која овозможува добивање на природно и заоблено дефокусирање или ефекти на заматување.

Префинети оптички перформанси

Асферичните елементи на објективот ги минимизираат изобличувањата, додека ED (исклучително мала дисперзија) стаклените елементи овозможуваат врвен контраст, резолуција и веродостојност на боите.

Спецификации и функции

  • Моторизиран зум, идеален за видео снимки и документарци

  • Фотографирајте од далечина со зголемување до 11x

  • Користете ги контролите за зумирање на фото апаратот или на самиот објектив

  • Оптички SteadyShot со активен режим за снимање во движење

  • APS-C фото апарат со еквивалентна фокусна должина: 27-300мм

Минимално фокусно растојание
0,3 (широкоаголно)-0,5 м (телефото) (0,99 (широкоаголно)-1,64 ft (телефото))
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,35x
Пречник на филтерот (мм)
67мм
Тежина
649 гр. (22,9 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH125: квадратна форма, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив, Приклучок за статив

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина