Приказ на објективот од левата страна
Приказ на објективот од левата страна
Приказ на објективот од десната страна
Приказ на објективот од десната страна
Приказ на објективот од предната страна, прикачен на ILCE-7M4
Приказ на објективот од предната страна, со ILME-FX3 и прикачен микрофон ECM-XM1
Наградувани
Извонредно лесен и повеќенаменски широкоаголен објектив со моторизиран зум

Најлесниот широкоаголен објектив за целосна слика со моторизиран зум и константна решетка F4 од Sony на создавачите на содржина им нуди врвна слика, стилски израз и контрола. Моторизираниот зум во компактен објектив е соодветен за мали екипи или самостојно снимање. Убавиот G lensTM нуди неверојатни AF-перформанси и е совршен за снимање и на фотографии.

FE PZ 16-35 мм F4 G
Галерија со фотографии за FE PZ 16-35 мм F4 G
Портрет од жена со висок квалитет
Напреден квалитет на слика

Компактниот, широкоаголен објектив за целосна слика со моторизиран зум и константна решетка F4 нуди слики типични за G-објективи. Содржи два AA-елементи (напредни асферични), супер ED-елемент (исклучително мала дисперзија) и ED-елемент за ефективно намалување на изобличувањето и аберацијата. Кружната решетка и аберацијата го засилуваат заматувањето, а фокусната должина од 0,24 м создава врвни слики одблиску.

Дизајнирани за врвна обработка на видео

Покрај рамномерниот моторизиран зум којшто нуди многу опции, овој неверојатно компактен објектив ги минимизира промените во аголот на гледање коишто може да настанат при фокусирањето или зумирањето со цел лесно снимање на стабилни и висококвалитетни видеозаписи. Ракувањето со фокусот, зумот и решетката е екстремно тивко, со што се намалуваат шумот и вибрациите коишто пречат при снимањето видеозаписи.

Слика снимена со SELP1635G, поврзан со FX3 со микрофон ECM-XM1
Рамномерен моторизиран зум со брз одзив

Новиот систем на моторизиран зум со четири линеарни XD-мотори што за првпат се појавува во објектив α овозможува рамномерна контрола со брз рачен зум. Прецизно се детектира дури и суптилната ротација на прстенот за зумирање и преминува во зумирање. Рачката за контрола на променлив зум го олеснува зумирањето со постојана и ниска брзина кое се управува далечински кога фотоапаратот е прикачен на уред за стабилизација.

Слика од конструкција на линеарни XD-мотори за систем со автоматски фокус
Линеарниот XD-мотор овозможува неверојатен AF

Двата линеарни XD-мотори нудат брз и тивок автоматски фокус со мали вибрации, а имаат и компактни димензии. Постојаниот и сигурен AF овозможува беспрекорно следење на субјектите при снимање видеоснимки со висока стапка на слики. Компатибилното куќиште овозможува прецизен фокус додека континуирано снимате фотографии до 30 слики во секунда. Субјектите се следат рамномерно дури и при зумирање.

Слика од производот на којашто се прикажани прстенот за фокусирање, прстенот за зумирање и прстенот за решетката
Три прстени за контрола: зум, фокус и решетка

Прстените за контрола на зум, фокус и решетка на овој објектив нудат флексибилна контрола. Брзата контрола на зумот е клучна за видеоснимки, а MF со линеарен одзив овозможува директен одзив на прстенот за фокус при рачно фокусирање. Прстенот за решетката има преклопник за звук којашто овозможува деактивирање на звучниот сигнал кога има потреба од беспрекорно прилагодување на решетката.
[1] Прстен за фокусирање [2] Прстен за зумирање [3] Прстен за решетка

Слика снимена со механизам за стабилизација
Богат со опции, а неверојатно лесен

Компактниот и широкоаголен објектив за зумирање тежи само 353 g (12,5 oz), без да потфрли во поглед на функциите и перформансите. Фиксната должина при фокусирање и зумирање нуди оптимална рамнотежа и ракување, со што е идеален за снимање видео со механизам за стабилизација. Идеален е за снимање на сите субјекти и ситуации благодарение на извонредната преносливост и дизајнот отпорен на прав/влага.

Фотографија одблиску од ILME-FX6 додека се користи за снимање
Предности на објективите од Sony за снимање видео

Дознајте ги четирите уникатни предности на објективите со E-приклучок од Sony за снимање видео. Комбинацијата од објективи и фотоапарати од Sony ќе ви овозможи подобро доживување при снимањето видео.

Слика од структурата на објективот
Конфигурација на објективи

Дизајнот на G-објективите го подобрува балансот помеѓу високата резолуција и заматената заднина, како и идејата на уметникот.
[1] Напреден асферичен објектив (AA-објектив) [2] Асферичен објектив [3] ED-асферичен објектив (исклучително мала дисперзија) [4] Супер ED-стакло [5] ED-стакло (исклучително мала дисперзија)

Функција за пренос на модулација на SELP1635G
MTF табела

MTF објаснува колку добро објективот прикажува мали детали, измерено како степен на контраст добиен помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.
[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] При решетка од 16 мм/макс. [4] При решетка од 16 мм/F8 [5] При решетка од 35 мм/макс. [6] При решетка од 35 мм/F8 [7] Просторна фреквенција [8] 10 пара линии/мм [9] 30 пара линии/мм [10] Радијални вредности [11] Тангентни вредности

Контроли на објективот

1. Прстен за фокусирање / 2. Рачка за зумирање / 3. Прстен за решетката / 4. Прстен за зумирање / 5. Копче за задржување на фокусот / 6. Преклопник за режим на фокусирање / 7. Индекс на решетката / 8. Заклучување на ирисот / 9. Преклопник за звук на решетката

Компатибилност со FE PZ 16-35 мм F4 G

Отворете го линкот подолу за повеќе детали за компатибилноста со објективи/куќишта.

Спецификации и функции

  • Извонредно лесен и повеќенаменски широкоаголен G-објектив со моторизиран зум

  • Два AA-елементи, стандарден асферичен елемент и еден асферичен ED-елемент за висока резолуција низ целата површина на сликата

  • Двата линеарни XD-мотори нудат голема моќ за брз и тивок AF со мали вибрации

  • Новиот систем за зумирање со четири линеарни XD-мотори нуди рамномерна контрола и моментален одзив

  • Три прстени за контрола (зум, фокус и решетка) и други функции за професионално фотографирање

Минимално фокусно растојание
0,28-0,24 м (0,92-0,79 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0.23
Пречник на филтерот (мм)
72
Тежина
353 гр. (12,5 oz)
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Оценки и награди

Корисниците велат