Слика од FE 90 мм F2,8 Macro G OSS
Слика од FE 90 мм F2,8 Macro G OSS
Висока резолуција и прекрасно дефокусирање

Првиот среден телефото макро објектив со E-приклучок и вградена стабилизација на слика кој се одликува со извонреден квалитет на G објектив: неверојатна резолуција со зголемување до 1:1, како и прекрасно дефокусирање на заднината кога е потребно, дури и при рачно фотографирање. Лебдечкиот механизам за фокусирање овозможува континуирани врвни оптички перформанси на сите фокусни растојанија.

Компатибилност со FE 90 мм F2,8 Macro G OSS
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор

Примерок фотографии

Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

Дизајнот на G-објективите од Sony ја нагласува рамнотежата помеѓу високата резолуција и дефокусирањето на заднината што ја подобруваат замислата на уметникот.
[1] Асферична леќа [2] Супер ED-стакло [3] ED-стакло (исклучително мала дисперзија)

Функција за пренос на модулација на SEL90M28G
MTF табела

MTF објаснува колку добро објективот прикажува мали детали, измерено како степен на контраст добиен помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.
[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] Просторна фреквенција [4] 10 пара линии / мм [5] 30 пара линии / мм [6] Макс. решетка [7] Решетка F8 [8] Радијални вредности [9] Тангентни вредности

Спецификации и функции

  • Препознатливо дефокусирање со G објектив

  • DDSSM со директен погон за тивка контрола со голема прецизност на фокусот на објективот

  • Кружна решетка за прекрасен дефокусирачки ефект

  • Вградена стабилизација на сликата

  • Дизајн кој е отпорен на прав и влага

Минимално фокусно растојание
0,28 м (0,92 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
1,0x
Пречник на филтерот (мм)
62мм
Тежина
602 гр. (21,3 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH138: кружна форма, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив, Торбичка

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат