FE 70-300MM F4.5-5.6 G OSS

Сите спецификации и функции

SEL70300G

Спецификации на објектив

Додаток
E приклучок од Sony
Формат
35 мм за целосна слика
Фокусна должина (мм)
70-300 мм
Еквивалентна фокусна должина од 35 мм (APS-C)
105-450 мм
Групи / елементи на објектив
13 / 16
Агол на гледање (35мм)
34° – 8°10'
Агол на гледање (APS-C)
23° – 5°20'
Максимален отвор на бленда (F)
4,5-5,6
Минимална решетка (F)
22-29
Ливчиња на решетката
9
Кружна решетка
Да
Минимално фокусно растојание
0,9 м (2,96 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,31 x
Пречник на филтерот (мм)
72 мм
Стабилизација на слика (SteadyShot)
Оптички SteadyShot
Тип на сенило
Kружна форма, во вид на бајонет

Големина и тежина

Димензии (диј. x дол.)
84 x 143,5 мм (3-3/8 x 5-3/4 инчи)
Тежина
854 гр. (30,2 oz.)

Што има во пакетот

  • Сенило (ALC-SH144)
  • Предно капаче за објектив
  • Задно капаче за објектив
  • Торбичка
Placeholder

Функции

Слика од FE 70-300mm F4.5-5.6 G OSS

Зголемен опсег од 70-300 мм кај FE објектив

Првиот објектив за зумирање со E-приклучок и опсег од 70 мм до 300 мм претставува алатка за снимање со разновидни опции која е соодветна за многубројни објекти, почнувајќи од портрети и пејзажи па сè до спорт и природа. Кај APS-C сензорите, максималниот телефото опсег нуди еквивалент за фокусна должина од 450 мм за сериозно и извонредно телефото фотографирање.

Слика од FE 70-300mm F4.5-5.6 G OSS

Висока резолуција при секоја фокусна должина

Четирите асферични елементи и двата ED (исклучително мала дисперзија) стаклени елементи, заедно со анти-рефлексивниот нано слој од Sony, овозможуваат ефикасно намалување на сите видови аберација за извонредна резолуција низ целата површина на сликата. Истиот дизајн овозможува и прекрасни ефекти на дефокусирање на заднината кои се важен дел од привлечноста на G објективите.

Дознајте повеќе

Слика од FE 70-300mm F4.5-5.6 G OSS

Перформансите за снимање одблиску кои се водечки во оваа класа

Со минималното фокусно растојание од само 0,9 метри и максималното зголемување од 0,31x, овој разновиден објектив за зумирање ви овозможува да пронајдете нови детали за снимање и перспективи што можат значително да ги подобрат вашите креативни можности. Објектив кој нуди зумирање со високи перформанси од среден до телефото опсег и телефото макро фотографирање.

Слика од FE 70-300mm F4.5-5.6 G OSS

Остри и јасни слики

Вградената стабилизација на слика со оптички SteadyShot ги минимизира ефектите од тресењето на фотоапаратот при рачно фотографирање, овозможувајќи полесно снимање на остри и јасни слики и реализирање на целосниот потенцијал на објективот. Оптичкиот Steadyshot е ефикасен при сите фокусни должини и значително ја зголемува можноста за снимање одлични снимки дури и при слаба осветленост.

Дознајте повеќе

Слика од FE 70-300mm F4.5-5.6 G OSS

Сигурност во лоши услови

Дизајнот кој е отпорен на прав и влага нуди дополнителна заштита за да овозможи сигурно користење во опкружувања со лоши услови. Снимајте сигурно во услови кога роси или дува ветер.** Иако дизајнот е отпорен на прав и влага, не постои гаранција за апсолутна заштита од прав и влага.

Дознајте повеќе

Слика од FE 70-300mm F4.5-5.6 G OSS

Брз и прецизен фокус

Напредниот мотор максимално ја зголемува брзината и прецизноста на автоматскиот фокус, нудејќи најголем можен избор на објекти и ситуации за фотографирање. Користењето на фокусот е рамномерно и тивко, поради што е идеален и за видеоснимки и за фотографии.

Слика од FE 70-300mm F4.5-5.6 G OSS

Оптимизирано користење за разновидна контрола

Самиот објектив нуди обемна контрола за разновидни опции при фотографирањето во различни ситуации. Копчето за избор на фокус овозможува брзо избирање на рачен или автоматски фокус, копчето за задржување на фокусот може да ја задржи фокусната точка дури и при континуиран AF, а преклопникот за ограничување на опсегот на фокусирање се користи за поставување опсег на фокусното растојание за да се добие максимална брзина за AF.

Дознајте повеќе