Слика од FE 70-200мм F4 G OSS
Слика од FE 70-200мм F4 G OSS
Слика од FE 70-200мм F4 G OSS
G објектив за целосна слика од 70-200 мм

Покрај идеалниот опсег на зумирање за природа, спорт и други видови фотографирање за кои е потребен поголем дострел кој се добива со зум со среден опсег, овој објектив ви нуди и извонредна острина при опсег од 70 мм до 200 мм во компактно пакување кое им одговара на куќиштата со E-приклучок за целосна слика како што е серијата α7. Како G објектив, тој создава рамномерно дефокусирање на заднината.

Компатибилност со FE 70-200 мм F4 G OSS
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Достапен е нов софтвер.

Подобрете го вашиот објектив за да уживате во полесно фотографирање.

Примерок фотографии
Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

Дизајнот на G-објективите од Sony ја нагласува рамнотежата помеѓу високата резолуција и дефокусирањето на заднината што ја подобруваат замислата на уметникот.
[1] Напредна асферична леќа (AA) [2]Асферична леќа [3]Супер ED-стакло [4]ED-стакло (исклучително мала дисперзија)

Функција за пренос на модулација на SEL70200G
MTF табела

MTF објаснува колку добро објективот прикажува мали детали, измерено како степен на контраст добиен помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.
[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] При 70 мм [4] При 200 мм [5] Просторна фреквенција [6] 10 пара линии / мм [7] 30 пара линии / мм [8] Макс. решетка [9] Решетка F8 [10] Радијални вредности [11] Тангентни вредности

Спецификации и функции

  • Телефото зум објектив од серија G со високи перформанси

  • Вградена оптичка SteadyShot стабилизација на слика

  • Анти-рефлексивниот нано слој од Sony ги елиминира одблесоците и отсјајот

  • Кружната решетка со 9 ливчиња нуди прекрасни дефокусирачки ефекти

  • Дизајн кој е отпорен на прав и влага

Минимално фокусно растојание
1-1,5 м (AF) / 1-1,35 м (MF) (3,28-4,93 ft (AF) /3,28-4,43 ft (MF))
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,13x
Пречник на филтерот (мм)
72мм
Тежина
840 гр. (29,7 oz.) (без приклучок за статив)

Што има во пакетот

Сенило за објектив ALC-SH133, Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив, Торбичка, Приклучок за статив

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат