Слика од Sonnar T* FE 55мм F1,8 ZA
Слика од Sonnar T* FE 55мм F1,8 ZA
Врвна брзина и квалитет за целосна слика

Овој примарен објектив со фокусна должина од 55 мм и голема максимална решетка од F1,8 нуди неверојатен ZEISS® Sonnar контраст и резолуција за куќишта со E-приклучок за целосна слика. Тој создава и прекрасно дефокусирање на заднината за да го истакне субјектот. Големата и светла максимална решетка ви овозможува да фотографирате рачно при слаба осветленост и да добиете извонредна острина и јасност.

Компатибилност со Sonnar T* FE 55 мм F1,8 ZA
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Достапен е нов софтвер.

Подобрете го вашиот објектив за да уживате во полесно фотографирање.

Примерок фотографии
Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

Легендарен квалитет од ZEISS кој е создаден и калибриран специјално за производите за обработка на слика од Sony. Слојот T* придонесува за извонредно прикажување и контраст.
[1] Асферична леќа

Функција за пренос на модулација на SEL55F18Z
MTF табела

MTF објаснува колку добро објективот прикажува мали детали, измерено како степен на контраст добиен помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.
[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] Макс. решетка [4] Решетка F8 [5] Просторна фреквенција [6] 10 пара линии / мм [7] 20 пара линии / мм [8] 40 пара линии / мм [9] Радијални вредности [10] Тангентни вредности

Спецификации и функции

  • Стандарден примарен објектив од 35 мм за целосна слика од ZEISS®

  • Светла максимална решетка од F1,8

  • ZEISS® T* анти-рефлективен слој за минимизирање на одблесоците

  • Кружната решетка со 9 ливчиња нуди прекрасни дефокусирачки ефекти

  • Дизајн кој е отпорен на прав и влага

Минимално фокусно растојание
0,5 м (1,64 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,14x
Пречник на филтерот (мм)
49мм
Тежина
281 гр. (10 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH131: во форма на цвет, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив, Торбичка

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат