Слика од FE 50 мм F2,8 макро
Слика од FE 50 мм F2,8 макро
Слика од FE 50 мм F2,8 макро
Совршен примарен макро објектив за секојдневна употреба

Овој „стандарден“ примарен макро објектив од 50 мм со разновидни опции за сензори за целосна слика е идеален за секојдневно фотографирање, како и снимање импресивни макро слики со размер 1:1. Можете да се доближите дури до 16 сантиметри до објектот, а нормалниот агол на гледање ќе ви овозможи да опфатите елементи во заднината за уште поголема креативна слобода. Контролите и ракувањето се оптимизирани за лесно и ефикасно фотографирање одблиску.

Компатибилност со FE 50 мм F2,8 макро
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор

Отворете го линкот подолу за повеќе детали за компатибилноста со објективи/куќишта.

Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

Импресивни оптички перформанси за фотоапарати од Sony со прецизен дизајн за разновидност и сигурност кој опфаќа широк опсег на примена.
[1] Асферична леќа [2] Стакло ED (исклучително мала дисперзија)

Функција за пренос на модулација на SEL50M28
MTF табела

MTF објаснува колку добро објективот прикажува мали детали, измерено како степен на контраст добиен помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.
[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] Просторна фреквенција [4] 10 пара линии / мм [5] 30 пара линии / мм [6] Макс. решетка [7] Решетка F8 [8] Радијални вредности [9] Тангентни вредности

Погледнете примерок фотографии и видеоснимки

Спецификации и функции

  • Стандарден макро објектив 1:1 од 50 мм

  • Компактен и лесен дизајн

  • Кружната решетка со 7 ливчиња нуди прекрасни дефокусирачки ефекти

  • Минимално фокусно растојание од 0,16 м

  • Дизајн кој е отпорен на прав и влага

Минимално фокусно растојание
0,16 м (0,53 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
1
Пречник на филтерот (мм)
55
Тежина
236 гр. (8,4 oz)

Што има во пакетот

Предно капаче за објектив: ALC-F55S, Задно капаче за објектив: ALC-R1EM

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина