Приказ на објективот од предната страна
Приказ на објективот од левата страна
Приказ на објективот од горната страна
Приказ на објективот од десната страна
Приказ на објективот од предната страна, прикачен на фотоапарат
Слика од производот прикачен на фотоапарат
Компактен, врвно дизајниран, стандарден и примарен објектив

Овој стандарден примарен објектив ги спојува високиот квалитет на слика и прекрасното дефокусирање на G-објективите во компактен дизајн со врвен квалитет на изработка и интуитивно ракување. Тој е идеален за фотографирање секојдневни портрети. Брзиот, прецизен и тивок AF е идеален и за снимање и за фотографирање и ви овозможува да ги доловувате важните моменти.

Компактен и прецизен примарен објектив од 50 мм со F2,5
Галерија со фотографии за FE 50 мм F2,5 G
Усогласен комплет од преносливи примарни објективи

Ова е еден од нашите примарни G-објективи што нуди различни фокусни должини, дијаметар за филтри од 49 мм и компактен дизајн и распоред. Доволно се компактни за да ги носите одеднаш и да бидете подготвени за снимање одлични слики од различни сцени и субјекти, а нивната слична тежина придонесува за лесно балансирање со механизмите за стабилизација.

Интуитивен и метален дизајн и јасна оптика

Метална (алуминиумска) завршна обработка на објективот и сенилото, како и гравирани ознаки за фокусната должина и решетката што го нагласуваат врвниот квалитет на изработка. Извонредно компактниот и лесен дизајн, високиот квалитет на слика на G-објективите, прстенот за решетката и MF со линеарен одзив овозможуваат интуитивно ракување што претставува задоволство при фотографирањето.

Слика од човек кој вади објектив од џебот
Компактен и лесен за постојано носење и удобно фотографирање

Механичкиот дизајн ги користи придобивките од најсовремената оптика со две асферични леќи и малото растојание до сензорот што е уникатно за фотоапаратите без огледало, за да овозможи компактна форма и тежина од 174 гр. (6,2 oz). Објективот е идеален за портрети или слики на отворено и за снимање видео со механизам за стабилизација. Преносливоста е резултат на компактниот дизајн што одговара и на куќишта за целосна слика и на APS-C-куќишта.

Разлеана боја на под
Висок квалитет на слика низ целата површина со најсовремена оптика

Високиот квалитет на слика е резултат на најсовремената оптика со два асферични елементи и еден елемент од ED-стакло која создава висока резолуција и го намалува мешањето на боите во сите делови на сликата. Асферичните елементи компензираат различни аберации за да овозможат висока резолуција низ целата површина на сликата, дури и при најширока решетка со мала длабочина на полето. Елементот од ED-стакло ја елиминира хроматската аберација и ефикасно го намалува мешањето на боите што е поверојатно да се појави во периферните делови на сликата.

Портрет од жена
Прекрасно и природно дефокусирање

Решетката е кружна, има 7 ливчиња и нуди прецизна контрола на сферичната аберација што влијае врз дефокусирањето за да добиете прекрасно и природно дефокусирање што е карактеристично за G-објективите.

Слика од маж кој вози велосипед
Два линеарни мотори за брз, прецизен и тивок AF

Двата линеарни мотори нудат брз и прецизен AF со врвни перформанси за следење што овозможуваат максимални перформанси кај фотоапаратот за снимање на одлучувачките моменти на улиците, промените на лицата кај портретите и многу повеќе. Брзиот, прецизен и тивок AF со врвни перформанси за следење е идеален и за снимање и за фотографирање.

Слика од храна
Одлични перформанси за снимање одблиску

Минималното фокусно растојание од 35 см (1,15 ft) (AF) / 31 см (1,02 ft) (MF) и зголемувањето од 0,18x (AF) / 0,21x (MF) го прават објективот практичен за фотографирање предмети на маса или снимање слики одблиску од цвеќиња или мали предмети низ градот, со заматена заднина што го истакнува субјектот.

Комбинирана слика од производот што ја прикажува конструкцијата отпорна на прав и влага и металната надворешна завршна обработка на објективот
Високо ниво на ракување и сигурност со компактен дизајн

Компактниот објектив има копче за задржување на фокусот, преклопник за режими на фокусирање, прстен за решетката, преклопник за звук на решетката и MF со линеарен одзив. Металната (алуминиумска) надворешна завршна обработка на објективот и сенилото ја зголемуваат сигурноста преку зголемување на цврстината и издржливоста. Исто така, дизајнот е отпорен на прав и влага за да овозможи сигурност во лоши надворешни услови за фотографирање.

Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

Дизајнот на G-објективите од Sony ја нагласува рамнотежата помеѓу високата резолуција и дефокусирањето на заднината што ја подобруваат замислата на уметникот.
[1] Асферична леќа [2] Стакло ED (исклучително мала дисперзија)

Функција за пренос на модулација на SEL50F25G
MTF табела

MTF објаснува колку добро може објективот да прикажува мали детали, измерено како степен на контраст кој се добива помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.
[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм)
[3] Макс. решетка [4] Решетка F8 [5] Просторна фреквенција
[6] 10 пара линии / мм [7] 30 пара линии / мм
[8] Радијални вредности [9] Тангентни вредности

Фотографија одблиску од FX6 додека се користи за снимање
Предности на објективите од Sony за снимање видео

Дознајте ги четирите уникатни предности на објективите со E-приклучок од Sony за снимање видео. Комбинацијата од објективи и фотоапарати од Sony ќе ви овозможи подобро доживување при снимањето видео.

Контроли на објективот

1. Прстен за фокусирање / 2. Прстен за решетката / 3. Копче за задржување на фокусот / 4. Индекс на решетката / 5. Преклопник за режими на фокусирање / 6. Преклопник за звук на решетката

Компатибилност на FE 50 мм F2,5 G

За одредени фотоапарати може да биде потребно ажурирање на софтверот заради максимална функционалност.

Спецификации и функции

  • Стандарден и примарен G-објектив

  • Компактен и лесен за постојано носење и удобно фотографирање

  • Висок квалитет на слика низ целата површина со најсовремена оптика

  • Прекрасно и природно дефокусирање

  • Два линеарни мотори за брз, прецизен и тивок AF

Минимално фокусно растојание
0,35 м (AF), 0,31 м (MF) (1,15 ft (AF), 1,02 ft (MF))
Максимален сооднос на зголемување (x)
x 0,18 (AF), x 0,21 (MF)
Пречник на филтерот (мм)
49
Тежина
174 гр. (6,2 oz.)
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат