Слика од FE 50mm F1.8
Слика од FE 50mm F1.8
Мал, лесен, светол: одличен стандарден објектив

Примарните објективи од 50 мм со голема решетка се задолжителни за сериозните фотографи со фотоапарати за целосна слика, а овој модел е одличен и достапен избор. Оптичкиот дизајн е најсовремен за добивање слики со висок квалитет, а големата максимална решетка од F1,8 може да создаде прекрасни ефекти за дефокусирање на заднината. Кај куќиштата од APS-C формат со E-приклучок, тој нуди исто ниво на квалитет со еквивалентна фокусна должина од приближно 75 мм.

Компатибилност со FE од 50 мм со F1,8
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор

Достапен е нов софтвер. Ја зголемува брзината на фокусирање во режим за фотографирање.

Отворете го линкот подолу за повеќе детали за компатибилноста со објективи/куќишта.

Погледнете примерок фотографии и видеоснимки
Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

Импресивни оптички перформанси за фотоапарати од Sony со прецизен дизајн за разновидност и сигурност кој опфаќа широк опсег на примена.
[1] Асферична леќа

Функција за пренос на модулација на SEL50F18F
MTF табела

MTF објаснува колку добро објективот прикажува мали детали, измерено како степен на контраст добиен помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.
[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] Просторна фреквенција [4] 10 пара линии / мм [5] 30 пара линии / мм [6] Макс. решетка [7] Решетка F8 [8] Радијални вредности [9] Тангентни вредности

Спецификации и функции

  • Компактен, лесен, практичен за носење

  • Макс. решетка од F1,8 за снимки при слаба светлина

  • Кружната решетка со 7 ливчиња нуди прекрасен дефокусирачки ефект

  • Фокусна должина од 75 мм (еквивалентно на 35 мм) со APS-C сензор

Минимално фокусно растојание
0,45 м (1,48 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,14 x
Пречник на филтерот (мм)
49 мм
Тежина
186 гр. (6,6 oz.)

Што има во пакетот

Сенило (ALC-SH146), Предно капаче за објектив (ALC-F49S), Задно капаче за објектив (ALC-R1EM)

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат