Слика од Planar T* FE 50mm F1.4 ZA
Слика од Planar T* FE 50mm F1.4 ZA
Брз примарен објектив од 50мм со F1,4 за остри слики

Овој примарен објектив од 50 мм со високи перформанси од ZEISS® има голема максимална решетка од F1,4 и нуди извонреден контраст и резолуција за секоја слика. Големата решетка овозможува полесно фотографирање при слаба осветленост, а во комбинација со дизајнот со 11 ливчиња, создава прекрасни ефекти на дефокусирање. Во другите придобивки спаѓаат брз и прецизен фокус и разновидна контрола за фотографии и видеоснимки.

Компатибилност со Planar T* FE 50 мм F1,4 ZA

A-приклучок, 35 мм, целосна слика

A-приклучок, 35 мм, целосна слика

A-приклучок, APS-C

A-приклучок, APS-C

E-приклучок, 35 мм, целосна слика

E-приклучок, 35 мм, целосна слика

E-приклучок, APS-C

E-приклучок, APS-C

Отворете го линкот подолу за повеќе детали за компатибилноста со објективи/куќишта.

Погледнете примерок фотографии и видеоснимки
Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

Легендарен квалитет од ZEISS кој е создаден и калибриран специјално за производите за обработка на слика од Sony. Слојот T* придонесува за извонредно прикажување и контраст.
[1] Напредна асферична леќа(AA) [2] Асферична леќа [3] ED-стакло (мала дисперзија)

Функција за пренос на модулација на SEL50F14Z
MTF табела

MTF објаснува колку добро објективот прикажува мали детали, измерено како степен на контраст добиен помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.
[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] Макс. решетка [4] Решетка F8 [5] Просторна фреквенција [6] 10 пара линии / мм [7] 20 пара линии / мм [8] 40 пара линии / мм [9] Радијални вредности [10] Тангентни вредности

Спецификации и функции

  • Стандарден примарен објектив со F1,4 од ZEISS®

  • T* слој од ZEISS® за контролирање на одблесоците и отсјајот

  • Кружна решетка со 11 ливчиња за рамномерно дефокусирање

  • SSM (суперсоничен мотор) за брзо и тивко автоматско фокусирање

  • Дизајн кој е отпорен на прав и влага

Минимално фокусно растојание
0,45 м (1,48 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,15 x
Пречник на филтерот (мм)
72 мм
Тежина
778 гр. (27,5 oz.)

Што има во пакетот

Сенило (ALC-SH143), Предно капаче за објектив (ALC-F72S), Задно капаче за објектив (ALC-R1EM), Торбичка

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина