Слика од производот
Слика од производот
Слика од производот
Слика од производот
Слика од производот
Слика од производот
Слика од логото на G Master
Дознајте повеќе за G Master
Нова брзина и резолуција од објектив со F1,2

Овој примарен објектив G Master со 50 мм и F1,2 е сон за сите креатори на содржини. Максималната решетка F1,2 не само што овозможува фотографирање во различни услови на осветлување, туку и нуди комбинација од висока резолуција, прекрасно дефокусирање со G Master и брз AF. Исто така, многу е лесен и компактен и нуди поголема креативна слобода.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Спектакуларно брз и остар при 50 мм со F1,2 
Интервју со тимот за развој 
Слика од производот FE 50 мм F1,2 GM
Галерија со фотографии за FE 50 мм F1,2 GM
TBD
G Master-резолуција без компромиси

Компактниот и лесен FE 50 мм F1,2 GM е идеален избор за креаторите. Елементите XA (екстремно асферични) и другите напредни технологии создаваат извонредна резолуција и контраст низ целата површина на сликата. Анти-рефлективниот нано слој II од Sony ги елиминира одблесоците и отсјајот, а лебдечкиот механизам за фокусирање овозможува оптимална острина на секое фокусно растојание.

Портрет од лице на женски модел снимен одблиску, со остар приказ на субјектот наспроти заматена заднина
Рамномерен и прекрасен ефект на дефокусирање со G Master

XA-елементите и врвната контрола на сферичната аберација уште во фазите на дизајнирање и производство овозможуваат прекрасен ефект на дефокусирање со G Master што навистина ги истакнува портретите и другите субјекти, особено со малата длабочина на поле при максималната решетка F1,2. Кружната решетка со 11 ливчиња овозможува прекрасен ефект на кружно дефокусирање.

Слика од линеарните XD-мотори во објективот
Брз, прецизен и тивок AF со следење

Фокусот е брз и прецизен дури и при мала длабочина на поле со 50 мм и F1,2. Четирите линеарни XD-мотори ги позиционираат големите и тешки групи на елементи за фокусирање за да добиете брз и прецизен AF. Технологијата за објективи со E-приклучок од Sony овозможува максимални перформанси со куќиштата со E-приклучок, и за фотографирање и за снимање.

Слика од човек кој држи фотоапарат со прикачен објектив FE 50 мм F1,2 GM
Професионална преносливост

Со дијаметар 87 мм (3-1/2 инчи), должина 108 мм (4-3/8 инчи) и тежина 778 грама (27,5 oz.), FE 50 мм F1,2 GM ги надополнува куќиштата со E-приклучок и високи перформанси за да создаде систем што ќе овозможи врвна преносливост и ракување. Три XA-елементи и четири линеарни XD-мотори во објектив со голема решетка што е неверојатно компактен и нуди извонреден креативен потенцијал.

Слика на која е прикажан преклопникот за режим на фокусирање и слика на која е објаснет дизајнот отпорен на прав и влага
Професионална контрола и сигурност

Две копчиња за задржување на фокусот, режим за фокусирање, прстен за фокусирање, прстен за решетката со звучни сигнали и други контроли за непречено ракување. На копчињата за задршка на фокусот може да им доделите други функции. MF со линеарен одзив му овозможува на прстенот за фокусирање да реагира линеарно на контролата за рачен фокус. Отпорноста на прав и влага и слојот со флуор ја зголемуваат сигурноста.

Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи 

Серијата објективи G Master нуди обработка на слика и изразување на нивоа кои досега не биле возможни, со неверојатна комбинација од екстремно висока резолуција и меки ефекти на дефокусирање.

[1] Екстремно асферичен објектив (XA-објектив) 

Слика од табела за MTF
Табела MTF 

[1] Контраст (%) . [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] Макс. решетка [4] Решетка F8 [5] Просторна фреквенција [6] 10 пара линии / мм [7] 30 пара линии / мм [8] Радијални вредности [9] Тангентни вредности

Фотографија одблиску од FX6 додека се користи за снимање
Предности на објективите од Sony за снимање видео

Дознајте ги четирите уникатни предности на објективите со E-приклучок од Sony за снимање видео. Комбинацијата од објективи и фотоапарати од Sony ќе ви овозможи подобро доживување при снимањето видео.

Контроли на објективот
Слика од Контроли на објективот на левата страна

[1] Прстен за фокусирање [2] Копче за задржување на фокусот [3] Прстен за решетката [4] Преклопник за режими на фокусирање [5] Индекс на решетката

Слика од Контроли на објективот на десната страна

[6] Преклопник за звук на решетката

Компатибилност со FE 50 мм F1,2 GM

Отворете го линкот подолу за повеќе детали за компатибилноста со објективи/куќишта.

За одредени фотоапарати може да биде потребно ажурирање на софтверот заради максимална функционалност.

Спецификации и функции

  • Стандарден примарен објектив од врвната серија G Master

  • Три XA-елементи за висока резолуција низ целата површина на сликата

  • Анти-рефлективниот нано слој II од Sony ги елиминира одблесоците и отсјајот

  • Линеарните XD-мотори се одликуваат со одличен одзив и мали вибрации за брз, прецизен и тивок AF

  • Копчиња за задржување на фокусот и други функции за потребите за професионално фотографирање

Минимално фокусно растојание
0,4 м (1,32 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0.17
Пречник на филтерот (мм)
72
Тежина
778 гр. (27,5 oz.)

Што има во пакетот

Сенило (модел): ALC-SH163, Предно капаче за објектив: ALC-F72S, Задно капаче за објектив: ALC-R1EM, Мека торбичка, Лента за торбичка

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Оценки и награди

Корисниците велат