Слика од FE 40 мм F2,5 G
Слика од FE 40 мм F2,5 G
Слика од FE 40 мм F2,5 G
Слика од FE 40 мм F2,5 G
Слика од FE 40 мм F2,5 G
Слика од FE 40 мм F2,5 G
Компактен, врвно дизајниран, стандарден и примарен објектив

Овој примарен објектив ги спојува високиот квалитет на слика и одличното дефокусирање на G-објективите во компактен дизајн со врвен квалитет на изработка и интуитивно ракување. Лесен е за носење насекаде и во секое време, па затоа е идеален за снимање портрети и сцени низ градот. Брзиот, прецизен и тивок AF е идеален и за снимање и за фотографирање и ви овозможува да ги доловувате важните моменти.

Компактен и прецизен примарен објектив од 40 мм со F2,5

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Галерија со фотографии за FE 40 мм F2,5 G
Усогласен комплет од преносливи примарни објективи

Ова е еден од нашите примарни G-објективи што нуди различни фокусни должини, дијаметар за филтри од 49 мм и компактен дизајн и распоред. Доволно се компактни за да ги носите одеднаш и да бидете подготвени за снимање одлични слики од различни сцени и субјекти, а нивната слична тежина придонесува за лесно балансирање со механизмите за стабилизација.

Интуитивен и метален дизајн и јасна оптика

Метална (алуминиумска) завршна обработка на објективот и сенилото, како и гравирани ознаки за фокусната должина и решетката што го нагласуваат врвниот квалитет на изработка. Извонредно компактниот и лесен дизајн, високиот квалитет на слика на G-објективите, прстенот за решетката и MF со линеарен одзив овозможуваат интуитивно ракување што претставува задоволство при фотографирањето.

Слика од човек кој стои и држи фотоапарат
Компактен и лесен за постојано носење и удобно фотографирање

Механичкиот дизајн максимално ги користи придобивките од најсовремената оптика со три ефикасно распоредени асферични елементи на објективот и малото растојание до сензорот што е уникатно за фотоапаратите без огледало, за да овозможи компактна форма и тежина од само 173 гр. (6,2 oz). Објективот е идеален за фотографирање низ градот или за снимање со механизам за стабилизација. Преносливоста е резултат на компактниот дизајн што одговара и на куќишта за целосна слика и на APS-C-куќишта.

Слика од разнобојни зеленчуци и овошја снимена со овој објектив со висока резолуција низ целата површина
Висок квалитет на слика низ целата површина со најсовремена оптика

Високиот квалитет на слика е резултат на најсовремената оптика со три асферични елементи која создава висока резолуција во сите делови на сликата. Асферичните елементи компензираат различни аберации за да овозможат висока резолуција низ целата површина на сликата, дури и при најширока решетка со мала длабочина на полето.

Портрет од жена
Прекрасно и природно дефокусирање

Решетката е кружна, има 7 ливчиња и нуди прецизна контрола на сферичната аберација што влијае врз дефокусирањето за да добиете прекрасно и природно дефокусирање што е карактеристично за G-објективите.

Портрет од човек снимен со AF на очи
Два линеарни мотори за брз, прецизен и тивок AF

Линеарните мотори нудат брз и прецизен AF со врвни перформанси за следење што овозможуваат максимални перформанси кај фотоапаратот за снимање на важните моменти и многу повеќе. Брзиот, прецизен и тивок AF со врвни перформанси за следење е идеален и за снимање и за фотографирање.

Слика од разнобојно растение
Одлични перформанси за снимање одблиску

Минималното фокусно растојание од 28 см (0,92 ft) (AF) / 25 см (0,82 ft) (MF) нуди одлични перформанси за снимање одблиску. Објективот е практичен во многу ситуации, како снимање слики одблиску од цвеќиња или мали предмети што може да ги најдете низ градот, со заматена заднина што го истакнува субјектот.

Комбинирана слика од производот што ја прикажува конструкцијата отпорна на прав и влага и металната надворешна завршна обработка на објективот
Високо ниво на ракување и сигурност со компактен дизајн

Компактниот објектив има копче за задржување на фокусот, преклопник за режими на фокусирање, прстен за решетката, преклопник за звук на решетката и MF со линеарен одзив. Металната (алуминиумска) надворешна завршна обработка на објективот и сенилото ја зголемуваат сигурноста преку зголемување на цврстината и издржливоста. Исто така, дизајнот е отпорен на прав и влага за да овозможи сигурност во лоши надворешни услови за фотографирање.

Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

Дизајнот на G-објективите од Sony ја нагласува рамнотежата помеѓу високата резолуција и дефокусирањето на заднината што ја подобруваат замислата на уметникот.
[1] Асферична леќа

Функција за пренос на модулација на SEL40F25G
MTF табела

MTF објаснува колку добро може објективот да прикажува мали детали, измерено како степен на контраст кој се добива помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.
[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм)
[3] Макс. решетка [4] Решетка F8 [5] Просторна фреквенција
[6] 10 пара линии / мм [7] 30 пара линии / мм
[8] Радијални вредности [9] Тангентни вредности

Фотографија одблиску од FX6 додека се користи за снимање
Предности на објективите од Sony за снимање видео

Дознајте ги четирите уникатни предности на објективите со E-приклучок од Sony за снимање видео. Комбинацијата од објективи и фотоапарати од Sony ќе ви овозможи подобро доживување при снимањето видео.

Контроли на објективот

1. Прстен за фокусирање / 2. Прстен за решетката / 3. Копче за задржување на фокусот / 4. Индекс на решетката / 5. Преклопник за режими на фокусирање / 6. Преклопник за звук на решетката

Компатибилност на FE 40 мм F2,5 G

Отворете го линкот подолу за повеќе детали за компатибилноста со објективи/куќишта.

Спецификации и функции

  • Стандарден и примарен G-објектив

  • Компактен и лесен за постојано носење и удобно фотографирање

  • Висок квалитет на слика низ целата површина со најсовремена оптика

  • Прекрасно и природно дефокусирање

  • Два линеарни мотори за брз, прецизен и тивок AF

Минимално фокусно растојание
0,28 м (AF), 0,25 м (MF) (0,92 ft (AF), 0,82 ft (MF)
Максимален сооднос на зголемување (x)
x 0,2 (AF), x 0,23 (MF)
Пречник на филтерот (мм)
49
Тежина
173 гр. (6,2 oz.)

Што има во пакетот

Сенило (модел): ALC-SH166, Предно капаче за објектив: ALC-F49S, Задно капаче за објектив: ALC-R1EM

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат