Слика од Sonnar T* FE 35мм F2,8 ZA
Слика од Sonnar T* FE 35мм F2,8 ZA
Пренослив широкоаголен квалитет од ZEISS®

Овој извонреден примарен широкоаголен објектив го задржува оригиналниот концепт на Sonnar со светла максимална решетка од F2,8. Совршен партнер за куќиштата од серија α7 за целосна слика, со извонредни оптички перформанси и фокусна должина од 35 мм која нуди разновидни опции - овој објектив од ZEISS® нуди врвен контраст и резолуција низ целата слика.

Компатибилност со Sonnar T* FE 35 мм F2,8 ZA
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Достапен е нов софтвер.

Подобрете го вашиот објектив за да уживате во полесно фотографирање.

Примерок фотографии
Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

Легендарен квалитет од ZEISS кој е создаден и калибриран специјално за производите за обработка на слика од Sony. Слојот T* придонесува за извонредно прикажување и контраст.
[1] Асферична леќа

Функција за пренос на модулација на SEL3528Z
MTF табела

MTF објаснува колку добро објективот прикажува мали детали, измерено како степен на контраст добиен помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.
[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] Макс. решетка [4] Решетка F8 [5] Просторна фреквенција [6] 10 пара линии / мм [7] 20 пара линии / мм [8] 40 пара линии / мм [9] Радијални вредности [10] Тангентни вредности

Спецификации и функции

  • Примарен објектив од 35 мм за целосна слика од ZEISS®

  • Светла максимална решетка од F2,8

  • ZEISS® T* анти-рефлективен слој за минимизирање на одблесоците

  • Кружната решетка со 7 ливчиња нуди прекрасни дефокусирачки ефекти

  • Дизајн кој е отпорен на прав и влага

Минимално фокусно растојание
0,35 м (1,15 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,12x
Пречник на филтерот (мм)
49мм
Тежина
120 гр. (4,3 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH129: во вид на капаче), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат