Слика од FE 35 мм F1,8
Слика од FE 35 мм F1,8
Слика од FE 35 мм F1,8
Слика од FE 35 мм F1,8
Слика од FE 35 мм F1,8
Слика од FE 35 мм F1,8
Брз примарен објектив за сите прилики

Одликувајќи се со неверојатен квалитет на слика при максимална решетка од F1,8, овој компактен, лесен и примарен објектив од 35 мм за фотоапарати од тип за целосна слика нуди разновидна примена. Брзиот, прецизен и тивок AF и сигурното следење со AF го прават соодветен и за снимање и за фотографирање.

Лесен примарен објектив од 35 мм со брза решетка од F1,8

Погледнете видеозапис

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Галерија со фотографии за FE 35 мм F1,8
Слика од Компактен и лесен, од тип за целосна слика
Компактен и лесен, од тип за целосна слика

Овој објектив со голема решетка тежи само 280 гр. (9,9 oz.) и има дијаметар од само 65,6 мм и должина од 73 мм. Практичноста и преносливоста се надополнети со извонреден квалитет на слика, па затоа е одличен избор за снимање и фотографирање. Објективот е од тип за целосна слика, но се користи и со куќишта од типот APS-C, а притоа нуди фокусна должина од 52,5 мм што е идеална за портрети и секојдневни фотографии.

Слика од Голема резолуција низ целата површина со најшироката решетка
Голема резолуција низ целата површина со најшироката решетка

Објективот има асферичен елемент за намалување на оптичката аберација и создавање висока резолуција низ целата слика. Достапно е и меко дефокусирање доколку ви е потребно, благодарение на механизмот со кружна решетка и 9 сечила што придонесува за природен изглед на светлите тонови. Минималното фокусно растојание од 0,22 м (0,73 ft.) и максималното зголемување од 0,24x го прават објективот практичен и за снимки одблиску.

Слика од Разновидни опции и сигурност за различни ситуации за фотографирање
Разновидност и сигурност за разни ситуации за фотографирање

Копчето за задржување на фокусот нуди лесна контрола за задршка на фокусот, но може и да му доделите други функции од менито што се отвора преку куќиштето на фотоапаратот. Објективот има и преклопник за режим на фокусирање што овозможува моментално избирање помеѓу автоматски и рачен фокус. Дизајнот е отпорен на прав и влага и нуди максимална сигурност во опкружувања со лоши услови.

Слика од Тивко и сигурно следење со AF при снимање и фотографирање
Тивко и сигурно следење со AF при снимање и фотографирање

Фокусот е најважен фактор за малата длабочина на поле со решетка од F1,8. Брзиот одзив и прецизноста на линеарниот мотор за AF на објективот овозможува брз, прецизен и тивок автоматски фокус. Неверојатните перформанси на AF се достапни и за видеоснимки за кои се применува „наизменично придвижување“ заради прецизна и континуирана контрола на фокусот.

Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

Импресивни оптички перформанси за фотоапарати од Sony со прецизен дизајн за разновидни опции и сигурност со широка примена.

[1] Асферичен објектив

Функција за пренос на модулација на SEL35F18F
MTF табела

MTF објаснува колку добро може објективот да прикажува мали детали, измерено како степен на контраст кој се добива помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.

[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] Макс. решетка [4] Решетка F8 [5] Просторна фреквенција [6] 10 пара линии / мм [7] 30 пара линии / мм [8] Радијални вредности [9] Тангентни вредности

Контроли на објективот

1. Прстен за фокусирање 2. Копче за задржување на фокусот 3. Преклопник за режими на фокусирање

Компатибилност на FE 35 мм F1,8

Отворете го линкот подолу за повеќе детали за компатибилноста со објективи/куќишта.

За одредени фотоапарати може да биде потребно ажурирање на софтверот заради максимална функционалност.

Спецификации и функции

  • Стандарден примарен објектив со брза решетка од F1,8

  • Тивко и сигурно следење со AF при снимање и фотографирање

  • Кружна решетка со 9 ливчиња за рамномерно дефокусирање

  • Асферичен елемент за висока резолуција низ целата површина на сликата

  • Дизајн кој е отпорен на прав и влага

Минимално фокусно растојание
0,22 м (0,73 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0.24
Пречник на филтерот (мм)
55
Тежина
280 гр. (9,9 oz.)

Што има во пакетот

Сенило (модел): ALC-SH159, Предно капаче за објектив: ALC-F55S, Задно капаче за објектив: ALC-R1EM

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина