DISTAGON® T* FE 35 ММ F1,4 ZA

Сите спецификации и функции

SEL35F14Z

Спецификации на објектив

Додаток
E приклучок од Sony
Формат
35 мм за целосна слика
Фокусна должина (мм)
35мм
Еквивалентна фокусна должина од 35 мм (APS-C)
52,5мм
Групи / елементи на објектив
8/12
Агол на гледање (35мм)
63°
Агол на гледање (APS-C)
44°
Максимален отвор на бленда (F)
1.4
Минимална решетка (F)
16
Ливчиња на решетката
9
Кружна решетка
Да
Минимално фокусно растојание
0,3 м (0,98 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,18x
Пречник на филтерот (мм)
72мм

Големина и тежина

Димензии (Ш x В x Д)
78,5 x 112,0 мм (3-1/8 x 4-1/2 in.)
Тежина
630 гр. (22,3 oz.)

Фусноти

*
„Еквивалент на фокусна должина од 35 мм (APS-C)“ и „агол на гледање (APS-C)“ во дигитален фотоапарат со заменливи објективи и вграден сензор за слика од тип APS-C.

Што има во пакетот

  • Сенило за објектив (ALC-SH137: во форма на цвет, во вид на бајонет)
  • Предно капаче за објектив
  • Задно капаче за објектив
  • Торбичка
Placeholder

Функции

Слика од Distagon® T* FE 35 мм F1,4 ZA

Остар и јасен приказ од едниот до другиот агол

Три асферични елементи, вклучувајќи еден прецизен AA (напреден асферичен) елемент од Sony, формираат врвна оптичка патека за ефикасна компензација на аберацијата и за постигнување исклучителна острина од еден до друг агол. Острината се одржува дури и при максималната решетка, така што оптичките перформанси остануваат непроменети на сите поставки за експозиција.

Дознајте повеќе

Слика од Distagon® T* FE 35 мм F1,4 ZA

За фотографирање при слаба осветленост и рамномерно дефокусирање

Максималната решетка на објективот од F1,4 го олеснува снимањето јасни слики при слаба осветленост, дури и при рачно фотографирање. Дизајнот на кружната решетка со 9 ливчиња ги подобрува можностите за прекрасно дефокусирање на заднината кога и да посакате. Рамномерното дефокусирање може да ги истакне објектите во сликите со неверојатна длабочина.

Дознајте повеќе

Слика од Distagon® T* FE 35 мм F1,4 ZA

Исклучителни бои и контраст

Објективите од ZEISS® се познати по неверојатната репродукција на бои и контрастот. T* слојот од Carl Zeiss® е важен придонесувачки фактор кој ефикасно ја потиснува лажната рефлексија која може да го намали квалитетот на сликата. Се намалуваат одблесоците и отсјајот за подобри бои и контраст кои ѝ даваат длабоко тридимензионално чувство на сликата.

Дознајте повеќе

Слика од Distagon® T* FE 35 мм F1,4 ZA

DDSSM нуди тивко, брзо и прецизно фокусирање

Новиот систем DDSSM (SSM со директен погон) се користи за прецизно позиционирање на групата тешки елементи за фокусирање required for the full-frame format, потребни за форматот за целосна слика, овозможувајќи прецизно фокусирање дури и при најмалата длабочина на поле на објективот. Системот DDSSM е исклучително тивок, што го прави идеален за снимање видеоснимки каде што фокусот постојано се менува при снимање на сцената.

Дознајте повеќе

Слика од Distagon® T* FE 35 мм F1,4 ZA

Оптимизирано за видеоснимки и фотографии

Овој објектив е дизајниран за и снимање и за фотографирање. Прстенот за решетката со преклопник може да се вклучи заради повратен ефект на допир при фотографирање или да се исклучи заради рамномерно и тивко користење при снимање видеоснимки. Исто така, тој се одликува со минимално менување на аголот при фокусирање, неопходна функција за снимање видеоснимки.

Дознајте повеќе

Слика од Distagon® T* FE 35 мм F1,4 ZA

Голема сигурност во лоши услови

Објективот се одликува со дизајн кој е отпорен на прав и влага и овозможува сигурно ракување за професионална употреба во лоши услови.

Дознајте повеќе