Слика од Distagon® T* FE 35 мм F1,4 ZA
Слика од Distagon® T* FE 35 мм F1,4 ZA
Светол и широк објектив ZEISS® Distagon® за целосна слика

Освен тоа што е одличен избор за слики и пејзажи, овој светол ZEISS Distagon објектив од 35 мм за целосна слика со F1,4 го олеснува рачното фотографирање во затворени простории при слаба осветленост, како и снимањето ноќни сцени. Малата длабочина на поле при поголеми решетки и дизајнот на кружната решетка со 9 сечила го олеснуваат создавањето на рамномерно дефокусирање на заднината кај портрети или свадбени фотографии. Постои голем спектар на слики кои може да се добијат само со решетка од F1,4. Минималното фокусно растојание од 30 см овозможува практично фотографирање на цвеќиња и слични предмети.

Компатибилност
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Примерок фотографии
Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

Легендарен квалитет од ZEISS кој е создаден и калибриран специјално за производите за обработка на слика од Sony. Слојот T* придонесува за извонредно прикажување и контраст.
[1] Напредна асферична леќа (AA-леќа) [2] Асферична леќа

Функција за пренос на модулација на SEL35F14Z
MTF табела

MTF објаснува колку добро објективот прикажува мали детали, измерено како степен на контраст добиен помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.
[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] Макс. решетка [4] Решетка F8 [5] Просторна фреквенција [6] 10 пара линии / мм [7] 20 пара линии / мм [8] 40 пара линии / мм [9] Радијални вредности [10] Тангентни вредности

Спецификации и функции

  • Широкоаголен примарен објектив од 35 мм за целосна слика од ZEISS®

  • ZEISS® T* анти-рефлективен слој за минимизирање на одблесоците

  • SSM со директен погон за тивка контрола со голема прецизност на фокусот на објективот

  • Кружната решетка со 9 ливчиња нуди прекрасни дефокусирачки ефекти

  • Дизајн кој е отпорен на прав и влага

Минимално фокусно растојание
0,3 м (0,98 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,18x
Пречник на филтерот (мм)
72мм
Тежина
630 гр. (22,3 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH137: во форма на цвет, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив, Торбичка

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат