Слика од FE 28-70мм F3,5-5,6 OSS
Слика од FE 28-70мм F3,5-5,6 OSS
Целосна слика, врвни перформанси

FE 28–70мм F3,5–5,6 OSS стандарден зум (SEL2870)

Нудејќи комбинација од импресивни оптички перформанси со лесен и компактен дизајн, SEL2870 претставува идеален секојдневен објектив. Популарниот опсег на зумирање од 28–70мм опфаќа широка примена, почнувајќи од пејзажи па сè до портрети и брзи слики. Вградената оптичка стабилизација на слика SteadyShot нуди остри слики без шум.

APS-C објективите со E-приклучок, во комбинација со α фотоапаратите со E-приклучок од Sony,нудат врвни перформанси.

Објекти за целосна слика со E-приклучок

Моторизиран објектив од 18–105мм со E-приклучок, SteadyShot, решетка F4 низ целата фокусна должина

Достапен е нов софтвер.

Посетете го веб-сајтот за поддршка на Sony за да добиете најнови софтверски ажурирања.

Снимајте рамномерни слики без заматување

Вградената оптичка SteadyShot™ стабилизација на сликата сместена во објективот обезбедува рамномерни незаматени фотографии и видео записи при рачното снимање.

Кружна решетка за дефокусирање
Рамномерно дефокусирање

Наместо стандардна решетка за објектив во форма на правоаголник, овој објектив се одликува со кружна решетка со 7 ливчиња која овозможува добивање на природно и заоблено дефокусирање или ефекти на заматување.

Префинети оптички перформанси

Асферичните елементи на објективот ги минимизираат изобличувањата, додека ED (исклучително мала дисперзија) стаклените елементи овозможуваат врвен контраст, резолуција и веродостојност на боите.

Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

[1] Асферична [2] ED-стакло (исклучително мала дисперзија)

Функција за пренос на модулација на SEL2870
MTF табела

[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] При 28 мм [4] При 70 мм [5] Просторна фреквенција [6] 10 пара линии/мм [7] 30 пара линии/мм [8] Макс. решетка [9] Решетка F8 [10] Радијални вредности [11] Тангентни вредности

Спецификации и функции

  • Лесен и компактен објектив од 35мм за целосна слика со стандарден зум

  • Опсег на зумирање од 28-70мм и решетка од F3,5–5,6

  • Вградена оптичка SteadyShot стабилизација на слика

  • Кружна решетка со 7 ливчиња за прекрасно дефокусирање

  • Дизајн кој е отпорен на прав и влага

Минимално фокусно растојание
0,3-0,45 м (0,99-1,48 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,19x
Пречник на филтерот (мм)
55мм
Тежина
295 гр. (10,5 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH132: во форма на цвет, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина