Слика од FE 24 мм F2,8 G
Слика од FE 24 мм F2,8 G
Слика од FE 24 мм F2,8 G
Слика од FE 24 мм F2,8 G
Слика од FE 24 мм F2,8 G
Слика од FE 24 мм F2,8 G
Компактен, широкоаголен и примарен објектив

Овој широкоаголен примарен објектив ги спојува високиот квалитет на слика и прекрасното дефокусирање на G-објективите во компактен дизајн со врвен квалитет на изработка и интуитивно ракување. Лесен е за носење и идеален за широкоаголни слики. Брзиот, прецизен и тивок AF е идеален и за снимање и за фотографирање и ви овозможува да ги доловувате важните моменти.

Компактен и прецизен примарен објектив од 24 мм со F2,8
Галерија со фотографии за FE 24 мм F2,8 G
Усогласен комплет од преносливи примарни објективи

Ова е еден од нашите примарни G-објективи што нуди различни фокусни должини, дијаметар за филтри од 49 мм и компактен дизајн и распоред. Доволно се компактни за да ги носите одеднаш и да бидете подготвени за снимање одлични слики од различни сцени и субјекти, а нивната слична тежина придонесува за лесно балансирање со механизмите за стабилизација.

Интуитивен и метален дизајн и јасна оптика

Метална (алуминиумска) завршна обработка на објективот и сенилото, како и гравирани ознаки за фокусната должина и решетката што го нагласуваат врвниот квалитет на изработка. Извонредно компактниот и лесен дизајн, високиот квалитет на слика на G-објективите, прстенот за решетката и MF со линеарен одзив овозможуваат интуитивно ракување што претставува задоволство при фотографирањето.

Портрет од жена која фотографира надвор
Компактен и лесен за постојано носење и удобно фотографирање

Механичкиот дизајн максимално ги користи придобивките од најсовремената оптика со три ефикасно распоредени асферични елементи на објективот и малото растојание до сензорот што е уникатно за фотоапаратите без огледало, за да овозможи компактна форма и тежина од само 162 гр. (5,8 oz). Објективот е идеален за фотографирање сцени или секојдневни слики, за фотографирање со механизам за стабилизација или за снимање автопортрети со широк агол на гледање. Преносливоста е резултат на компактниот дизајн што одговара и на куќишта за целосна слика и на APS-C-куќишта.

Слика од внатрешноста на библиотека, снимена со овој објектив со висока резолуција низ целата површина
Висок квалитет на слика низ целата површина со најсовремена оптика

Високиот квалитет на слика е резултат на најсовремената оптика со три асферични елементи и еден елемент од ED-стакло (исклучително мала дисперзија) која создава висока резолуција и го намалува мешањето на боите во сите делови на сликата. Асферичните елементи компензираат различни аберации за да овозможат висока резолуција низ целата површина на сликата, дури и при најширока решетка со мала длабочина на полето. Елементот на ED-стакло ја елиминира хроматската аберација и ефикасно го намалува мешањето на боите што е поверојатно да се појави во периферните делови на сликата.

Слика одблиску од трева и други цветни букети
Прекрасно и природно дефокусирање

Решетката е кружна, има 7 ливчиња и нуди прецизна контрола на сферичната аберација што влијае врз дефокусирањето за да добиете прекрасно и природно дефокусирање што е карактеристично за G-објективите.

Портрет од жена која е надвор
Два линеарни мотори за брз, прецизен и тивок AF

Линеарните мотори нудат брз и прецизен AF со врвни перформанси за следење што овозможуваат максимални перформанси кај фотоапаратот за снимање на важните моменти и многу повеќе. Брзиот, прецизен и тивок AF со врвни перформанси за следење е идеален и за снимање и за фотографирање.

Слика од слатки
Одлични перформанси за снимање одблиску

Минималното фокусно растојание од 24 см (0,79 ft) (AF) / 18 см (0,59 ft) (MF) нуди одлични перформанси за снимање одблиску. Фотографирањето одблиску ви овозможува да го истакнете субјектот наспроти заматена заднина. Објективот со широк агол на гледање од 24 мм е идеален и за снимање автопортрети со прикачен механизам за стабилизација или држач.

Комбинирана слика од производот што ја прикажува конструкцијата отпорна на прав и влага и металната надворешна завршна обработка на објективот
Високо ниво на ракување и сигурност со компактен дизајн

Компактниот објектив има копче за задржување на фокусот, преклопник за режими на фокусирање, прстен за решетката, преклопник за звук на решетката и MF со линеарен одзив. Металната (алуминиумска) надворешна завршна обработка на објективот и сенилото ја зголемуваат сигурноста преку зголемување на цврстината и издржливоста. Исто така, дизајнот е отпорен на прав и влага за да овозможи сигурност во лоши надворешни услови за фотографирање.

Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

Дизајнот на G-објективите од Sony ја нагласува рамнотежата помеѓу високата резолуција и дефокусирањето на заднината што ја подобруваат замислата на уметникот.
[1] Асферична леќа [2] Стакло ED (исклучително мала дисперзија)

Функција за пренос на модулација на SEL24F28G
MTF табела

MTF објаснува колку добро може објективот да прикажува мали детали, измерено како степен на контраст кој се добива помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.
[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм)
[3] Макс. решетка [4] Решетка F8 [5] Просторна фреквенција
[6] 10 пара линии / мм [7] 30 пара линии / мм
[8] Радијални вредности [9] Тангентни вредности

Фотографија одблиску од FX6 додека се користи за снимање
Предности на објективите од Sony за снимање видео

Дознајте ги четирите уникатни предности на објективите со E-приклучок од Sony за снимање видео. Комбинацијата од објективи и фотоапарати од Sony ќе ви овозможи подобро доживување при снимањето видео.

Контроли на објективот

1. Прстен за фокусирање / 2. Прстен за решетката / 3. Копче за задржување на фокусот / 4. Индекс на решетката / 5. Преклопник за режими на фокусирање / 6. Преклопник за звук на решетката

Компатибилност на FE 24 мм F2,8 G

Отворете го линкот подолу за повеќе детали за компатибилноста со објективи/куќишта.

Спецификации и функции

  • Примарен и широкоаголен G-објектив

  • Компактен и лесен за постојано носење и удобно фотографирање

  • Висок квалитет на слика низ целата површина со најсовремена оптика

  • Прекрасно и природно дефокусирање

  • Два линеарни мотори за брз, прецизен и тивок AF

Минимално фокусно растојание
0,24 м (AF), 0,18 м (MF) (0,79 ft (AF), 0,59 ft (MF))
Максимален сооднос на зголемување (x)
x 0,13 (AF), x 0,19 (MF)
Пречник на филтерот (мм)
49
Тежина
162 гр. (5,8 oz.)

Што има во пакетот

Сенило (модел): ALC-SH165, Предно капаче за објектив: ALC-F49S, Задно капаче за објектив: ALC-R1EM

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат