Слика од Vario-Tessar T* FE 24-70мм F4 ZA OSS
Слика од Vario-Tessar T* FE 24-70мм F4 ZA OSS
Одличен објектив за зумирање од ZEISS® за куќишта за целосна слика

Овој компактен објектив за зумирање може да извлече максимум од фотоапаратите со E-приклучок за целосна слика во различни ситуации за фотографирање. Фиксната максимална решетка од F4 овозможува непроменети поставки за експозиција низ целиот опсег на зумирање од 24 мм до 70 мм, а оптиката од ZEISS® со T* слој создаваат извонредна острина и прекрасен приказ. Исто така, отпорен е на прав и влага.

Компатибилност со Vario-Tessar T* FE 24-70 мм F4 ZA OSS
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Достапен е нов софтвер.

Подобрете го вашиот објектив за да уживате во полесно фотографирање.

Примерок фотографии
Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

Легендарен квалитет од ZEISS кој е создаден и калибриран специјално за производите за обработка на слика од Sony. Слојот T* придонесува за извонредно прикажување и контраст.
[1] Асферична [2] ED-стакло (исклучително мала дисперзија)

Функција за пренос на модулација на SEL2470Z
MTF табела

MTF објаснува колку добро објективот прикажува мали детали, измерено како степен на контраст добиен помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.
[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] При 24 мм / макс. решетка [4] При 24 мм / решетка F8 [5] При 70 мм / максимална решетка [6] При 70 мм / решетка F8 [7] Просторна фреквенција [8] 10 пара линии / мм [9] 20 пара линии / мм [10] 40 пара линии / мм [11] Радијални вредности [12] Тангентни вредности

Спецификации и функции

  • Објектив од 35мм за целосна слика со стандарден зум од ZEISS®

  • Фиксната максимална решетка F4 низ целиот опсег на зумот

  • ZEISS® T* анти-рефлективен слој за минимизирање на одблесоците

  • Кружната решетка со 7 ливчиња нуди прекрасни дефокусирачки ефекти

  • Дизајн кој е отпорен на прав и влага

Минимално фокусно растојание
0,4 м (1,32 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,20x
Пречник на филтерот (мм)
67мм
Тежина
426 гр. (15,1 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH130: во форма на цвет, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив, Торбичка

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина