Слика од FE 24-70 мм F2,8 GM
Слика од FE 24-70 мм F2,8 GM
G Master
Дознајте повеќе за објективите G Master
Одново дефиниран стандарден зум

Фикса решетка од F2,8 и зумирање од 24-70 мм со беспрекорен спој од висока резолуција и меко дефокусирање.

Компатибилност со FE 24-70 мм F2,8 GM

A-приклучок, 35 мм, целосна слика

A-приклучок, 35 мм, целосна слика

A-приклучок, APS-C

A-приклучок, APS-C

E-приклучок, 35 мм, целосна слика

E-приклучок, 35 мм, целосна слика

E-приклучок, APS-C

E-приклучок, APS-C

Отворете го линкот подолу за повеќе детали за компатибилноста со објективи/куќишта.

Конфигурација на објективи

Серијата објективи G Master нуди обработка на слика и изразување на нивоа кои досега не биле возможни, со неверојатна комбинација на екстремно висока резолуција и меки ефекти на дефокусирање.

 • Екстремно асферичен објектив (XA објектив)

 • Асферичен објектив

 • Super ED стакло

 • ED стакло

Конфигурација на објективи
MTF табела

MTF (функција за пренос на модулација) објаснува колку добро може објективот да прикажува мали детали, измерено како степен на контраст кој се добива помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.

Просторни фреквенции R T
10 пара линии / мм
30 пара линии / мм
 • R: радијални вредности
 • T: тангентни вредности
 • При 24 мм / макс. решетка

  Контраст (%)

  MTF табела

  Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм)

 • При 24 мм / решетка од F8

  Контраст (%)

  MTF табела

  Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм)

 • При 70 мм / макс. решетка

  Контраст (%)

  MTF табела

  Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм)

 • При 70 мм / решетка од F8

  Контраст (%)

  MTF табела

  Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм)

Контроли на објективот
Контроли на објективот
Контроли на објективот

1. Прстен за фокусирање / 2. Прстен за зумирање / 3. Копче за задржување на фокусот / 4. Преклопник за режими на фокусирање / 5. Индекс на монтирање / 6. Копче за заклучување на зумот / 7. Копче за откачување на сенилото

Спецификации и функции

 • Врвен примарен телефото објектив од серија G Master со среден опсег

 • Анти-рефлексивниот нано слој од Sony ги елиминира одблесоците и отсјајот

 • Кружната решетка со 9 ливчиња нуди прекрасни дефокусирачки ефекти

 • SSM со директен погон за тивка контрола со голема прецизност на фокусот на објективот

 • Дизајн кој е отпорен на прав и влага

Минимално фокусно растојание
0,38 м
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,24 x
Пречник на филтерот (мм)
82 мм
Тежина
886 гр.

Што има во пакетот

Сенило (ALC-SH141), Предно капаче за објектив (ALC-F82S), Задно капаче за објектив (ALC-R1EM), Торбичка

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина