Слика од FE 20 мм F1,8 G
Слика од FE 20 мм F1,8 G
Слика од FE 20 мм F1,8 G
Слика од FE 20 мм F1,8 G
Објектив со висока резолуција, 20 мм и F1,8

Новата оптичка технологија на Sony нуди врвна резолуција низ целата слика преку примарниот и широкоаголен објектив со решетка од F1,8. Тој е извонредно компактен, а во комбинација со куќиште со E-приклучок создава пренослив систем со разновидни опции, неверојатни перформанси за AF, контрола и сигурност во најразлични прилики за фотографирање.

ШИРОКОАГОЛЕН ОБЈЕКТИВ EISA2020-2021
Врвни перформанси на G-објективот со зум од 20 мм и F1,8

Погледнете видеозапис

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Галерија со фотографии за FE 20 мм F1,8 G
Широка перспектива од 20 мм, врвна резолуција со F1,8
Широка перспектива од 20 мм, врвна резолуција со F1,8

Двата AA-елементи (напредни асферични) од иновативниот оптички дизајн ја минимизираат аберацијата за да добиете неверојатна резолуција низ целата површина на сликата со најшироката решетка F1,8 на објективот.

Компактен и лесен, за подобро ракување и преносливост
Компактен и лесен, за подобро ракување и преносливост

Напреден оптички дизајн со два AA-елементи и подобрен механички систем вградени во G-објектив од само 373 гр. (13,2 oz.). Малите димензии и тежина ја зголемуваат преносливоста кога се користи со куќишта со E-приклучок и ќе добиете балансиран систем што е идеален за користење со механизми за стабилизација или дополнителни држачи. FE 20 мм F1,8 G е повеќенаменски објектив за различни прилики за фотографирање и снимање.

Рамномерен ефект на дефокусирање со природен изглед
Рамномерен ефект на дефокусирање со природен изглед

Освен контрола на сферичната аберација што влијае врз квалитетот на дефокусирањето, FE 20 мм F1,8 G нуди и кружна решетка со 9 ливчиња што придонесува за рамномерен ефект на дефокусирање и природен изглед на светлите тонови - препознатливи особини на G-објективите.

Реалистичен приказ на точкести извори на светлина
Реалистичен приказ на точкести извори на светлина

Двата AA-елементи (напредни асферични) и трите елементи од ED-стакло (исклучително мала дисперзија) овозможуваат минимално изобличување на светлината заради прецизен приказ на точкестите извори на светлина, без размачкување на боите.

XD-мотори за AF со максимална брзина, прецизност и следење
XD-мотори за AF со максимална брзина, прецизност и следење

Двата линеарни мотори XD се справуваат со големите брзини на најнапредните фотоапарати и ги искористуваат нивните брзини за AF, прецизност и потенцијал за следење за да можете да ги доловите дури и најбрзите субјекти. Новите алгоритми за контрола овозможуваат рамномерно движење на групата елементи за фокусирање на објективот без доцнење за да добиете брз и тивок автоматски фокус со малку вибрации.

Одлични перформанси за снимање одблиску, дури и автопортрети
Одлични перформанси за снимање одблиску, дури и автопортрети

Покрај фокусна должина од 20 мм што е одлична за автопортрети, објективот нуди минимално фокусно растојание од само 0,19 метри (0,63 ft) во режимот AF и уште помало минимално фокусно растојание од 0,18 метри (0,59 ft) при рачно фокусирање. Тој е одличен за користење во комбинација со механизми за стабилизација/држачи, независно кого фотографирате

Компактен објектив што нуди практично ракување и сигурност
Компактен објектив што нуди практично ракување и сигурност

Копчето за задржување на фокусот, преклопникот за режим на фокусирање, прстенот за решетката и другите контроли се дизајнирани и позиционирани за лесно ракување и непречена работа. На копчето за задржување на фокусот може да се доделат други функции, преку поставките на фотоапаратот. Предниот елемент на објективот е обложен со флуор за отпорност на вода и нечистотии, а објективот е отпорен на прав и влагаза да ја добиете потребната сигурност за надворешна употреба во лоши услови.

Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

Врвниот дизајн на G-објективите од Sony ја нагласува одличната рамнотежа помеѓу високата резолуција и прекрасното дефокусирање на заднината.
[1] Напреден асферичен објектив (AA-објектив) [2] ED-стакло (исклучително мала дисперзија)

Функција за пренос на модулација на SEL20F18G
MTF табела

MTF објаснува колку добро може објективот да прикажува мали детали, измерено како степен на контраст кој се добива помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.
[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм)
[3] Макс. решетка [4] Решетка F8 [5] Просторна фреквенција
[6] 10 пара линии / мм [7] 30 пара линии / мм
[8] Радијални вредности [9] Тангентни вредности

Фотографија одблиску од FX6 додека се користи за снимање
Предности на објективите од Sony за снимање видео

Дознајте ги четирите уникатни предности на објективите со E-приклучок од Sony за снимање видео. Комбинацијата од објективи и фотоапарати од Sony ќе ви овозможи подобро доживување при снимањето видео.

Контроли на објективот

1. Прстен за фокусирање / 2. Копче за задржување на фокусот / 3. Прстен за решетката / 4. Преклопник за режими на фокусирање / 5. Индекс на решетката / 6. Преклопник за звук на решетката

Компатибилност на FE 20 мм F1,8 G

Отворете го линкот подолу за повеќе детали за компатибилноста со објективи/куќишта.

Спецификации и функции

  • Примарен и извонредно широкоаголен G-објектив

  • Линеарниот XD-мотор се одликува со одличен одзив и мали вибрации за брз, прецизен и тивок AF

  • Два AA-елементи и три ED-стакла за висока резолуција низ целата површина на сликата

  • Анти-рефлексивниот нано слој од Sony ги елиминира одблесоците и отсјајот

  • Копче за задржување на фокусот и други функции за потребите за професионално фотографирање

Минимално фокусно растојание
0,19 м (AF), 0,18 м (MF) (0,63 ft (AF), 0,59 ft (MF))
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,20 (AF), 0,22 (MF)
Пречник на филтерот (мм)
67
Тежина
373 гр. (13,2 oz.)
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат