Приказ на објективот од левата горна страна
Приказ од лева страна на објективот
Приказ од горна страна на објективот
Приказ од десна страна на објективот
Објектив прикачен на alpha ILCE-7C
Објектив прикачен на alpha ILCE-7M4
Лесен и стандарден зум со извонредно широк агол од 20 мм до 70 мм

Нов стандарден зум со опсег на фокусни должини со извонредно широк агол од 20 мм до 70 мм во извонредно компактен и лесен објектив за целосна слика со фиксна максимална решетка F4.

Беспрекорен квалитет на слика, перформанси за AF и снимање видео.

Погледнете видео

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Галерија со фотографии за FE 20-70 мм F4 G
Широкоаголна снимка од пустински пејзаж со зајдисонце зад планини во далечината
Нов стандарден зум: извонредно широк агол од 20 мм до 70 мм

Овој повеќенаменски објектив со E-приклучок нуди опсег на зумирање со извонредно широк агол од 20 мм до 70 мм во компактен и лесен модел што е дизајниран за беспрекорен квалитет на слика, перформанси за AF и врвно снимање видеозаписи.

Страничен портрет од жена која гледа кон долната палуба на бродот
G-објективот нуди извонреден квалитет на слика

Двата AA-елементи (напредни асферични) и трите елементи од ED-стакло (исклучително мала дисперзија) ја коригираат хроматската и сферичната аберација за високи оптички перформанси дури до рабовите на сликата, со извонредно широк агол од 20 мм до 70 мм. Длабокото и меко дефокусирање е подобрено со кружната решетка со 9 ливчиња и оптималната сферична аберација за создавање прекрасни слики за паметење.

Слика од линеарниот XD-мотор
Врвни перформанси за AF за фотографии и видеоснимки

Двата линеарни XD-мотори (екстремно динамички) нудат голема моќ за брзо, тивко и рамномерно фокусирање. Подобрената ефикасност овозможува до 60% побрз AF, а следењето е подобро за најмногу два пати, така што следењето е сигурно и прецизно. Снимањето континуирани фотографии со брзина до 30 fps овозможува сигурно следење на субјектите што се движат, а снимањето со висока стапка на слики е рамномерно.

Широкоаголен портрет на жена со дел од висечки мост во заднина
Врвна обработка на видео

Напредната технологија ги намалува промените во фокусната должина, како и поместувањата на фокусот и оската при зумирање за минимални поместувања на сликата. Овој објектив е дизајниран и за тивко ракување при снимање, со линеарни XD-мотори и нова решетка што ги намалува шумот и вибрациите. Поддржана е и функцијата за компензација на промените во фокусната должина кај компатибилни куќишта од серијата α.

Маж снима со фотоапарат на крајбрежна локација користејќи го визирот
Одлично ракување и сигурност во сите опкружувања

Овој објектив има дизајн отпорен на прав и влага и преден елемент обложен со флуор што е отпорен на нечистотии. Приспособливите копчиња за задржување на фокусот и независните прстени за фокус, зум и решетка се дизајнирани за рамномерна контрола кога фотографирате или снимате. Преклопникот за режим на фокусирање овозможува брзо избирање помеѓу автоматски и рачен фокус.

Слика од структурата на објективот
Конфигурација на објективи

Дизајнот на G-објективите од Sony ја нагласува рамнотежата помеѓу високата резолуција и прекрасното дефокусирање на заднината.
[1] Напреден асферичен објектив (AA-објектив)  [2] Асферична леќа  [3] Асферична леќа ED (исклучително мала дисперзија)  [4] ED-стакло (исклучително мала дисперзија)

Слика од табелата за MTF
MTF табела

MTF објаснува колку добро објективот прикажува мали детали, измерено како степен на контраст добиен помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.
[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм)
[3] При 20 мм / макс. решетка [4] При 20 мм / решетка F8
[5] При 70 мм / макс. решетка [6] При 70 мм / решетка F8
[7] Просторна фреквенција [8] 10 пара линии / мм [9] 30 пара линии / мм
[10] Радијални вредности [11] Тангентни вредности

Фотографија одблиску од FX6 додека се користи за снимање
Предности на објективите од Sony при снимање видео

Дознајте ги четирите уникатни предности на објективите со E-приклучок од Sony за снимање видео. Комбинацијата од објективи и фотоапарати од Sony ќе ви овозможи подобро доживување при снимањето видео.

Контроли на објективот

1. Прстен за фокусирање / 2. Копче за задржување на фокусот / 3. Прстен за зумирање / 4. Прстен за решетката / 5. Преклопник за режим на фокусирање / 6. Преклопник за ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА ИРИСОТ / 7. Преклопник за звук на решетката

Компатибилност со FE 20-70 мм F4 G

Отворете го линкот подолу за повеќе детали за компатибилноста со објективи/куќишта.

Спецификации и функции

  • Стандарден опсег на зумирање со извонредно широк агол од 20 мм до 70 мм

  • Два AA-елементи и три елементи од ED-стакло за екстремно високи оптички перформанси

  • Поместувањето на сликата е минимизирано со намалени промени во фокусната должина и во поместувањата на оската при зумирање

  • Два линеарни XD-мотори за брз, тивок и рамномерен погон за фокусирање

  • Приспособливи копчиња за задржување на фокусот и независни прстени за фокус, зум и решетка

Минимално фокусно растојание
Широк агол: 0,30 м / Телефото: 0,25 м (AF), 0,25 м (MF) (Широк агол: 0,99 ft / Телефото: 0,82 ft (AF), 0,82 ft (MF))
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,39
Пречник на филтерот (мм)
72
Тежина
488 гр. (17,3 oz.)
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина