Слика од FE 200-600 мм F5,6-6,3 G OSS
Слика од FE 200-600 мм F5,6-6,3 G OSS
Слика од FE 200-600 мм F5,6-6,3 G OSS
Слика од FE 200-600 мм F5,6-6,3 G OSS
Слика од FE 200-600 мм F5,6-6,3 G OSS
Истражете го светот со зум од 200-600 мм

Овој објектив со извонреден телефото зум од 200-600 мм достигнува 840 мм или 1200 мм со телеконвертор од 1,4x и 2,0x, со перформанси за AF и квалитет на G-објективите. Асферичниот елемент и елементите од ED-стакло создаваат врвна резолуција, а анти-рефлективниот нано слој од Sony елиминира одблесоци и отсјај. И ефектот на дефокусирање е прекрасен. 

ОБЈЕКТИВ СО ТЕЛЕФОТО ЗУМ EISA 2020-2021
Извонреден телефото зум од 200-600 мм

Погледнете видеозапис

Галерија со фотографии за FE 200-600 мм F5,6-6,3 G OSS
Зум до 600 мм, или 1200 мм со телеконвертор

Компатибилност со телеконвертори од 1,4x и 2,0x за фокусна должина до 840 мм или 1200 мм при F13. Тие имаат врвен квалитет и не дозволуваат намалување на квалитетот на сликата и перформансите на AF. Опсезите на зумот и решетката со телеконверторот од 1,4x се 280-840 мм и F8-9. Со телеконверторот од 2,0x, опсезите се 400-1200 мм и F11-13.

Висока резолуција низ целиот опсег на зумирање
Висока резолуција низ целиот опсег на зумирање

Петте елементи од ED-стакло и асферичниот елемент во оптичкиот дизајн нудат извонредна резолуција и квалитет на слика низ целиот опсег на зумирање. Асферичниот елемент ја намалува сферичната аберација и изобличувањето, а елементите од ED-стакло ја минимизираат хроматската аберација што предизвикува проблеми при фокусни должини со извонредно телефото.

Брзиот и прецизен AF ги следи брзите објекти
Брзиот и прецизен AF ги следи брзите објекти

DDSSM од Sony ја нуди потребната моќ и прецизност за движење на објективот и овозможува брзо и прецизно фокусирање. Големата прецизност за позиционирање ја спречува потребата од дополнителни движења. Прецизниот автоматски фокус работи со неверојатна брзина. Системот DDSSM е исклучително тивок.

Прекрасно и природно дефокусирање со G-објектив
Прекрасно и природно дефокусирање со G-објектив

Механизмот со кружна решетка со 11 ливчиња дополнително го разубавува ефектот на дефокусирање што го создава овој објектив, овозможувајќи ви да ја користите помалата длабочина на поле што е достапна при фокусни должини со извонредно телефото за да добиете прекрасни слики со длабок ефект на дефокусирање карактеристичен за G-објективите.

Одлична контрола и сигурност во пракса
Одлична контрола и сигурност во пракса

Внатрешен механизам за зумирање значи дека должината на објективот не се менува при зумирање, овозможувајќи стабилно рачно ракување. Копчињата за задржување на фокусот се позиционирани на три места на меѓусебно растојание од 90° за лесен пристап при фотографирање во сите ориентации. Предниот елемент со слој со флуор и дизајнот отпорен на прав и влага нудат сигурно ракување во лоши услови.

Конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

Врвниот дизајн на G-објективите од Sony ја нагласува одличната рамнотежа помеѓу високата резолуција и прекрасното дефокусирање на заднината што ја подобруваат замислата на уметникот.
1. Асферичен објектив 2. ED-стакло (исклучително мала дисперзија)

MTF табела
MTF табела

MTF објаснува колку добро може објективот да прикажува мали детали, измерено како степен на контраст што се добива помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.

1. Контраст (%) 2. Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) 3. При 200 мм / макс. решетка 4. При 200 мм / решетка F8 5. При 600 мм / макс. решетка 6. При 600 мм / решетка F8 7. Просторна фреквенција 8. 10 пара линии / мм 9. 30 пара линии / мм 10. R: радијални вредности T: тангентни вредности

Контроли на објективот

1. Прстен за зумирање 2. Прстен за фокусирање 3. Копче за задржување на фокусот 4. Приклучок за статив 5. Прстен за поставување на статив 6. Отвор за лента 7. Преклопник за режим на фокусирање 8. Ограничувач на опсегот на фокусирање 9. Преклопник за компензација за тресење 10. Преклопник за режим на компензација за тресење 11. Индекс на монтирање

Компатибилност со FE 200-600 мм F5,6-6,3 G OSS

Отворете го линкот подолу за повеќе детали за компатибилноста со објективи/куќишта.

Спецификации и функции

  • G-објектив со извонреден телефото зум

  • SSM со директен погон за тивка контрола со голема прецизност на фокусот на објективот

  • Напреден оптички дизајн што содржи асферичен елемент и пет ED-стакла за максимален опсег на зумирање

  • Анти-рефлексивниот нано слој од Sony ги елиминира одблесоците и отсјајот

  • Дизајн отпорен на прав и влага

Минимално фокусно растојание
2,4 м (7,88 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0.2
Пречник на филтерот (мм)
95
Тежина
2115 гр. (74,7 oz.)

Што има во пакетот

Сенило (модел): ALC-SH157, Предно капаче за објектив: ALC-F95S, Задно капаче за објектив: ALC-R1EM, Мека торбичка, Лента за објектив

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Награди

Награди