Слика од E 18-55мм F3,5-5,6 OSS
Компактен објектив со зум до 3x и стабилизација на слика

E 18–55мм F3,5–5,6 OSS зум (SEL1855)

SEL1855 нуди удобно обликување на кадарот и снимање на пејзажи, неочекувани слики, портрети и многу повеќе. Вградената стабилизација на слика овозможува рачно фотографирање при слаба осветленост.

APS-C објективите со E-приклучок, во комбинација со α фотоапаратите со E-приклучок од Sony,нудат врвни перформанси.

Снимајте рамномерни слики без заматување

Вградената оптичка SteadyShot™ стабилизација на сликата сместена во објективот обезбедува рамномерни незаматени фотографии и видео записи при рачното снимање.

Кружна решетка за дефокусирање
Рамномерно дефокусирање

Наместо стандардна решетка за објектив во форма на правоаголник, овој објектив се одликува со кружна решетка со 7 ливчиња која овозможува добивање на природно и заоблено дефокусирање или ефекти на заматување.

Префинети оптички перформанси

За оптимизирање на перформансите, асферичните елементи на објективот одржуваат висок контраст (дури и кога решетката е целосно отворена) и го минимизираат изобличувањето и недостатокот на длабочина на сликата.

Брзо фокусирање

Внатрешниот механизам за фокусирање укажува на тоа дека цилиндарот на објективот не се движи, овозможувајќи покомпактен дизајн, автоматски фокус со побрз одзив и намалени минимални фокусни растојанија.

Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

[1] Асферичен објектив

Функција за пренос на модулација на SEL1855
MTF табела

[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] При 18 мм [4] При 55 мм [5] Просторна фреквенција [6] 10 пара линии/мм [7] 30 пара линии/мм [8] Макс. решетка [9] Решетка F8 [10] Радијални вредности [11] Тангентни вредности

Спецификации и функции

  • Компактен и лесен објектив со 3x зум за секаков вид на фотографирање

  • Висококвалитетна завршна обработка од алуминиумска легура

  • Вградена OSS (оптички SteadyShot) стабилизација на слика

  • Кружна решетка за прекрасно дефокусирање

  • Еквивалентна фокусна должина од 35мм: 27–82,5мм

Минимално фокусно растојание
0,25 м (0,82 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,3 x
Пречник на филтерот (мм)
49мм
Тежина
194 гр. (6,9 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH112: во форма на цвет, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина