Слика од E 18–200mm F3,5–6,3 OSS LE
Разновиден и лесен објектив со 11x зум

E 18–200 мм F3,5-6,3 OSS LE (SEL18200LE)

Помал и полесен од конкурентните објективи, SEL18200LE опфаќа разновиден опсег на фокусни должини, од широк агол до телефото. Идеален објектив со голем зум за патувања.

APS-C објективите со E-приклучок, во комбинација со α фотоапаратите со E-приклучок од Sony,нудат врвни перформанси.

Снимајте рамномерни слики без заматување

Вградената оптичка SteadyShot™ стабилизација на сликата сместена во објективот обезбедува рамномерни незаматени фотографии и видео записи при рачното снимање.

Кружна решетка за дефокусирање
Рамномерно дефокусирање

Наместо стандардна решетка за објектив во форма на правоаголник, овој објектив се одликува со кружна решетка со 7 ливчиња која овозможува добивање на природно и заоблено дефокусирање или ефекти на заматување.

Префинети оптички перформанси

Асферичните елементи на објективот ги минимизираат изобличувањата, додека ED (исклучително мала дисперзија) стаклените елементи овозможуваат врвен контраст, резолуција и веродостојност на боите.

Брзо фокусирање

Внатрешниот механизам за фокусирање укажува на тоа дека цилиндарот на објективот не се движи, овозможувајќи покомпактен дизајн, автоматски фокус со побрз одзив и намалени минимални фокусни растојанија.

Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

[1] Асферична леќа [2] ED-стакло (исклучително мала дисперзија)

Функција за пренос на модулација на SEL18200LE
MTF табела

[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] При 18 мм [4] При 200 мм [5] Просторна фреквенција [6] 10 пара линии/мм [7] 30 пара линии/мм [8] Макс. решетка [9] Решетка F8 [10] Радијални вредности [11] Тангентни вредности

Спецификации и функции

  • Објектив за телефото зумирање со опсег на зголемување до 11x

  • Широк опсег на зумирање за секаков вид на фотографирање

  • Оптичкиот SteadyShot не дозволува заматување на рачно снимените слики

  • Оптика со високи перформанси и 4 асферични површини

  • Еквивалентна фокусна должина од 35мм: 27–300мм

Минимално фокусно растојание
0,5 м (1,64 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,27x
Пречник на филтерот (мм)
62мм
Тежина
460 гр. (16,3 oz.) (без приклучок за статив)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH124: во форма на цвет, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина