Слика од E 18-200мм F3,5-6,3 OSS
Сите објективи кои ви се потребни

E 18–200мм F3,5–6,3 OSS зум (SEL18200)

Разновидниот објектив за зумирање SEL18200 се одликува со активен режим со оптичка стабилизација на слика SteadyShot™ – незаменлива при снимање видео снимки во движење.

APS-C објективите со E-приклучок, во комбинација со α фотоапаратите со E-приклучок од Sony,нудат врвни перформанси.

Фотографии и видео снимки без заматување

Активниот режим со вградена оптичка стабилизација на слика SteadyShot™ овозможува остри слики без заматување – дури и при рачно снимање на видео снимки во движење.

Кружна решетка за дефокусирање
Рамномерно дефокусирање

Наместо стандардна решетка за објектив во форма на правоаголник, овој објектив се одликува со кружна решетка со 7 ливчиња која овозможува добивање на природно и заоблено дефокусирање или ефекти на заматување.

Префинети оптички перформанси

Асферичните елементи на објективот ги минимизираат изобличувањата, додека ED (исклучително мала дисперзија) стаклените елементи овозможуваат врвен контраст, резолуција и веродостојност на боите.

Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

Импресивни оптички перформанси за фотоапарати од Sony со прецизен дизајн за разновидност и сигурност кој опфаќа широк опсег на примена.
[1] Асферична леќа [2] ED-стакло (исклучително мала дисперзија)

Функција за пренос на модулација на SELP18200
MTF табела

MTF објаснува колку добро објективот прикажува мали детали, измерено како степен на контраст добиен помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.
[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] При 18 мм [4] При 200 мм [5] Просторна фреквенција [6] 10 пара линии/мм [7] 30 пара линии/мм [8] Макс. решетка [9] Решетка F8 [10] Радијални вредности [11] Тангентни вредности

Спецификации и функции

  • Објектив за телефото зумирање со опсег на зголемување до 11x

  • Широк опсег на зумирање за секаков вид на фотографирање

  • Оптичка стабилизација на слика SteadyShot со активен режим

  • Оптика со високи перформанси и 4 асферични површини

  • Еквивалентна фокусна должина од 35мм: 27–300мм

Минимално фокусно растојание
0,3 (широкоаголно)-0,5 м (телефото) (0,99 (широкоаголно)-1,64 ft (телефото))
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,35 x
Пречник на филтерот (мм)
67мм
Тежина
524 гр. (18,5 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH109: во форма на цвет, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина