Слика од производот E 15 мм F1,4 G
Приказ од левата страна на објективот E 15 мм F1,4 G
Приказ од горната страна на објективот E 15 мм F1,4 G
Страничен приказ на објективот E 15 мм F1,4 G
Приказ на објективот E 15 мм F1,4 G прикачен на Alpha 6600
Приказ на објективот E 15 мм F1,4 G прикачен на Alpha 6400
Одличен приказ и дефокусирање на широкоаголен G F1,4

Со извонредниот приказ на G-објективот и прекрасното дефокусирање со F1,4 15 мм (еквивалент на формат од 35 мм за целосна слика: 22,5 мм), овој широкоаголен примарен објектив за APS-C-куќишта нуди динамички перспективи. Практичното ракување и извонредните перформанси за AF се комбинираат со компактноста и разновидноста.

Убавина и длабочина во широкоаголен G-објектив F1,4

Погледнете видеозапис

Слика од лого за APS-C E-приклучок

APS-C објективите со E-приклучок, во комбинација со α фото апаратите со E-приклучок од Sony,нудат врвни перформанси.

Галерија со фотографии за E 20 мм F1,4 G
Слика од карпесто крајбрежје
Неверојатна резолуција на G-објективот при целосна решетка

Иновативниот оптички дизајн со три асферични елементи ги коригира кривата на полето и аберацијата и нуди извонредна резолуција низ широкото видно поле од 15 мм на објективот, дури и при целосна решетка F1,4. Еден елемент од ED-стакло (исклучително мала дисперзија) и еден елемент од супер ED-стакло дополнително ја намалуваат хроматската аберација и го намалуваат периферното мешање на боите.

Слика од жолти цветови
Прекрасен ефект на дефокусирање при F1,4

Големата решетка од F1,4 нуди прекрасно дефокусирање кое е подобрено од прецизно контролираната сферична аберација и кружната решетка со 7 ливчиња. Минималното фокусно растојание од 0,17 метри и максималното зголемување од 0,15x овозможуваат да му се приближите на објектот, а притоа создаваат длабок заднински ефект на дефокусирање. Неверојатни можности за снимање одблиску.

Слика од маж што носи фотоапарат во рака
Компактен и лесен за нова слобода при фотографирањето

Малите димензии и тежина го прават овој објектив одличен избор за фотоапаратите со компактни APS-C-куќишта. Дизајн што извлекува максимум од асферичните елементи и малото растојание до сензорот за да понуди неверојатни перформанси во објектив со димензии од само 66,6 x 69,5 мм (2-5/8 x 2-3/4 in.) и тежина од 219 гр. (7,8 oz.). Одличен за фотографирање широкоаголни пејзажи, архитектура, ентериери и обични фотографии.

Илустрација од линеарни мотори
Напредниот AF целосно ја искористува брзината на куќиштето

Двата линеарни мотора на овој објектив со голема решетка нудат импресивна брзина, прецизен автоматски фокус и следење за фотографирање и снимање. AF и следењето имаат одличен одзив и нудат целосно користење на брзината на куќиштето, така што може тивко и сигурно да ги доловите и брзите или непредвидливи објекти.

Алатка за филмски израз

Внатрешниот механизам за фокусирање ја одржува константноста на вкупната должина на објективот при фокусирање, така што со овој објектив лесно се ракува во голем број ситуации. Конзистентниот центар на гравитација овозможува полесно балансирање на механизмите за стабилизација. Малите димензии и ниската тежина нудат и важни предности при ракувањето. Напредниот оптички дизајн ги минимизира промените во фокусот и ги намалува несаканите промени во аголот на гледање при снимањето видеоснимки.

Слики од десната и левата страна на производот E 15 мм F1,4 G
Извонредно ракување и сигурност

Прстенот за фокусирање се одликува со MF со линеарен одзив за директен рачен фокус со одзив како механички фокус. Има и прстен за решетка со преклопник за вклучување/исклучување звук на чекорите на решетката, копче за задржување на фокусот и преклопник за режими на фокусирање за дополнителна контрола. За максимална сигурност во лоши надворешни услови, овој издржлив објектив е отпорен на прав и влага.

Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи 

Дизајнот на G-објективите го подобрува балансот помеѓу високата резолуција и заматената заднина, како и идејата на уметникот.

[1] Асферична леќа [2] Супер ED-стакло [3] ED-стакло (исклучително мала дисперзија)

Функција за пренос на модулација на SEL15F14G
Табела MTF 

MTF објаснува колку добро објективот прикажува мали детали, измерено како степен на контраст добиен помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.

[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] Макс. решетка [4] Решетка F8 [5] Просторна фреквенција [6] 10 пара линии / мм [7] 30 пара линии / мм [8] Радијални вредности [9] Тангентни вредности

Фотографија одблиску од ILME-FX6 додека се користи за снимање
Предности на објективите од Sony за снимање видео

Дознајте ги четирите уникатни предности на објективите со E-приклучок од Sony за снимање видео. Комбинацијата од објективи и фотоапарати од Sony ќе ви овозможи подобро доживување при снимањето видео.

Контроли на објективот
Слики од левата страна на производот E 15 мм F1,4 G.

[1] Прстен за фокусирање [2] Прстен за решетката [3] Индекс на решетката [4] Преклопник за режими на фокусирање [5] Копче за задржување на фокусот

Слики од десната страна на производот E 15 мм F1,4 G

 [6] Преклопник за звук на решетката 

Компатибилност со E 15 мм F1,4 G

Отворете го линкот подолу за повеќе детали за компатибилноста со објективи/куќишта.

За одредени фотоапарати може да биде потребно ажурирање на софтверот заради максимална функционалност.

Спецификации и функции

  • Неверојатна резолуција на G-објективот при целосна решетка

  • Прекрасен ефект на дефокусирање при F1,4

  • Компактен и лесен за нова слобода при фотографирањето

  • Напредниот AF целосно ја искористува брзината на куќиштето

  • Дизајн што е отпорен на прав и влага

Минимално фокусно растојание
0,20 м (AF), 0,17 м (MF) (0,66 ft (AF), 0,56 ft (MF))
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,12 (AF), 0,15 (MF)
Пречник на филтерот (мм)
55
Тежина
219 гр. (7,8 oz.)
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина