Слика од Објектив за телеконверзија од 1,4x
Слика од Објектив за телеконверзија од 1,4x
Опсег до 1,4x со извонредна оптика и користење

Телеконвертор од 1,4x што воопшто не ги менува перформансите на G Master.

Компатибилност со објектив за телеконверзија од 1,4x
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Проширете го опсегот за 1,4x

Максималниот оптички квалитет и лесното користење, сместени во компактен и лесен пакет, нудат извонредни перформанси за фотографирање спортски настани и животот во дивината. Фокусната должина се зголемува до 1,4x, со загуби на светлина од само 1 чекор.

1,0x
1,0x

Без SEL14TC

1,4x
1,4x

Слика снимена со зголемување од 1,4x со SEL14TC

Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

Импресивни оптички перформанси за фотоапарати од Sony со прецизен дизајн за разновидност и сигурност кој опфаќа широк опсег на примена.
[1] Асферична леќа

Спецификации и функции

  • Ја зголемува фокусната долж. на обј. за 1,4x

  • Зголемете ја фокусната должина без да ја намалите резолуцијата

  • Практична алатка за минимална опрема

  • Компатибилен со широк опсег на објективи

  • Компактна алтернатива на големите дополнителни објективи

Тежина
167 гр.

Што има во пакетот

Торбичка

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина